iPon Hírek

STO: Adjátok Ti a küldetéseket!

Dátum | 2010. 10. 29.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Cryptic Studios ígérete szerint igyekszik folyamatosan bővíteni két futó MMO játékát, a Star Trek Online-t és a Champions Online-t. A legújabb "találmányuk" a játékosok által készített küldetések, amit elsőként a STO-ba integrálnak be.

A kiegészítő címe The Foundry és rendelkezésére bocsát minden játékosnak egy eszközkészletet, hogy csináljon egy saját sztorit csatákkal és neki tetsző díszletekkel. Készíthettek a nulláról valami teljesen egyedit, vagy segítségül hívhattok néhány előre generált sémát is, a Crypic lehetővé teszi a meglévő STO helyszínek használatát is. Ettől függetlenül a The Foundry nem egy mod tool.

Csak olyan eszközöket használhattok benne, mint amiket a Cryptic saját dizájn csapata is, így bár rengeteg eszköz van, nem importálhatjátok be a játékba saját zenéiteket, képeiteket vagy 3D modelleket. Ez teljes mértékben érthető, így a plusz küldetések nem tudják megbontani a játék egységes stílusát és hangulatát. Az elkészült missziókat természetesen értékelhetitek, bevezetnek egy 5 csillagos pontozó rendszert. Lesz egy játékosokból választott bíráló bizottság is, elsőként ők próbálják ki a pályákat, mielőtt azt a nagyközönség elé tárnák.

A küldetéseitek végén értelemszerűen valamilyen jutalmat is kaphatnak az azt végigjátszók, a Foundry segítségével készíthettek saját egyéni jutalmakat meghatározott keretek közt persze. Egyelőre azért még néhány dolog bizonytalan, fontolgatják például azt is, hogy csinálhassunk olyan missziókat, amik hajóink fedélzetén játszódnak.

A The Foundry egyelőre bétatesztre vár, ha előfizetői vagytok a játéknak, akkor ez a feladat rátok vár.

A hír elején nem véletlenül tettük idézőjelbe a "találmányuk" szót, hisz nem először látunk már ilyesmit MMOban, az NCsoft által futtatott, szintén Cryptic-es City of Heroes-zal is megcsinálták már ugyanezt, a 2009-es Mission Architect kiegészítővel. Az eredmények magukért beszéltek, hatalmas siker lett. Reméljük hasonló sikert hoz majd az ötlet a Star Treknek is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. csigabigaf
2010.10.30. 01:58
Jó is az az ingyen, önkéntes munkaerő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Magrathea
2010.10.30. 08:44
Nem rossz ez, életben tartja a játékot. =)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2010.10.30. 09:23
Ha még csak ingyenes lenne.. de a legtöbb esetben változatosabb és színvonalasabb küldetéseket csinálnak a sima rajongók mint akik a fizetést kapják érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!