iPon Hírek

Strapabíró panel PC-k passzív hűtéssel a Viától

Dátum | 2010. 04. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A VIA két új taggal bővítette ventilátormentes, érintőkijelzővel ellátott VIPRO panel számítógépeinek kínálatát. Az egyik új jövevény a 6,5 hüvelykes képátlójú kijelzőt tartalmazó VIA VIPRO VP7806-os készülék, míg a másik újdonság már egy 15 hüvelykes képátlójú kijelzővel rendelkezik és a VIPRO VP7815-ös nevet kapta.


Mindkét újdonság esetében az IP65-ös szabványnak is megfelelő, portól és nedvességtől megfelelően védett, ledes háttérvilágítású érintőkijelzőt alkalmaz a gyártó. A rezisztív érintőkijelző tökéletesen működik -20 Celsius fokos hidegben és +60 Celsius fokos melegben, így extrém környezetben is gond nélkül használható. A készülékek autofókusszal  is ellátott két megapixeles webkamerával, beépített mikrofonnal és beépített hangszórókkal érkeznek. A kijelzők 700 cd/m2-es fényerő mellett dolgoznak, vízszintes betekintési szögük 80 fokos, míg függőleges betekintési szögük 70 fokos.


A rendszerek Em-ITX formátum köré épülnek és a VIA ART 3000-es beágyazott platformot használják alapnak, amit egy rendkívül jó minőségű, ipari felhasználásra is alkalmazható érintőkijelzővel egészítenek ki. A VIA ART 3000 platform egy 64-bites támogatással ellátott 1,3 GHz-es órajelen ketyegő VIA NANO processzort tartalmaz, ami egy VIA VX800-as lapkakészlettel felvértezett alaplapban foglal helyet. A VX800 DirectX 9-es támogatással büszkélkedő Chrome 9-es sorozatú integrált videó vezérlőt tartalmaz, ami a 2D/3D-s grafikai képességek mellett hardveres gyorsítást kínál az MPEG 2/4-es és a WMV9-es videók lejátszásakor. A rendszer HD audió vezérlővel, két Gigabites Ethernet porttal, négy darab USB 2.0-s porttal és négy darab COM porttal büszkélkedik. A készülékek egy VGA portot és egy DB-26-os kimenetet is kínálnak, ez utóbbi 24-bites LVDS videó jelek továbbítására alkalmas.


Az újdonságokat a VIA biztonságtechnikai rendszerek interaktív vezérléséhez, kórházi információ terminálokhoz, épület automatizációhoz, illetve egyéb ipari célokra ajánlja. A szerkezetek segítségével komplett megoldásokat kínál a gyártó a fent említett szegmensekben, így a szakemberek gyorsabban és hatékonyabban végezhetik el a komplex rendszerek megtervezésével és kivitelezésével kapcsolatos feladatokat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!