iPon Hírek

Strapabíró külső SSD adattitkosítással

Dátum | 2014. 02. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az Apricorn legújabb terméke egy igen vonzó és biztonságos külső adattároló, amely NAND Flash alapokon nyugszik, komoly adattitkosítást alkalmaz az adatok védelmének érdekében, és a legmostohább körülmények között is működik, hála strapabíró házának. Az Aegis Padlock SSD katonai szintű strapabírósággal rendelkezik, és FIPS 140-2 szintű adatbiztonságot kínál, így kormányzati, katonai, illetve rendvédelmi területeken is tökéletesen alkalmazható. Az új külső SSD meghajtó USB 3.0-s kapcsolatot használ, alumíniumból készített háza pedig rendkívül strapabíró, hiszen nem csak a vízzel, a porral és a homokkal szemben, de az ütésekkel, a rázkódással, a leejtéssel, a magas páratartalommal és az extrém hőmérsékletekkel szemben is védelmet nyújt a benne rejtőző, mozgó alkatrészeket nem tartalmazó adattárnak.
Az adatokat valósidejű AES-XTS 256-bites adattitkosítás védi, ami megfelel a NIST FIPS 140-2 Level 2 szabvány követelményeinek, azaz biztonságosan tárolhatóak rajta a különböző, kifejezetten bizalmas adatok. A külső SSD meghajtó az USB 3.0-s kapcsolat jóvoltából akár 230 MB/s-os adatátviteli sebesség biztosítására is képes, külön szoftvert pedig nem kell hozzá alkalmazni, így használata kényelmes. Az adatokhoz való hozzáféréshez PIN kód megadása szükséges, amit mindenképpen érdemes megjegyezni, mert 20 hibás próbálkozás után a terméken tárolt adatok megsemmisülnek. Ez a funkció különösen jól jöhet, ha a külső SSD illetéktelenek kezébe kerül. A meghajtó emellett Auto Lock funkciót is kínál: a felhasználó által megszabott időkeret letelte után a meghajtó lezár, így ha pár percre elhagyjuk asztalunkat, adataink védelméről gondoskodik a rendszer. Az újdonság a felsoroltak mellett szabotázsvédelemmel is rendelkezik, így ha megpróbálnak illetéktelen módon hozzáférni a meghajtóhoz, a nyomtatott áramköri lapot és az adattitkosító chipet epoxy gyanta teszi használhatatlanná. Az operációsrendszer-független külső adattároló 120 GB-os, 240 GB-os és 480 GB-os változatban kerül forgalomba, méghozzá három év garanciával. A 120 GB-os kiadás 429 dollárba, a 240 GB-os 629 dollárba, a 480 GB-os pedig 999 dollárba kerül. Az új külső adattároló egyes külföldi webáruházak kínálatában már jelen van, várható hazai megjelenésével kapcsolatban azonban egyelőre nincs információ.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. DogTheDog
2014.02.28. 17:26
Nagyon csincsilla,viszont a cegnek nagyon hulye neve van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dj
2014.02.28. 18:47
Gondolom az NSA modul, már a tervezőasztalon belekerült. No more secrets.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Deszka
2014.02.28. 20:55
Nem egy ostoba elképzelés. Bár nem kell back door, hogy egy kormányzati szervezet feltörjön ilyesmit. 1000 féle módszer létezik az adatok hozzáféréséhez pl.: családtagok elrablása, stb... Egyébként a CIA már a hidegháború alatt (40 évvel ezelőtt...) is kvantum kriptográfiát használt adat titkosításra, ami még a jövőben megépülő kvantum számítógépek számára is megfejthetetlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95
2014.03.01. 10:32
Nagy vicc az ilyen. Gondolom a titkosítás alapját az RSA szolgáltatta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!