iPon Hírek

SteelSeries Shift gamereknek

Dátum | 2010. 09. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA


A SteelSeries kínálatában megjelent egy új billentyűzet, ami kifejezetten a hardcore játékosok számára készült. A Shift névre keresztelt megoldás különlegessége, hogy szinte a teljes felülete lecserélhető: a gyártó a különböző játékokhoz különböző dizájnnal és billentyű kiosztással rendelkező billentyűzet szetteket kínál, amelyeknek cseréje rendkívül gyorsan és egyszerűen kivitelezhető. A SteelSeries Shift-hez kapható "skinek" a SteelSeries Zboard billentyűzettel is kompatibilisek. A gyártó jelenleg az Aion-hoz, a World of Warcraft: Wrath of the Lich King-hez és a StarCraft II: Wings of Liberty-hez kínál saját felületet.


Billentyű szettek.A SteelSeries szakemberei arra is odafigyeltek, hogy a gyakran használt billentyűk, illetve billentyű csoportok esetén érzékenyebb gumit alkalmaz annak érdekében, hogy a billentyűket könnyebben, kényelmesebben és hatékonyabban lehessen használni. A billentyűk használatuk gyakoriságának függvényében háromféle érzékenységgel rendelkeznek. A billentyűzet USB 2.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez, és gumi borítással ellátott csuklótámasszal érkezik, ami kényelmes használatot biztosítBillentyű érzékenységek..
 
A termék hátulján két aranyozott 3,5 mm-es jack csatlakozó is van (mikrofon bemenet, fejhallgató kimenet), plusz két USB csatlakozó, így hubként is használható. Természetesen, mint minden gamer billentyűzeten, itt is vannak makró gombok, rögzíthetünk billentyűkombinációkat, a hangzatos anti-ghosting képesség pedig azt jelenti, hogy gond nélkül lenyomhatunk egyszerre hét gombot is, a Shift nem fog tőle kétségbeesni.


A SteelSeries Shift hamarosan kereskedelmi forgalomba kerül, ajánlott végfelhasználói ára pedig 89,99 euró lesz. Az alapcsomag a Shift Base billentyűzet vázat, valamint a sima, fekete QWERTY billentyűzetet tartalmazza. A speciális dizájnnal és billentyűkiosztással rendelkező billentyűzet szetteket darabonként 24,99 euróért lehet majd megvásárolni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. djbundy
2010.09.24. 17:02
Hát a pár ezer forintos icon7 topperrel is mindegyik játék tökéletesen vezérelhető.
Ha megveszem minden kiegészítővel együtt ezt a kütyüt, annak árából építhetnék egy jó netes gépet otthonra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Terror
2010.09.24. 18:08
Az ilyen gamernek kikiáltott billentyűzetekben miért lógnak bele az iránygombok mindig valamibe? Aki ezeket tervezi, nem szokott soha beletenyerelni irány helyett az Endbe, vagy Delete-be? Ennél már csak az a jobb, amikor az Enter meg a Delete kerülnek egymás mellé. Facepalm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lajthabala...
2010.09.24. 20:23
Én sem nagyon értem a "gamer billentyűzet" koncepciót. Legyen jó az elektronika - sokérintéses -, legyen makrózható, legyen jó a billentése, legyen rajta 2-3 váltható üzemmód. Ez alapvető kellene legyen egy bizonyos ár felett, nem csak a gamer, hanem az összes billentyűzetnél.

A gamerséget pedig az annak kéne adnia, hogy a billentyűket átrendezik egy kézhez, hiszen a másikkal az ember nem szívesen engedi el az egeret. Ráadásul úgy rendezik át egy kézhez, hogy a szokásos kombók könnyen nyomhatóak legyenek: balra hátrálás gugolva, fegyverváltás. De ezt csak a gamepad-ek tudják (Belkin n52te, Logitech G13...) amiből alig van a piacon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sleepingdr...
2010.09.25. 09:50
Én most a G110-et nézegettem, az is tudja mindezt. Az iránygombok nem lógnak bele semmibe, olcsóbb, 3*16 makró gomb, hangkártya benne, Wingomb letiltható, háttérvilágítása van (3 színű, de az most mindegy). Ráadásul Logitech. Igaz, nem cserélhető a gombsor, de jóval olcsóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!