iPon Hírek

Strapabíró konvertibilis notebook az Acertől, diákoknak (is)

Dátum | 2017. 01. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Acer TravelMate sorozata rövidesen új taggal bővül, ami ráadásul egy 2 in 1 típusú, vagyis noteszgépként és táblaként egyaránt használható példány lesz. A TravelMate Spin B1 elsősorban az üzleti felhasználókat, illetve a diákokat veszi célba: előbbi körnek a strapabíró felépítés, utóbbinak pedig a Windows Ink támogatás jöhet kiemelten jól. Persze a strapabíróságnak ára lesz, ugyanis az új notebook nem lesz túl kecses és könnyű, cserébe viszont sok megpróbáltatást ki fog bírni.
A strapabíró, gumiréteggel is ellátott ház remekül bírja majd a kisebb ütéseket és rázkódásokat, de akkor sem lesz különösebb baja a terméknek, ha ráborul a billentyűzetre 2-3 dl víz. A szigetes kialakítású (chiclet típusú) billentyűzet speciális kivitelben érkezik, így maximum 330 milliliternyi víz elvezetésre képes, hála az alatta kialakított egyedi csatornarendszernek.
A 360 fokban hátrahajtható kijelzővel érkező konvertibilis notebook normál laptopként vagy táblaként egyaránt használható lesz, érintőkijelzője pedig el fogja viselni a kisebb ütéseket. Az érintőkijelző mellé konfigurációtól függően érintőceruza is járhat, így könnyedén kiaknázhatóak lesznek a Windows Ink támogatásban rejlő lehetőségek – Microsoft Edge-en keresztül jegyzetelhetünk weboldalakra, de hagyományos jegyzetek írására, rajzolásra és egyéb dolgokra is bevethető lesz a termék.
Hardver terén egyelőre nincs végleges lista, így most még rejtély, pontosan milyen processzorral, illetve milyen felszereltséggel érkezhet az újdonság, hiszen a specifikációs lista véglegesítésére csak az év második negyedévében kerül sor. Azt viszont már elárulták a gyártó illetékesei, hogy az új notebook akár 13 órán át is képes lesz működni egyetlen teljes akkumulátortöltés hatására.
A főként üzleti felhasználóknak és diákoknak készített TravelMate Spin B1 árazásával kapcsolatban egyelőre nincs információ. Amennyiben a korábbi trend érvényesül, úgy a termék normál, „törékenyebb” társaihoz képest picivel drágább lehet – hogy tényleg így lesz-e, az néhány hónapon belül kiderül. Az új konvertibilis notebook valamikor az év második negyedévében jelenhet meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Balint202
2017.01.25. 10:23
ez így elég érdekes cikk! se hardver, se ár...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. EgoPista
2017.01.25. 10:31
Diákoknak készül és drágább lesz... logikus!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Dav111 EgoPi...
2017.01.25. 13:35
Manapság amikor a diákok nagy része MacBook-kal és iPhone-nal járkál, szerintem nem meglepő, hogy drága lesz ez is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Busterftw
2017.01.25. 16:52
Azmikáva...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Csupman Dav11...
2017.01.25. 16:58
Az a nagy része elég csekély mennyiség. Csak nézz végig egy mérnöki karon ott nagyon sokan a jelenelg 2-3 gen i procis üzleti gépekkel rohangálnak.

Végre Acer rájött arra hogy nem mindenkinek kell az alma által kitalált haszontalan vékonyság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!