iPon Hírek

SteelSeries Sensei Wireless: egy vérbeli gamer egér

Dátum | 2014. 01. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A SteelSeries Sensei névre hallgató gamer egerét sokan ismerik – most elkészült a rágcsáló vezeték nélküli kiadása, amely formavilágát tekintve hasonlít elődjére, ám a "motorháztető" alatt már van egy-két fontosabb változás.

A Sensei Wireless elődjéhez hasonlóan jobb- és balkezesek számára egyaránt kényelmesen használható, hála a szimmetrikus kialakításának. A termék gumibevonattal büszkélkedik a minél kényelmesebb és stabilabb fogás érdekében, jobb és bal oldalán pedig gombok foglalnak helyet, amelyek természetesen programozhatóak. A lézeres szenzor a vezetékes változatéhoz képest fejlődött, ugyanis érzékenyebb lett: az új szenzor 5700 helyett már 8200 CPI-s, és 11400 helyett már 16400 DCPI-s felbontást kínál. A vállalat mérnökei a kapcsolókat is újakra cserélték, amelyek egyedi fejlesztésűek és élettartamuk során nagyjából 30 millió kattintást viselnek el. Az új egér elődjével ellentétben már nem vezetéken keresztül, hanem vezeték nélkül kommunikál az adott rendszerrel. Az nem derült ki, hogy pontosan milyen vezeték nélküli technológiát alkalmaz az új rágcsáló, de az biztos, hogy a laggal nem lesz gond, ugyanis a válaszidő mindössze egy ezredmásodperc.

A SteelSeries Sensei Wireless akkumulátorral üzemel, amely egyetlen teljes töltés hatására nagyjából 20 órányi játékra lesz elég. Ha komolyan vesszük a harcot és megállás nélkül, kifejezetten hardcore módon egerészünk, akkor az akkumulátor 16 órán át bírja szuflával. Az egér akkumulátora a mellékelt bázisállomás segítségével tölthető, de ha éppen nincs időnk kivárni a töltésidőt, akkor USB kábelen keresztül is a rendszerhez kapcsolhatjuk az újdonságot. Maga a dokkoló egyébként meglehetősen sokoldalú, hiszen nem csak az akkumulátor töltésére használható, hanem az akkumulátortöltöttség ellenőrzésére is – akkor is, ha az egér éppen nincs rajta. Extra, hogy a dokkoló vezeték nélküli vevőegységként is funkcionál, a kábelével pedig, ahogy azt már említettük, vezetékes egeret varázsolhatunk a Sensei Wireless-ből.

16,8 millió színárnyalatból kiválasztható színű, pulzáló LED-es világítást is kapunk, a szenzor érzékenységét pedig játék közben is könnyedén módosíthatjuk. A LED-es világítás négy zónára van osztva: az egyik a görgő, a másik a SteelSeries logó, a harmadik a bázisállomás világítása, a negyedik pedig az akkumulátortöltöttségről és a kapcsolat állapotáról árulkodó zóna. A fedélzeti memória lehetőséget biztosít a profilok eltárolására, a 8 gomb programozását pedig a mellékelt SteelSeries Engine szoftver segítségével lehet elvégezni. A SteelSeries Sensei Wireless márciusban kerül az üzletek polcaira, ára pedig 159,99 dollár lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. DogTheDog
2014.01.07. 13:13
Nagyon jo egerek,volt mar Sensei is es Kinzu is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. nedvedicio...
2014.01.07. 13:21
De kár, hogy nem tudom elhinni, h vezeték nélkül is tökéletesen működik.
De ha egyszer kiadnak egy Xai/DA utód egeret, ami valóban tökéletes, kompromisszum nélküli vezeték nélküli fajta, azt abban a minutumban fogom megvenni, bárakármennyibe is kerüljön
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. hEngi
2014.01.07. 14:17
Ezaz!! Végre 16,8 millió színárnyalattal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. coolpet
2014.01.07. 15:02
Pont ezt akartam irni en is

A leglenyegeseb marketingszoveg, a nagy szamok(szinek) torvenye...
Lecserelem a mostanit, ha 4K alatt lesz az ara.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Runciter
2014.01.08. 00:32
nem vagyok képes felfogni, mi ilyen baromi drága a Steelseries egereken.
5 gomb, meg egy dpi-állító több mint 30 rugóért?
feleanyiért veszek 10-12 gombosat, az kicsit "gamerebb", mint az ilyenek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Runciter
2014.01.08. 00:33
jajaja, van a jobb oldalon is 2 gomb, akkor az úgy már kevésbé gáz, de az a véleményem még midnig fentáll, hogy ok nélkül ilyen drága, és vannak mocskos drága 5 gombos egereik is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nedvedicio...
2014.01.08. 13:41
A gyönyörű az egészben, hogy a XAI külső két gombjára eddig kb semmilyen játék, ts...parancsot nem tudtam bindelni, mert nem fogják fel, hogy létezik az a gomb. Ez nem tudom, hogy a szoftver vagy az egér baja, de baromi gáz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!