iPon Hírek

Stílusos külső HDD ház

Dátum | 2012. 08. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az Icy Dock MB080UESB-1SB termékkóddal ellátott, Blizzard névre hallgató újdonság elég szokatlan formavilággal érkezik, ami komolyan megoszthatja a felhasználókat. Íme, így néz ki:


Kinézet ide vagy oda, foglalkozzunk inkább a nyers tényekkel. A mérnökök az extravagáns formavilágot kényszerből választották: a szokásos, kisméretű, magas fordulatszámmal üzemelő ventilátort ki szerették volna váltani egy jó hűtőteljesítményt nyújtó, csendes megoldással, így a ház elejére egy 80 milliméter átmérőjű légkeverő került. A ventilátor nem a szokásos módon, hanem 45 fokkal elforgatva, a sarkára állítva lett beépítve – ez az oka a kinézetnek.


Az új merevlemezház belsejében egyetlen 3,5 colos formátumú merevlemez elhelyezésére van mód, méghozzá egyszerűen és gyorsan, szerszámok használata nélkül. A ventilátor bőségesen elegendő friss levegőt szállít a merevlemez számára, így a túlmelegedés esélye rendkívül csekély.Ha utóbbi mégis bekövetkezne, azaz a HDD üzemi hőmérséklete átlépné az 50 Celsius fokos határt, akkor a kék LED-es világítás piros fényre vált át. A ventilátor LED-es világításának fényereje szerencsére a hátlapon elhelyezett potméterrel szabályozható, a légkeverő üzemi fordulatszámát pedig a beépített, háromállású kapcsolóval módosíthatjuk (alacsony fordulatszám, magas fordulatszám, automatikus üzemmód).


A 3,5 colos formátumú SATA merevlemezeket fogadó külső merevlemezház hátoldalán FireWire 800-as, eSATA és USB 2.0-s port egyaránt jelen van, sőt, a beépített kapcsoló segítségével a külső tápadapterrel érkező termék áramtalanítására is van mód. Apró kellemetlenség, hogy az eSATA port csak 3 Gbps-os, az USB port pedig 480 MBps-os adatátviteli sávszélességet kínál. Akinek esetleg USB 3.0-s portra is szüksége lenne, választhatja a termék MB080U3S-1SB változatát.

Az ABS típusú műanyagból és fémből készült keretből álló külső HDD ház 237,5 x 126 x 146 milliméteres mérettel érkezik, merevlemez nélküli tömege pedig 646 gramm. A MB080UESB-1SB termékkóddal ellátott változat rövidesen megjelenik kereskedelmi forgalomban, ám a várható ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Movolif
2012.08.13. 12:22
Ez már valami, venti nélkül 55-60 fokig melegednek a műanyag házas külső winyók, ha halkan akarunk hűteni akkor pedig előkerül a jó öreg 8cm-es légforgató, és bizony annak kell egy kis hely
Amúgy a kedvencem ilyenkor, hogy a maga a ház annyiba fáj mint a winyó amit beleraknak. (Asszem eltanultak valamit a procihűtő gyártóktól)
Tehát marad az e-sata + venti az asztalon kombó... olcsó és gyors = tökéletes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. KristofK94
2012.08.13. 12:24
bocsi de hátúl hol is jön ki a levegő?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Nagysandor...
2012.08.13. 12:38
A hátlapi panel mellett, de ott lobogni fog még a monitorod is.
Amúgy nekem nagyon tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!