iPon Hírek

Steve Jobs elárulja sikerének titkát

Dátum | 2013. 08. 06.
Szerző | gabi123
Csoport | IT VILÁG

A Kaspersky Lab felmérése szerint a nyári hónapokban átlagosan 1,4 százalékponttal emelkedett a levélszemét forgalom, amelynek értéke így elérte a 71,1 százalékot. Az elmúlt hónapban a spammerek főleg Steve Jobs nevét használták fel, ahol is azzal csábították a gyanútlan felhasználókat, hogy megtudhatják a híres üzletember sikerének titkát, amelyet egy ingyenes tréning segítségével sajátíthatnak el. A „szervezők” a levélben megígérték, hogy mindösszesen másfél óra alatt átadják azt a tudást, amelynek segítségével egy nagyon nyereséges üzletet lehet létrehozni, amelynek népszerűsítéséhez Steve Jobs nevét használták fel. A felajánlott ígéretes képzés és Steve Jobs üzleti sikereinek titka mellett, a spammerek hatalmas „kedvezményeket” kínáltak az Apple termékeiből. A spammerek minden esetben a limitált férőhelyet és a korlátozott mennyiségű áruk számát hangsúlyozták, így az átvert és türelmetlen áldozatok figyelmetlenül siklottak át a fontos részletek felett, ami súlyos anyagi károkhoz vezetett.

„Júniusban a spammerek tovább folytatták a már jól bevált és ismert trükköket: tömeges Apple reklámok és kedvezmények, valamint az elektromos cigarettákat hirdető e-mailek terjesztése, ahol minden esetben a Google Translate segítségével dolgozták fel a spam levelek hivatkozását, ezzel eltüntetve a hivatkozás valós címét.” - mondta Tatyana Schherbakova, a Kaspersky Lab spam-analízis csoportjának vezető elemzője. A spam levelek fele Kínából (24%), az Amerikai Egyesült Államokból (17%) valamint Dél-Koreából (14%) származott. Dél-Korea továbbra is vezető szerepet tölt be, ami az Európába küldött levélszemét e-mailek számát illeti, a maga 53,3 százalékos részesedésével, ami 9,6 százalékos növekedést jelent az előző időszakhoz képest. A negyedik és az ötödik helyet végül Olaszország (6,7%) és Tajvan (4,6%) szerezte meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. Asagrim
2013.08.06. 13:44
Én meg gmail illetve hotmail alatt ebből az egészből nem tapasztalok az égvilágon semmit!

A spamszűrés működik, aki nem él vele az magára vessen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. homeware
2013.08.06. 13:44
Mit is mondjak? Aki bedől ilyesminek, az meg is érdemli.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Zelbacsi
2013.08.06. 14:13
homeware: Na és ha egy dél afrikai herceg tényleg neked akarja adni a fél vagyonát?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. ingyom007
2013.08.06. 14:28
Engem fogyasztani medugni és pénisznöveszteni akarnak folyamatosan DD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. MrFox
2013.08.06. 14:49
Azért a magyar spammerek is elég idegesítőek, amikor "utolsó fizetési felszólítás" és egyéb szar címekkel küldik a fost. Persze van leiratkozó link, amivel csak jelzed, hogy élő mail címed van, és így tovább küldhetik a hányadékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. wintercoun...
2013.08.06. 14:50
@ingyom007: mi van, ha ezek célzott hirdetések?
(csak viccelek, ugye tudod?!)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim ingyo...
2013.08.06. 14:59
Google ADsense ebből a szempontból sokkal alattomosabb. Az aktívan figyeli, hogy milyen tartalommal foglalkozol interneten, és olyan témában ajánlgat.

Nekem például kivétel nélkül olyan szirszarokat dobál az arcomba amiket nincs pénzem megvenni, csupáncsak azért, mert a tájékozottságomat fenntartom azáltal hogy ilyen cuccokat informálok le (fórum, youtube review videó stb.).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. SonicTheHU...
2013.08.06. 15:14
Nekem a céges e-mail címre egy ázsiai úriember küldött egy pár milliós megrendelést, de azt nem akarta elárulni h mégis milyen termék kell neki. Megkérdeztem tőle, válaszában meg elküldte egy ázsiai weblap címét és lelkesen ecsetelte h nyugodtan regisztráljam magamat és a céget, hogy hozzáférhessek a megrendelőlaphoz -.-"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tericum
2013.08.06. 15:20
Én egy amerikai létező ügyvédi irodától kaptam egy olyan mailt, hogy sikeresen levontak 25 dollárt a kártyámról. Persze egyik kártyámnak se az a vége amit ők írtak az e-mailbe, de hogy ezzel mit akartak, rejtély.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DannyHUN
2013.08.06. 15:53
Ez nem e-mail spam volt, de tök vicces, ma történt: érzekett az én címemre egy levél olyan névre aki soha nem lakott itt és még csak nem is ismerek ilyen nevű embert. A levél tartalma szerint az illető 2 039 283 Ft-al tartozik az Unicreditnek amit első felszólításra se volt hajlandó befizetni A legnagyobb poén az hogy mellékeltek egy sárga csekkett a befizetendő 2 misivel rajta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mikej95
2013.08.06. 15:56
Én már nyertem nyaralást, autót, most a munkabéremből akarnak levonni(ami tanulóként nincs nagyon) és még voltak ritkább még egyedibb levelek is, de azok nem ugranak be. Indamailen bűn gyenge a spamszűrés, még szerencse, hogy meg lehet nyitni a leveleket nyers szövegként, scriptek nélkül.

Látom MrFox is hasonló szeméttől szenved.
ingyom007: Én azt hittem az a spmafajta már kihalt, mert senki nem nyitja meg őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. carraroxt
2013.08.06. 17:47
Annak idején nyitottam freemail.hu-s címet. Következő belépésemnél (kb. két nap múlva) már bő egy oldalnyi spam volt a listában. Egy hétre rá már meg sem kíséreltem kiválogatni, a saját leveleim a sok szemét közül. Persze közben nőtt 20 centit a farkam, és állt is mint cövek egész nap a frissen nyert sporkocsimban, a frissen nyert bahamai utazásomon, az új topmodell barátnőmmel aki a világ másik végéről nyomozott le engem, mert olyan frankó pasi vagyok...
Amikor valami okán egy hónap múlva beléptem, már az az üzenet fogadott, hogy nincs több tárhely. Na nekem ekkor volt végleg elég a .hu végű e-mail szolgáltatókból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. myckie2
2013.08.06. 17:59
carraroxt hát ezen jót röhögtem. You made my day bro!
ingyom007 nálam is ez van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sunpower
2013.08.06. 18:44
Nálam úgy hívják a gyógyszert hogy spamihilator.
Ingyenes, van 64 bites is. Be lehet úgy is állítani hogy a szerverről csak a levelek feladóját és a tárgyát hívja be (átnézésre). Nekem csak attól fogad el levelet, aki a címlistában van, a többi automatikusan leves.
Nálam bevált.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!