iPon Hírek

Stílusos virtuális szemüveg-kivetítő

Dátum | 2009. 01. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Láthattunk már egynéhány szemüvegbe integrált kijelzőt, de mindeddig a Vuzix megoldása az első olyan, amit még szépnek és stílusosnak is lehet nevezni. Persze egy kicsit még mindig ormótlan, de határozottan egy lépés a jó irányba.


A Wrap 920AV névre hallgató eszköz bármilyen médialejátszóval együttműködik, mégpedig oly módon, hogy egy virtuális, 60 hüvelykes képernyőt vetít elénk, tőlünk három méteres "távolságban". Külön kiemelik még a szemüvegnek azt a képességét is, hogy úgy teszi lehetővé a 3D-tartalmak megtekintését, hogy közben a "valós világgal" való érintkezést sem korlátozza.

Reményeik szerint ezzel hatalmas változást fognak előidézni a hordozható videózás terén, valamint eleddig elképzelhetetlen(nek mondott) "helytudatos" alkalmazások kifejlesztésére is lehetőséget kínálnak. Állítják ugyanis, hogy egy opcionális 6-Degree of Freedom nevezetű követőszenzor és/vagy egy kamera pár alkalmazásával a szemüveget egy, a tényleges valósággal ötvözött virtuális valóság-központtá léptetheti elő az ember.

Az mondjuk tény, hogy ha a 3D-s digitális tartalmakat megfelelően sikerül összeszőniük a valós világgal, az egy nagy lépést jelentene egy valóban életképes virtuális valóság megteremtése felé. Tavasszal várhatólag mindenre fény derül majd, lévén akkor érkeznek majd a szemüvegek - bár egyelőre még nem tudni, hogy milyen árfekvésben. Az akku mindenesetre hat óráig bírja, a felbontás 640 x 480-as - így a képarány értelemszerűen 4:3.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Svindler
2009.01.06. 16:23
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. szabtam
2009.01.06. 16:35
virtuális, 60 hüvelykes képernyőt vetít elénk, tőlünk három méteres "távolságban" - a felbontás 640 x 480

már nem is kéne... :lol:

de a 4:3-as arány tényleg hülyeség, amikor már minden média széles.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. alien24
2009.01.06. 17:14
kar az alacsony felbontasert
es egy kerdes: szemuvegsek,h tudjak hasznalni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!