iPon Hírek

Steam riválist állít az EA?

Dátum | 2011. 06. 04.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az EA megalkotta saját digitális disztribúciós rendszerét, mely az Origin névre hallgat. A szolgáltatást már nagy reményekkel el is indították, de kicsit elkapkodták, mert rögtön karbantartással startolt. Sebaj, lássuk mit várhatunk ha kész lesznek a bütyköléssel!


Az Origin természetesen PC játékokra fókuszál, már indításkor több mint 150 lesz, de az még nem tisztázott, hogy csak EA-s címekre korlátozódik-e. Hasonlóan a Steamhez és az iTumeshoz, ehhez is le kell majd tölteni egy alkalmazást, és a már alapkövetelménynek számító közösségi szolgáltatások sem maradnak el, lehet üzengetni, barátlistát vezetni, lesz profilunk, hogy mutogathassuk másoknak miket értünk el a játékokban.

Az Origin telefonokat is támogatni fog majd, Battlefield 3 minijátékokkal például tartalmakat nyithatunk ki a fő játékban. Nem mellékesen az EA és a BioWare nagyszabású MMO játéka, a Star Wars: The Old Republic használatához például megkerülhetetlen lesz az Origin.

Egyes elemzők szerint, ha az EA-nak sikerül megfelelő lendülettel beindítania a szolgáltatást, talán teljesen áttér majd digitális disztribúcióra, az Origin már jóval komolyabbnak készül, mint az eddig használt EA Store, amit minden bizonnyal lelőnek majd.

No de mi is adhat igazi lendületet egy ilyen szolgáltatásnak, ha már a piacra teljesen beette magát a jól bejáratott Steam? Az EA válasza egyszerű: az exkluzív címek, méghozzá jó sok. Az SWTOR-ral egészen biztos, hogy néhány millió felhasználót elérnek, de ez természetesen nem sok mindenre lenne elég önmagában. Számíthatunk többek között Mass Effect 3 és Battlefield 3 extra tartalmakra is, amik csak az Originen keresztül érhetőek el.

Pontos nyitó listánk az exkluzív címekről sincs még, de az Originen keresztül kapható lesz a Battlefield 3 és a FIFA 12 limitált szériás változata is (ami így már nem lesz annyira limitált). Itt juthatunk majd hozzá elsőként a legfrissebb demókhoz és online béta lehetőségekhez, amiken túl megtalálhatjuk majd azonnal a legújabb játék trailereket is. A DLC-ket pedig már nem is kell említeni...

Az EA partner cégek is lökik majd az extra tartalmakat, jön az Alice: Madness Returns és a Salvatore féle MMO, a Kingdoms of Amalur: Reckoning is villant majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

32. ByrDer
2011.06.04. 13:35
Akinek van esze, nem bízik az EA-ben. Halálra ítélt terv.

Persze a valve kialakulóban levő PC játékipari monopóliuma sem kecsegtet sok jóval a jövőre nézve, de inkább az minthogy az EA kerüljön hatalmi pozícióba, mert ők 100% hogy visszaélnének vele, csak idő kérdése.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. lackoo1111
2011.06.04. 14:12
Már itt is ? Eleget olvastam már a szemellenzőt viselő Steam rajongók hozzászólásait a fórumukon . Vegyétek már észre , hogy nemcsak a ti drágalátos Steam / Valve párosotok a világegyetem közepe , és Gabe nem egyenlő az Úristennel. Igenis, jöjjön csak a konkurencia , törje már le végre a Steam egyeduralmát a digitális játékeladások területén.
Remélem az Activision is észbe kap , és a CoD játékait mihamarabb átviszi a Battle.net rendszerébe .

Köszönjük Gabe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Jhonny06
2011.06.04. 14:34
lackoo1111: A Steam már ezer éve a piacon van, megbízható, jól átlátható és a felhasználók nem fognak átszokni más rendszerre, csak azért, mert a drágalátos EA ebbe is bele akar kontárkodni, hogy ne menjenek csődbe.. mindenhol ott vannak, csak SZAR termékekkel/ötletekkel. Hány embernek van megvásárolt játéka a Steam-en belül, most majd biztos az EA-nél is meg fogják venni, nem? Itt bukik a dolog.. gondolkozz, mielőtt baromságokat írsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. ByrDer
2011.06.04. 14:46
Elég távol állok a "steam rajongó"-tól. Személy szerint nem látom jónak hogy a PC platform bármyilen "3rd party" szoftvertől függővé váljon mint az xbox live az xboxon, mivel a pc elvileg egy szabad platform (volt), de ami biztos hogy az activision vagy az EA nem támogatja se a játékok moddolását, a publikus dedikált szerverek biztosítását, meg úgy bármit is amit eddig ingyen kaptunk.

Csak arra használnák ezt a lehetőséget hogy tovább fejjék a játékosokat. Az EA specialitása a kivágott tartalom DLC, meg az igénytelen skin modokért 5-10+ dollárokat kihúzni a lúzerekből. Már így is előbb tervezik a DLC-ket meg a fondorlatos módszereket amivel megkopaszthatják a játékosokat mint, magát a játékot amire ráerőszakolják őket, ha meg domináns pozícióba kerülnének akkor elszabadulna a pokol.

Az új CoD fizetős "elite" szolgáltatása csak a kezdet, addig tolják a határokat ameddig csak lehet.

Gyakorlatilag az összes üzletágban a kínálat próbálja kiszolgálni a keresletet mindenféle extrákkal, hogy vonzóbbá tegyék magukat a vásárlóknak, de a játékiparban fordítva mennek a dolgok. Azon versenyeznek ki tudja a vásárlókat a legjobban lehúzni, a legaljasabb taktikákkal. Ez pedig elsősorban az EA-re és az activisionre igaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Movolif
2011.06.04. 15:51
ennek akkor lenne a legtöbb értelme, ha mindkét helyen lehetne kapni ugyanazokat a cuccokat és nem lenne exkluzív csak itt meg csak ott, így nem lesz árverseny se nagyon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. nightmare1...
2011.06.04. 15:53
Használom a steamet, mert jó akciók vannak néha, ahol nagyon olcsón lehet megvenni játékokat, játék packokat. Viszont új játékot nem veszek, az én pénztárcám az 50 € árakat nem bírja. Ha ez a tervezett bolt lesz annyira jó, hogy tényleges helyettesítője lehet a steamnek, és még alacsonyabbak is lesznek az árai, akkor áldásom adom rá, mivel az jelez a steamnek is, hogy nem lehet mindenkit hülyének nézni az EU régióban... Nem egyszer fordult már elő, hogy akcióban is 150 %-kal drágább volt az EU régiós játék, mint a US régiós...

Amúgy arra vagyok kíváncsi, hogy ha megszűnik az EA store, az ottani játékaimat migrálják-e ide?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. lackoo1111
2011.06.04. 16:01
http://www.origin.com/uk/about

Amúgy arra vagyok kíváncsi, hogy ha megszűnik az EA store, az ottani játékaimat migrálják-e ide?

http://store.origin.com/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Szaby59
2011.06.04. 16:16
Az eastore lett átnevezre erre az Origin-re.
Minden játékomat átvitte, ami regelve volt az eadm-be (BC2, RA3, Uprising, CNC4).
Amúgy aki csak vásárolni akar, annak nagyon is jó az EADM/Origin.
A steam-es játékoknál meg ugye kötelező futnia a programnak, míg a másiknál (jelenleg) nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. CyberPunk6...
2011.06.04. 16:54
Nekem csak az a bajom, hogy ehhez nekem miért kell az x+1. programot is feltennem. A steam is jó móka lenne, ha nem kéne futnia. Miért kell nekem minden kiadóhoz feltenni a hülye shoppolós programját? Márt a CS1.6-nál sem örültem neki, hogy steam, ami ráadásul khm... nem a legjobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. zseko
2011.06.04. 16:58
Jah, kedves EA, ahány EA oldal/aloldal, annyiszor kell regisztálni és/vagy bejelentkezni, ennél sz@rabb rendszerrel nem sokkal találkoztam. 'Terméktámogatás'... Beregisztrálok, adnám hozzá a megvásárolt játékot, kitöltök mindent, submit gomb, erre azt adja vissza hogy nem vagyok belépve, lépjek be.. 4-szer! kellett regisztrálnom és belépnem, mire hajlandó volt rendesen működni és hozzá tudtam adni a fiókomhoz a játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. CaJG
2011.06.04. 17:03
az árak vannak itt is elbaszva főképpen, ott indul hogy (steamet is beleértve) kiteszik 50 €-ért azt a gémet, amit boltban feleannyiért, ebay-en bontatlan dobozzal pedig harmad vagy negyedáron megkapod ha már dobozt sem kapsz, akkor legalább lenne olcsóbb, arról a szánalmas dologról nem is téve említést, hogy az európai jónép fizet 50 €-t valamiért, a amcsi meg 40 $-t ... röhej.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. sanyix
2011.06.04. 17:42
rivális nem lesz mert gondolom csak szar igénytelen ea játékokat lehet kapni majd rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. lackoo1111
2011.06.04. 17:48
rivális nem lesz mert gondolom csak szar igénytelen ea játékokat lehet kapni majd rajta.

Battlefield Bad company 3
Dragon Age 3
FIFA 12
Mass Effect 3
Star Wars: The Old Republic 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Fecniii
2011.06.04. 18:39
Az kéne még hogy az CoD battle.net-es legyen, jézusom ne adjunk ötleteket az Activision-nek.
Ez az origin annyiból lesz jó, hogy végre lesz konkurencia a Steam-nek, mert sajnos mostanában egyre jobban elszállnak az árakkal, főleg ugye az EU régiós árakkal. Arra leszek kíváncsi hogy akkor most az EA játékok nem leszenek tovább megvásárolhatók Steamen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. nightmare1...
2011.06.04. 18:50
Ez jó kérdés, elvileg a Valve játékok se nagyon érhetőek el máshol digitálisan. Indulásként okés, hogy a saját maguk által kiadott játékok vannak fent, a steam is valve játékokkal indult anno...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. lackoo1111
2011.06.04. 18:56
Noteworthy games coming to the service include limited edition versions of Battlefield 3 and FIFA 12. EA has also confirmed that the digital download version of Star Wars: The Old Republic will be exclusively available via Origin.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Senbonzaku...
2011.06.04. 19:02
lacko1111: BF3 neked igénytelen szar lesz? Látom cod rókabőr párti vagy. Na tünés codozni és élvezkedni a szarra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Fecniii
2011.06.04. 19:14
lackoo1111: a felsoroltak közül egyedül a FIFA-t nem várom a többit már nagyon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. nightmare1...
2011.06.04. 19:30
Senbonzakura

Hát ez fail barátom... Olvass kicsit vissza, látod, hogy ő csak idézett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. lackoo1111
2011.06.04. 19:42
Pontosan .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. zseko
2011.06.04. 20:05
BF3 várós nagyon nekem is. A BFBC2-t megvettem, hááát mit mondjak... ugyancsak odavágott a cod-nak Élvezetesebb volt mint a CoDBO.

Nem kizárólag (csak) a steam a lehúzós, pl. a crysis 2 náluk 49.99€ (~13.200Ft), az Impulse rendszeren meg ~5412Ft, ám: Territory:North America (US and Canada)...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. csigabigaf
2011.06.04. 20:21
Lacko kemény listát adott.
BF3-rol fingotok nincs, a BC2 meg kurvára nem hozta a színvonalat szoval álmodik a nyomor. Fifárol nem lehet véleményem, a többi meg tényleg szar játék lesz ha azt nézzük milyen irányba halad a bioware.

Én sem imádom a Steam-et de ez a anyámkinnya™ online store exkluzivitás nagyon jót tesz ám a PC társadalomnak, alig várom hogy minden nyamvadt publishernek saját bolt-programját telepíthessem és futtathassam a gépemen, csak azért hogy gombnyomásra indíthassam a játékaimat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Xeon
2011.06.04. 20:44
hmm nekem még mindig az jön be, hogy lemegyek a boltba és megveszem /vagy nagy ritkán rendelés; a steam is csak cod6 miatt van fent, azóta jót még nem igazán mondtam róla.... (nagy ritkán igen)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. zseko
2011.06.04. 23:50
A BC2 neked lehet nem hozta a színvonalat, és találtam én is benne hibát, ám akkor is élvezetesebb játék lett mint a BO, pedig nagyon imádtam a cod-ot. De ebben az utolsóban már kurvára elegem volt a szkriptelt jelenetekből, a rombolhatatlan épületekből, és abból a rengeteg átléphetetlen kötsög videóból amikkel tönkrevágták az egészet. Ez lehet működött még a 4. résznél, ám mostanra már kib..ul unalmas és dühítő lett. Nekem. Ám ha valakinek meg ez jön be, legyen boldog vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. digitalz
2011.06.05. 08:22
Én csak annyit szólnék hozzá, hogy Originen a Crysis2 ha jól számoltam (ma reggeli árfolyammal) 11.000Ft, elmegyek boltba és megveszem 9.000Ft-ért. A CoD vs. BF3/BC2 témához annyit tudok hozzá szólni, hogy CoD nem ugyan az mint az elején (CoD, CoD:UO, CoD2), de a "Battlefield" játékok tényleg egyre színvonalasabbak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. nattila77
2011.06.05. 08:35
alig várom, hogy windows indulás után 25 féle "bolt" programja futhasson a gépemen... ((

remélem belebuknak. elég a steam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kajla_hun
2011.06.05. 08:38
kíváncsi leszek, hogy a Steam mit fog válaszolni erre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kajla_hun
2011.06.05. 08:41
illetve ez is lesz magyar nyelven vagy lesz valami fordítói szerver mint Steamnál?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kacsabaszk
2011.06.05. 09:19
Ez lehet hogy szomorúan fog hangzani de számomra a PC játékipar = Steam nem tudom lehet azért mert steamen olyan akciókat találok olyan játékokra amit sehol máshol és ha nagyon nem is érdekel egy adott játék akkor is van rá esély hogy akciósan megveszem. E mellett a steam egy nagyon jó és megbízható rendszert ajánl és ha az EA címek lassan kezdenek majd eltűnni a steamröl akkor nagy valószínűséggel nem nagyon fogok vásárolni EA játékokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. csigabigaf
2011.06.05. 14:47
Zseko: Reméltem lassan már mindenki eljut oda hogy a CoD játékok nem mérvadóak.
Igen BC2 CoDhoz képest nagyon jó, ugyanakkor ha a CoD a hasonlítási alap akkor a Supaplex is GOTY.
Ha meg valami értelmes dologhoz hasonlítjuk, például a BF2-höz az elődjéhez, akkor egy hatalmas égés (BC1-et nem fogom számolni, lol csak konzol BF...).

És én nem láttam semmi jelét annak hogy az új BF annyi újdonságot hozna, visszateszik bele amit kivettek az előzőböl, ettöl nem esek seggre, ez a minimum.

Ha meg tényleg a legutolsó BF-et nézzünk, az bizony a Vietnam lenne, ami valahogy még a BC2-t is alulmúlta, így sok reményre nem ad okot, ha a fejlesztők minden egyes játéka BF2 óta lépésenként szarabb volt az előzőnél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. enzob
2011.06.05. 17:21
ez csak annyitjelet, hogy pl egy jó l4d után ha BF3-azni akarok át be kell jenetkezni az origonba...nagycucc
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. lackoo1111
2011.06.05. 21:39
Néhány szó az Origin / EA védelmében :

- akcíók: Néhány héttel ezelőtt volt egy 50% -os leárazás . nyitó hozzászólás ( egyáltalán olvassa itt valaki az általam nyított témákat ? )

- ügyfélszolgálat : Ellentétben a milliókat kaszáló Steam / Valve párossal , az Origin-nek van online ügyfélszolgálata . Nem mindig tökéletesek , de hála nekik sikerült a Steamen vásárol Crysis , Crysis Warhead EADM-re történő átvitele . A legjobb az egészben , hogy a PC Guruhoz mellékelt Mass Effect példányomat is regisztrálták , szóval most van belőle egy digitális példányom is .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!