iPon Hírek

Strapabíró monitor extrém körülmények közé, hajóra is

Dátum | 2012. 03. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Stealth.com Inc – ami Stealth Computer néven tevékenykedik az ipari számítógépek és perifériák piacán – egy különleges LCD monitort mutatott be, amit kifejezetten extrém, mostoha időjárási körülmények közé szán a cég.


A 21,5 hüvelykes képátlójú, Full HD natív felbontás mellett működő LCD kijelzővel érkező megjelenítő LED-es háttérvilágítást alkalmaz és a legmostohább környezetben is hatékonyan alkalmazható. Az SVM-2150W szigetelt házzal érkezik, amely a NEMA 4/IP65 szabványok követelményeinek tökéletesen megfelel, így koszos, nedves, kifejezetten barátságtalan körülmények között is helytáll. Az új monitor rendkívül széles hőmérséklet-tartományon belül üzemel: nem jön zavarba a +50 fokos melegtől, de a -10 fokos hidegtől sem.


Az új monitor fenti tulajdonságai miatt ideális választás lehet kültéri használatra – legyen szó akár hajón történő használatról – de akár ipari célra is felhasználható, sőt – sok egyéb mellett – a személyszállítás különböző területein is helytállhat. Az SVM-2150W modell 9V és 36V közötti egyenfeszültséggel üzemel, ami az említett területeken kifejezetten előnyös tulajdonság. A kültéri használhatóságot javítja, hogy a termék erősebb környezeti fényben, illetve napsütésben is olvasható képet szolgáltat. A 16:9-es képátlójú LCD kijelző 1000 cd/m2-es fényerőt kínál, LED-es háttérvilágításának köszönhetően pedig energiatakarékosan üzemel.


A kijelző tulajdonságait az előlap alján elhelyezett kezelőszervekkel tudjuk testre szabni, magát a kijelzőt pedig VESA 75-ös, illetve VESA 100-as konzolra is felszerelhetjük. A videó bemenetek között 2 darab D-Sub, 2 db DVI és három kompozit RCA csatlakozót találunk. A megjelenítő éjszakai módot és PiP (Picture-in-Picture – kép a képben) módot egyaránt kínál – utóbbi Child, Split és Wide Screen opcióban is működik. Az újdonság rezisztív érintőkijelzőt alkalmaz, amely hagyományos, USB 2.0-s  csatlakozással érkezik.


A különleges monitor – ahogy az már tulajdonságai alapján is sejthető volt – rendkívül drága. Az újdonság alapára 3195 dollár. A gyártó a termékhez kiegészítő perifériákat is árul, amelyek között vízálló ipari billentyűzet, egér, illetve trackball is jelen van.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. lacaa666
2012.03.19. 20:56
Különleges körülmények közé, szép tudással és nem is átlagos áron de tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. boo
2012.03.20. 01:40
Végre nem kell majd a hévmegállókon lévő kijelzőkbe Hőlégfúvó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. atti2010
2012.03.20. 09:04
Ha figyelembe vesszük hogy 2004-ben 1 millió forintba került 1 számítógép amit óvodába vettek közpénzből mert kakaóálló a billentyűzet ez a monitor ajándékba van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!