iPon Hírek

SteelSeries Apex: igényes billentyűzet, kifejezetten játékosoknak

Dátum | 2013. 07. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A SteelSeries kínálata egy újabb professzionális szintű, kifejezetten játékosoknak szánt perifériával bővült, ami nem más, mint az Apex Gaming Keyboard. Az elegáns, modern formavilággal rendelkező billentyűzet szolgáltatások tekintetében sem kispályás, így elég szélesre kell nyitni a pénztárcát, ha ilyen billentyűzettel szeretnénk irányítani kedvenc játékainkat.


Az új billentyűzet alacsony profilú billentyűkből épül fel, a felső sorban, illetve a bal oldalon található makró billentyűk pedig kissé ki vannak emelve a többi gomb síkjából annak érdekében, hogy gyorsan, pontosan kiaknázhassuk a makrókban rejlő lehetőségeket. A billentyűzet háttérvilágítást is kapott, méghozzá nem is akármilyet. A háttérvilágítás kívánt színe 16,8 millió színárnyalat közül választható ki, maga a billentyűzet pedig 5 világítási zónát kapott, amelyek egyenként testre szabhatóak. A világítás színe mellett annak fényerőssége is szabályozható, méghozzá nyolc szintben. A háttérvilágítás a négy különböző makró réteg esetében természetesen tetszés szerint tovább variálható.

Az új billentyűzet összesen 22 makró billentyűt tartalmaz, amelyek hatékonyan és egyszerűen programozhatóak. A négy profilnak köszönhetően összesen 88 makró eltárolására van mód. Mivel a billentyűzet gombjainak nagy része szintén programozható, így a játékosok összességében 504 programozható gombbal gazdálkodhatnak, ha minden lehetőséget figyelembe veszünk. A makrók és a profilok kezeléséről a SteelSeries Engine gondoskodik, ami nem csak Windows, hanem Mac OS X alatt is működik. A linuxosok csak az alapfunkciókat érhetik el (háttérvilágítás testre szabása és Windows billentyű letiltása).

Az Apex billentyűzet természetesen anti-ghosting támogatással is bír, ami a 20 leggyakrabban használt billentyű esetében aktív (1, 2, 3, 4, 5, Q, W, E, R, A, S, D, F, Bal-Ctrl, Bal Shift, Space gomb és 4 nyílbillentyű). A felsorolt billentyűk közül egyidejűleg akár hatot is lenyomhatunk, a parancsok így is pontosan megérkeznek majd a rendszerhez. Érdekesség egyébként, hogy a "WASD" billentyűcsoportnál a "W" billentyűn két apró bütyök található, így azonnal, a billentyűzetre való pillantás nélkül folytatható az adott játék irányítása. Jó hír, hogy a 4 nyílbillentyű mellé két extra nyílbillentyű is került, amelyekkel még hatékonyabban vezérelhetőek a különböző játékok. A SteelSeries billentyű lenyomásával külön szoftver alkalmazása nélkül letiltható a Windows gomb, így zavartalanul lehet játszani. A billentyűzet jobb oldalán multimédiás billentyűcsoport is jelen van.

A kényelmesebb használat érdekében két cserélhető láb is jár a billentyűzethez, amelyekkel szabályozható a klaviatúra dőlésszöge. A repertoárban a felsoroltak mellett két USB 2.0-s port is lapul, így az USB 2.0-s billentyűzet USB 2.0-s hubként is kényelmesen használható. A SteelSeries Apex már kapható, ajánlott végfelhasználói ára 99,99 euró.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

22. Butchy
2013.07.11. 17:07
És vajon hogy viseli amikor a játékos el enrage el, és egy dupla kezes HULK Smash-t tolt a szépen világító lapos csodára?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Hakurei
2013.07.11. 17:08
Membrános billentyüzet egy mechanikus árán. A steelseries engine szoftver egy borzalmas hulladék, ami imád lefagyni ha meg akarod nyitni, de akkor is ha alkalmazni szeretnél benne valamit, ráadásul 100-200 mega ramon terpeszkedik ha éppen olyanja van. A márka termékeinek a minöségéröl sem tudok szuperlatívuszokban nyilatkozni, a Steelseries Sensei egeremmel voltak rossz tapasztalataim böven, RAW-ból pedig mindkettö amit kaptam gyári hulladék volt. A steelseries ugyanolyan gagyi mint a razer sajnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Georg17
2013.07.11. 17:34
Én eddig azt hittem, hogy a billentyűzeten a gépelés minősége a fontos. De ez a 16,8 millió szín nagyon meggyőző. Jobb, mint a telefonom kijelzője. Akkor ezen filmet is lehet nézni?
Az amit az Anti-ghostingról írnak meg a Key-rollover-ről, elég eröltetetten hangzik. "az adott billentyű kombinációk esetén létezik." Maradjunk annyiban, hogy semmivel sem jobb, mint ez: [LINK]

Még mindig ezt használom. Már tényleg nem tudom hány éve. És nyugodt szívvel ajánlom bárkinek. Ennyi pénzért nem tudom van-e más alternatíva, de nem is érdekel. Nekem tökéletesen bevált.

Mondjuk mostanában viszket a tenyerem egy mechanikusra, mert kíváncsi vagyok. De ez a Steel Series Apex az árával, egy vicc kategória.
Ilyen áron már ezt kapni: [LINK]
Vagy olcsóbban ezt: [LINK]
És igen jók a vélemények ezekről a bill.-ekről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Hakurei
2013.07.11. 17:52
Georg17 - Örvendetes hogy végre kezdenek jönni a magyar kiosztású mechanikusak is, de már egy tenkeyless verziót szeretnék látni valamelyikböl, addig le nem cserélem a CM Storm Quickfire rapidomat. Bár már elég jól megszokatam a US kiosztást black helyett szívesebben használnék brown kapcsolókat. Hátha egyszer a közeljövöben kijön valami.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. gKomor
2013.07.11. 18:05
csodas a 16 millio szin de MMO-zni pl. nem lehet rajta normalisan akkor, ha mar anti ghosting akkor miert csak 20 gomb, min sporolnak nem ertem...

ha nem makrozod szet az agyad, ennyi gomb egy RIFT vagy WoW pvp-nel nem eleg, gigabyte ezt jobban csinalta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. uristen
2013.07.11. 18:17
Ez a billentyűzet csak nekem tetszik?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. prohlep
2013.07.11. 18:23

Steelseries nevében van fém, de a billenytyűzetben is? Ilyen név esetén minimális elvárás a komoly fémház, de lehetőleg az egyes billentyűzetek sapkái is.

"alacsony profilú billentyűkből épül fel" ... ettől kezdve ez csak egy divat gagyi lehet.

Az alacsony profilú billentyűzetek igénytelenségét a laptopok miatt voltunk kénytelenek megszokni: ne igényeskedjünk, hanem örüljünk a hordozhatóságnak.

Aztán a lassú marketing agyakat mos alapon most már menőnek számít a mennél laposabb, mennél gagyibb billentyűzet.

Az ember ujjának kell egy normális úthossz, hogy az izommemória rendesen működjön és legközelebb is odatalájon.

Amit az ember reflexből csinál, ott jó ha van rendes úthossz.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Antos
2013.07.11. 18:25
Kicsi Enter? Nem kell...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. piter
2013.07.11. 22:56
Az ebay-en 115 euro.Es +postakoltseg ami orszagonkent valtozo.Pl izraelbe 45 euro.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. 94mark01
2013.07.11. 23:19
Engem hidegen hagy, hogy csinálnak ilyen divat hypster szarokat is a gyártók, de miért nem tudnak egy klasszikus, normál méretű, mechanikus, komoly erős fémházzal szerelt sima, USB hub és jack hosszabbító nélküli, háttérvilágítás és macro szarságok nélküli sima, egyszerű billentyűzetet is alkotni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. jocek 94mar...
2013.07.11. 23:27
Akadnak szép számmal olyan emberek a neten akik rendelésre csinálnak mechanikus billentyűzetet. Akár gombonként változó cherry mx kapcsolót is kérhetsz és olcsóbban kijössz mintha megvennél egy márkásat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Zephyrus
2013.07.12. 02:19
miért jók a mechanikus billentyűzetek? próbáltam de azon kívül hogy a kalapálást is elnyomja a hangjuk gépelés közben semmi különbséget nem érzek, neten azt olvasom hogy így úgy érezni mit nyom meg az ember, hát nekem valahogy soha nem volt ilyen problémám membránossal sem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Zephyrus
2013.07.12. 02:29
ja és mielőtt valaki azt mondaná hogy mert csak ezen lehet gyorsan gépelni, most csak ezért gyorsan csináltam egy wpm tesztet:

http://10fastfingers.com/speedtests/generate_screenshot_result/116_584_0_0_108_1_98.63_4_291
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim jocek
2013.07.12. 03:20
Tudnál privátban küldeni pár ilyet légyszi?

Beírtam a "mechanikus billentyűzet rendelés" és "mechanikus billentyűzet készítés" szavakat google-be de zéró ilyen jellegű találatot nem kaptam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. prohlep
2013.07.12. 10:46
"miért jók a mechanikus billentyűzetek?"

Azért, mert a mechanikus kezem izommemmóriáját karbantartja és emiatt sokkal kevesebbet hibázok, mint a ma szokásos billentyűzeteken.

Izommemória azt jelenti, hogy az izmok idegegi vezérlése olyan hogy hajlamosak korábbi mozdulatokat precízen megismételni.

Mai billentyűzetek mechanikus visszajelzése az ujjakra elég sivár, pontatlan, és számottevő elvándorlást, mechanikus elállítódást érdemi visszajelzés nélkül tolerál. Egy idő után már nincs hová visszatalálni.

Amikor az egyik szerver 22 éves billentyűzetéhez odaülök, mindig megdöbbentő élmény, hogy mennyire pontosra húzza a kezemet és mennyire nem hibáznak rajta az ujjaim.

Ennyi, és pont.

A mechanikus billentyűzetek kiválóságáról egyre kevesebben tudnak, mert lassan kihal az a korosztály, aki még bemenve a boltba, eleve olyan jót kapott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Simba
2013.07.12. 10:47
Nem néz ki rosszul, de ez a gamer már az agyamra megy. Pistike bevásárol gamer egér, gamer billentyűzet, gamer hangkártya, gamer ez meg az... Aztán csak pislog, ha valaki leszedi a Tescos szarjával a COD-ban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim prohl...
2013.07.12. 12:10
Ezt sajnos saját bőrömön tapasztalom. Vettem egy Rapoo 9050 billentyűzetet, mert jó bulinak tartottam hogy mennyire kompakt, alig férek el a 120x60-as íróasztalomon egy nyomtatóval, egérrel, billentyűzettel, külső HDD dokkolóval stb.

Erre teljesen ledöbbentem mikor Zephyrus linkjén elvégeztem a gépelés tesztet, mert az eddigi szokványos (Logitech Internet 350) billentyűzetemen százegynéhány WPM sebességgel gépeltem. Ezen a lapos szaron amit most használok már lassan 3 hónapja, meg 68 WPM volt a max, annyit hibáztam ... a backslash billentyűm felülete fényesebb mint az enter, vagy az ékezetes gombok!

Ezek után tenkeyless Cherry MX Brown/Red billentyűzet beszerzésén gondolkozok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Zephyrus
2013.07.12. 12:14
prohlep: de azok a 22 éves billentyűk nem lettek gamer címszóval eladva 30k-rt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Georg17
2013.07.12. 17:52
Akinek no BullShit, LED, Macro és egyéb nyalánkságok nélküli, vérbeli mechanikus billentyűzet kell, itt szétnézhet: [LINK]
Illetve megadnám még ezt a linket: [LINK]
Innen aki tud angolul és nyitva tartja a szemét sokfelé elindulhat. Nem akarom túl részletezni ezt sem, mert nem akarom itt szét spammelni az iPon-t. De azért remélem, hogy ezzel a két linkkel azért túl nagyot még nem vétkeztem. Ezek már annyira drága és tényleg custom cuccok, hogy ezekkel nem hiszem, hogy az iPon-nak versenyeznie kéne. Vagy hátrányba kerülne. Ellenben remélem néhány érdeklődőnek tudok vele segíteni, elindulni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. piter
2013.07.13. 10:56
simba es mar megint ez a "Pistike".Sovargas=frocsoges.Es vajon miert faj az neked ha valaki meg tudja venni?le merem fogadni a te geped 20 ezernel nem er tobbet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim piter
2013.07.13. 11:07
"Es vajon miert faj az neked ha valaki meg tudja venni?"

Látom szövegértés nem megy, úgyhogy segítek:
Mindenre ráaggatnak egy gamer jelzőt, még ha egy tök átlagos cuccról is van szó, csak azért hogy felverjék az árát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zephyrus
2013.07.14. 23:29
piter: szóval te megvetted és most ideges vagy mert rájöttél hogy jól átkúrták az agyad, ezért most itt fröcsögsz hogy csóró aki ezt előre tudta? nem másolom be milyen gépem van mert még megkapom hogy biztos hitelre vettem ezt is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!