iPon Hírek

Strapabíró kivitelű Nokia Lumia 620 érkezik

Dátum | 2013. 08. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az okostelefonok körében, a strapamobilok terén továbbra is igen szűkös a kínálat, de egyre több ilyen konstrukcióval állnak elő a gyártók. Ezúttal a Nokia dobott piacra egy megoldást, ami a hétköznapi környezeti behatásokkal szemben többnyire hatásos ellenállást fog tanúsítani – legalábbis a tervek szerint.

Mostanáig aki ilyen eszközt szeretett volna vásárolni, annak nem nagyon volt választása az operációs rendszereket tekintve, hiszen jóformán csak Androiddal karöltve érkeztek strapabírósággal tetszelgő gépezetek. Ennek azonban vége, hiszen immáron köreinkben üdvözölhetjük a Nokia Lumia 620 Protected Edition utótaggal fémjelzett variánsát, ami a Windows Phone 8 szerelmeseinek lehet ígéretes alternatíva. Érdekességképpen pedig még egy tényt érdemes kiemelni: 2009-ben a Nokia 3720 volt az utolsó telefonjuk, ami az IP minősítés megszerzését követően indult útnak, azóta nem készítettek strapatelefont. A Protected Edition mindazonáltal inkább csak egy félmegoldást jelent, ugyanis lényegében egy speciális hátlappal érték el a jobb ellenállóságot, mely a különleges kialakításából adódóan jelenthet megfelelő védelmet. A Lumia 620 hátoldalát már eredetileg is rugalmasra tervezték, de olyan mértékű védelmet ez alapból nem jelentett, hogy meg lehessen felelni az IP előírásoknak. Az új terméknél már nincs ilyen probléma, a Protected Edition Lumia 620 IP54 minősítést szerzett. Ez azt jelenti, hogy veszélyes mennyiségű por semmilyen esetre sem férkőzhet be a házba, és akkor sem kell aggódnunk, ha elkap minket használat közben egy zivatar, ugyanis csak nagynyomású vízsugár által szivároghat bele nedvesség.

A Lumia 620 egyébként egy 3,8 hüvelykes, 480 x 800 képpontos felbontású, TFT megjelenítőt csomagol egy modern Qualcomm Snapdragon S4 Plus lapkakészlettel össze, így már alapból is kellemes konstrukciónak ígérkezik. Az 1 GHz-es órajelű, dupla Krait magos, Adreno 305 grafikus processzorral megtoldott SoC és az 512 MB-nyi rendszermemória a Microsoft rendszerét akadásoktól mentesen pörgeti. A LED villanós, f/2.4 apertúrás, 5 megapixeles főkamerával készített fényképeink a 8 GB-os tárhelyen, vagy az akár 64 GB kapacitású microSD kártyán kerülnek mentésre. Az üzemidőről meg egy eléggé szerény, 1300 mAh-s telep gondoskodik, ám az eredmény ilyen téren sem rossz, inkább átlagos. A Nokia Lumia 620 Protected Edition amellett, hogy fontos tagja lesz a kínálatnak, várhatóan nem is lesz magas feláras. Ez az egyik legolcsóbb Windows Phone 8-at futtató masina, így sok érdeklődőre számíthatnak. Külföldön, online már feltűnt néhány helyen a gép, az ára 240 euró körül alakul ezekben a boltokban. Továbbá nagyon úgy fest, hogy egymagában is megvásárolható a védelemért felelős borítás - ezt nagyjából 25-30 euróért tehetjük magunkévá.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Smooth44
2013.08.29. 13:10
Jó dolog, de a kijelző a gyengepontja (legalábbis a sima 620-nak)... nekem a hátlap leszedésekor sikerült eltörnöm, mire a Nokia nemhogy garban nem csinálta meg, de még a hátralévő 21hó gart is megvonta
Persze, aztán meg a csere után 1-2héttel (a hátlap rajta volt) pofára ejtettem, csúszott 2m-t de semmi baja nem lett. Viszont hátlap nélkül olyan sérülékeny, mint az állat (igen, senki nem használja hátlap nélkül, de levételkor is célszerű azért óvatosan... szerintem nálam is megcsavarodhatott közben).

Amúgy zsír teló, kellően erős a hardver, jó az OS.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tibike1993
2013.08.29. 14:10
Na várjunk csak.. most ez tok, vagy rendes hátlap??? Mert az itteni értelmezésből hátlapot hozok ki, máshol meg tokot írnak. Namost a 2 tudtommal nem ugyanaz. Tehát most melyik is akkor???
Jah, hozzátéve maga a Lumia 620 nem lesz strapabíróbb, csak a hátlap/vagy tok ennek az oka. Kicsit félreértelmezhető szerintem a cím, ugyanis lehet ilyen cuccot vásárolni is hozzá. Azaz bármelyik eddigi Lumia 620-ra fel lehet majd rakni, nem egy külön kiadás az eszköz. Értem itt, adott egy Xperia tipo, ami alapjába véve nem vízálló. Ha veszel hozzá egy ilyen tokot (már ha lenne hozzá), akkor az lesz, de egyébként maga a készülék nem az, csak a tok miatt. Ellenben a Z már az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ketyegi
2013.08.30. 20:21
Leszedhető hátsó borításnak néz ki.Nem látszik a hátlap pereme ahol az aksihoz lehetne hozzáférni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!