iPon Hírek

Steam kontroller demonstráció

Dátum | 2013. 10. 14.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Valve kiadott egy videót, melyben olyan játékokkal tesztelik az új Steam Controllert, mint a Civilization 5 és a Portal 2. Fontos megjegyezni, hogy nem írták át a játékokat, hogy passzoljanak az új eszközhöz, a kontroller viselkedik úgy, mint ha ő lenne az egér és bill. A Civ5 jellemzően egy olyan játék, amit nehéz elképzelni a megszokott PC-s beviteli eszközök nélkül, így ez a teszt elég sokat mondd arról, hogy mennyire lesz majd játszható a sok kifejezetten PC-re megálmodott videojáték ezzel az új kütyüvel. Még a precíz egeres FPS játékosok is nézhetnek egy nagyon, mert auto-aim nélkül is meglepően pontosan lehet célozni a Steam irányító alkalmatosságával. A mostani teszten használt eszköz egyébként már az, amelyik hamarosan ellátogat 300 szerencsés Steam felhasználóhoz még az idén, teszt célból. A Valve itt nem áll meg, még számíthatunk hasonló vidikre, méghozzá hamarosan, és más játékfejlesztők is készíthetnek majd felvételeket arról, ahogy a saját játékaikat tesztelik a kontrollerrel. A videót megtekinthetitek itt, vagy a közösségi oldalon. A fórumon visszajelezhettek, hogy Ti milyen játékokat szeretnétek látni a tesztekben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

37. zsolt200
2013.10.14. 13:22
Játszon vele Cod4 multit!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. zsolt200
2013.10.14. 13:27
Annyiban jobb egyedül ez az érintős dolog a többitől, hogy így van gyorsulás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. MrFox
2013.10.14. 13:47
Szóval az emberek vesznek majd steam kontrollert, és játszanak vele a steam játékokkal pécén. Egyszerűbb lett volna csak kontrollert adniuk, így nem buknának akkorát a hw-n mint amekkorát fognak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Svindler
2013.10.14. 13:50
MrFox: miért buknának? A vasak nagy részét nem is ők fogják gyártani és már az eredeti leírásukban is benne volt, hogy a Steam Machine-t senkire nem akarják ráerőltetni, hiszen akinek van már egy erős PC-je az miért venne, ráadásul saját vasra is rakhatsz SteamOS-t vagy használhatsz kontrollert, ahogy tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Svindler
2013.10.14. 13:52
Egyébként szívesen kipróbálnék egy ilyet élőben, de eddig nem győzött meg. Egeres játék alatt olyan mint két mini-tapipad, az FPS-ben meg úgy viselkedik mint a kontrollerek analóg karjai, csak karok nélkül...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. magerg
2013.10.14. 13:53
A CS-s videó elég meggyőző, de még mindig lassúnak tűnik a célzás az egérhez képest. Nem tudom hogy ez a játékos vagy a hardver hiányossága.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. MrFox
2013.10.14. 14:09
Svindler : nyilván van benne érdekeltségük, egyébként nem nyomnának egy ilyen bukás rendszert. Bármelyik számtech boltnak vannak kész gamer konfigurációik, a steam gép teljesen felesleges koncepció - mivel már régóta létezik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. kiskoller
2013.10.14. 14:41
Szerintem meg nagyon jó, engem meggyőzött. Ezzel már elete FPS-t játszani. Nem olyan jó, mint a egér+bill, de egy körökre osztott stratégiát már letolnék vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Tapir_606
2013.10.14. 15:12
máig nem értem, hogy lehet analóg karral FPSt játszani, ez néz ki az első értelmes kontrollernek ami a verekedős meg a Fifákon kívül másra is alkalmas

amúgy meg Valve nem fog sz*ros licenszdíjakat kérni a fejlesztőktől azért, mert egy 10megás pecset ki akarnak azok adni, szeretni fogják a fejlesztők is

lesz ennek jövője
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Atesz1987
2013.10.14. 15:31
Én azt vagyok képtelen felfogni, hogy a konzol gyártók miért nem hajlandóak gyári egér és billenytűzet vásárlási lehetőséget biztosítani? Egyedül ez tart vissza, hogy végleg feladjam az gamer pc-zést. A megjelenítők (tv-k) már hozzák azt a színvonalat, amivel érdemben lehet játszani, akkor miért használják ki a helyzetet, és visznek be egy kemény ütést ezzel a pc-nek? A gta-t még csak elpötyögtetem kontrollerrel, mert repülni, meg vezetni még majdnem jobb, mint a bill, de fps-t? Ne már...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. MrFox
2013.10.14. 15:32
Tapir : nem baj, a több millió konzolos simán érti, neked meg úgysem fontos, klikkelj célba az egérrel és konstans rohangásszál a wasd-al.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. MrFox
2013.10.14. 15:34
Atesz : teljesen tévedésben vagy. Szabvány USB egér/bill már a PS2 esetében is csatlakoztatható volt, az AOE2, NOLF, Star Trek EF, Half Life, Deus Ex mind használták is. PS3-nál is adott volt ugyanez a lehetőség. Szóval maximum a fejlesztőket és a zárt hardveres xbox / x360 (és xbone) gépeket okold.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. David1992
2013.10.14. 15:35
Mindenféle trendtől eltekintve, nekem tetszik a kontroller. A Civ V irányítás elég meggyőző.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. vivanto MrFox
2013.10.14. 16:20
A gond ezzel csak a hivatalos támogatás hiánya. Teljesen a fejlesztőkre van bízva hogy megírják a bill+egér kezelését a saját játékukban vagy sem. Míg ha a platform szállítója támogatná, akkor nem kérdés hogy minden programot felkészítenének rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Digu MrFox
2013.10.14. 16:22
MrFox

"klikkelj célba az egérrel és konstans rohangásszál a wasd-al."

Róka koma, az cseppet se zavarjon, hogy ő legalább célba talál, míg neked konzolon elfogadja már azt is, ha 2 centin belül eltalálod mellette a levegőt

Amúgy meg nem tudom hallottál-e már olyanról, hogy egérrel is irányítható a mozgás például forgásra, és közben max. előre, hátra mozogsz billentyűkkel, nos szerintem aki elég képzett egérrel, azt te a büdös életbe nem tudod megközelíteni sem analóg karjaiddal, lehetsz akár polip is, akkor sem sikerül

Az meg, hogy felsoroltál 5 játékot ami irányítható egér-bill. párossal konzolon, hát most mondjam? Csepp a tengerben...sőt még az se....

Amúgy pedig csak egyszer, könyörgöm egyszer látnék egy olyan PS, PC vagy Xbox hírt, aminél nem a PS-t isteníted és a többit fikázod, mert már unalmas, és szerintem nem csak nekem. Akármikor ilyen jellegű híreket, cikkeket olvasok, minimum 5-10 bejegyzés van tőled, amiben osztod az észt, de annyi már nincs, hogy szerkeszteni tudd a saját hozzászólásaidat és ne kezdj 2 percenként mindig újat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Samupitecu...
2013.10.14. 17:07
az egeret nem váltja le, de eddig ez tűnik a legjobb alternatívának.
singleplayer játékoknál szívesen használnám, esetleg olyan multinál,
ami nem vérre megy, csak mókára. továbbá érdekelne, hogy 2D ugrálós
játéknál nem hiányzik-e nagyon a 4 gomb jobbról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. MrFox
2013.10.14. 17:10
1: butaságból és hozzánemértésől adódó, önmagadra nézve elég égő feltételezés.

2: annak a mozgáshoz a realitáshoz semmi köze, mint az általában az egér / bill excel kezelésre kitalált vezérlési metódusairól elmondható.

3: és akkor mi van? Ennek a reakciódnak semmi köze az eredeti témakörhöz (konzolgyártók egér/bill támogatása).

4: szólásszabadság van, itt maximum a moderátor az, aki beleszólhat abba, mit és hogyan írok. Te és más konzolgyűlölő (de ahhoz minimál szinten sem értő) fórumozók a legkevésbé sem. Persze megértem, hogy fáj az igazság, ezért nem marad más hátra, mint a személyeskedés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. gabest
2013.10.14. 17:26
Ez pont olyannak tűnik, mint amikor táblagépen kirajzolódik a képernyőre a gomb és azt kell tapperolni az üvegen, ami teljesen használhatlan, mert nincs visszacsatolása.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. vivanto MrFox
2013.10.14. 17:51
"3: és akkor mi van? Ennek a reakciódnak semmi köze az eredeti témakörhöz (konzolgyártók egér/bill támogatása)."

Pontosan annyi köze a témához, mint a Te hőbörgésednek. Ha nem tünt fel, épp az egyik hozzászolásodhoz volt válasz, nyugodtan felteheted magadnak is ugyanezt a kérdést. Mellesleg ezek a mókolt bill/egér eszközök sem a legjobbak. Néhány kivétellel (pl UT) még a működőképes programok egy része is csak paraszt módon átmappeli a kontrollerre az egeret.

Egyébként nyugodtan használhatod te is a fórum válasz funkcióját, nem bonyolult dolog, vagy legalább puritán felsorolás helyett címezd meg a mondandódat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. zsolt200
2013.10.14. 18:11
Egyébként lehet az embernek akármilyen kontrollere ha nem ért hozzá. Havernak van 8200DPI-s egere nekem meg egy ősi 800DPI-s Geniusom, azt mégis mindig ő kapja a headet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. nemlehet
2013.10.14. 18:31
Ez pont azért jobb mint a sima telefonos/tabletes érintőfelület mert van visszacsatolás. Ugye egyrészt már az alakja miatt is érzed fizikailag, hogy hol van az ujjad a felületen, meg mintha arról lett volna szó, hogy ilyen mikrorezgéses visszaigazolás is van benne. Jónak néz ki, de ki kellene próbálni. Ezt így videók alapján lehetetlen eldönteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. crowly
2013.10.14. 19:01
Nem tetszik. Szerintem a vezérlés teljesen független kéne legyen mint pc-n mind, konzolon. Minden legyen mindennel kompatibilis, mert kinek ez, kinek meg az jön be. Billentyű + egér, gamepad, touch-gamepad. Sajnos a gyártók rá kényszerítik az emberekre a saját egyedi megoldásukat, ami visszatart sokakat, mert ők bár a rendszert és a játékokat szeretnék, de más perifériákkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Szefmester
2013.10.14. 19:09
MrFox: Leírtál 5 olyan játékot amiket PC-ről portoltak konzolra, így max akkor nem lett volna bennük egér+bill támogatás ha tudatosan kikapják a kódból, vagy letiltják benne!

Számodra mindenki konzol gyűlölő aki nem ért veled egyet! Holott akadnak itt olyanok akiknek van a PC mellett konzol is, és nem csőlátással kezelik a dolgot. De tudod mit? Ha ennyire nem bírod a PC-t akkor add el, és használd az istened (a konzolod ha nem értenéd), és onnan pötyögd be a fórumokra a hülyeségeid!

Ez a gamepad végre egy értelmes alternatíva a tisztán analógkaros fps bohóckodásra. Bár még hiányzik olyan 4-6 gomb a normális használhatósághoz, de mivel nyílt rendszer tuti valaki fog fejleszteni rajta annyit. Nem tudom nem gyűlölni azt a konzolos játékban hogy kimozdítom totál jobbra a kart és a kamera meg szép komótosan fordul.. mintha annyira ráérne. Pedig csak szeretném megnézni honnan a retekből is lőnek rám, valamint célba vehessem viszonzásra. Egérrel ez egy laza csuklómozdulat és már megy is a lövés, de még ezzel a paddal is finomabban lehet célozni. Nem kis léptékkel finomabban ÉS gyorsabban egyszerre. Ha pedig nem elég fordulékony? Feljebb kel csavarni az érzékenységet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Digu MrFox
2013.10.14. 20:24
MrFox

"2: annak a mozgáshoz a realitáshoz semmi köze, mint az általában az egér / bill excel kezelésre kitalált vezérlési metódusairól elmondható."

Nos, ha realitást akarsz, akkor menj el például paintballozni, mert a valódi fegyveres célzáshoz és lövéshez való igaz az egérnek köze nincs, de az analóg karnak sem.
Ja és ha már ott vagy, ne is húzz védőöltözetet, hogy még realisztikusabb eredményt kapj érezhetően

Amúgy pedig nem konzol gyűlölet, hanem fanatikusan istenítők gyűlölete beszél belőlem. Te is meg még pár másik koma itt Iponon olyanok, mintha fizetést kapnának azért, hogy reklámozzanak termékeket, és fikázzák a többit, legyen az Intel, AMD, Nvidia, PS, Xbox Apple vagy akármi. Sajnos nem tudok emellett elmenni, mert nálam a józan ész a mérvadó, de ha már ennyire elvakult vagy, kérlek áruld el priviben, hogy kapsz-e érte pénzt, mert ha igen, bevallom jó pénzért én is leszek fórum fanatikus
Ha meg ingyen csinálod, akkor no comment

Amúgy meg te olyan dolgot istenítesz ami meg sem jelent, és olyant fikázol ami még meg sem jelent, akkor melyikünk a nagyobb buta és hozzánemértő a te elméleted szerint?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. 5hR3kY
2013.10.14. 21:22
OMFG! Ez nagy bukta lesz! Ha valamit simogatni akarok akkor hamarabb teszem egy kiscicával vagy egy kiskutyával, mint valami kontrollernek csúfolt tapicskolós akármivel! Az milyen már hogy ha körbe akarsz fordulni 360 fokban egy FPS játékban, akkor a jobb padot fél óráig kell simogatni hozzá? Nem tudom hogy ki találta ki hogy ez egy tapicskolós kontroller legyen, de csak gratulálni tudok hozzá neki.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. zsolt200 5hR3k...
2013.10.14. 21:29
Csak jobbra vagy balra kell húznod az ujjad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. 5hR3kY
2013.10.14. 21:43
Nézd már meg hogy hogyan fordulnak a Portal 2-ben! A 0:24-től kezdődő majdnem 360 fokos forduláshoz 5x húzza végig az ujját a jobb oldali padon.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Gyurkov
2013.10.14. 21:53
Csak meg ne izzadjon a tenyered/ujjad, mert akkor aztán vége a mókának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. zsolt200 5hR3k...
2013.10.14. 22:18
Lehet ha gyorsabban húzná az ujját akkor körbeforogna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szefmester 5hR3k...
2013.10.15. 10:44
Akkor gondolom jobban tetszik az amikor bő 2 másodperc alatt fordul egy teljes kört a karakter...
Komolyan... ez egy reálisabb irányítási mód mint a gamepad valaha is lesz FPS vezérlésre!
Aki nem hiszi, az próbálja meg a PC-s FPS-eket gampeaddal játszani. Mindenféle konzolra butítás nélkül igencsak durva élményben lesz része annak a játékosnak. Mindezt csak azért mert nem tudsz normálisan fordulni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. 5hR3kY
2013.10.15. 18:40
Reálisabb??? Mire egy FPS multiban körbefordulsz, már vége a meccsnek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szefmester
2013.10.15. 19:38
Akkor legközelebb ha MrFox azon sipákolna hogy a gamepaddal reálisabb akkor emlékezz vissza erre.

Mellesleg én is az egér+bill-t preferálom, de ha már konzol és FPS, akkor már inkább ez mint a sima analóg.
A móka kedvéért PS3-on megnéztem egy játékot amiben egy teljes körbeforduál ~2 másodperc, és ha célzok is (ami lassít a forgáson) ~3-4 másodperc a teljes kör. Azt hiszem ennél gyorsabban is meg fogsz tudni fordulni ezzel. A finom célzások pedig megint csak pontosabbak ezzel mint a mezei gamepaddal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. 5hR3kY
2013.10.17. 03:05
Nem azért de itt láthatóan célzás nélkül volt 4 sec mire körbefordult.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim 5hR3k...
2013.10.17. 08:39
Nyilván mert nem volt több hónapja, hogy megszokja az irányítást, és azt sem tudhatod hogy nem-e lehet növelni az érzékenységet, vagy az egér "edge scroll" funkciójához hasonló beállítást alkalmazva folyamatos mozgást produkálni a touchpad szélein tartva az ujjadat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. 5hR3kY
2013.10.17. 15:03
Figyeld meg a videót, ha rárakja az ember az ujját középre, a külső körben kb 1 ujjnyi terület marad. Ha feltornázod az érzékenységet, akkor ilyen kis terület esetében, már úgy kell mozgatni az ujjadat mintha szűz pin@hoz nyúlnál!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim 5hR3k...
2013.10.17. 15:24
LOL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. xcenturion...
2013.10.21. 08:22
Lipták hamarabb megfordul mint te ezzel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!