iPon Hírek

Stratégiai együttműködésben a Kulcs-Soft és a Libra Szoftver

Dátum | 2010. 03. 09.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Bár a két hazai ügyviteli szoftverfejlesztő hasonló programokat fejleszt, ugyanakkor az elmúlt 20 év során sosem kerültek valós versenyhelyzetbe egymással, mivel termékeik és célcsoportjaik között nincs átfedés. Míg a Kulcs-Soft a dobozos szoftverek piacát hódította meg, addig a Libra a komplex, integrált rendszerek területére fókuszált - áll a Kulcs-Soft közleményében. Az értékesítés és marketing összehangolásával a két társaság azonban a teljes hazai piacot le tudja fedni az egyéni vállalkozóktól a több ezer fős nagyvállalatokig. Az együttműködés lényege, hogy akiknek a Libra túl nagy és bonyolult, azoknak a Kulcs-programokat ajánlja a Libra, akik pedig felhasználóik közül "kinövik" a dobozos termékeket, és komplex, integrált rendszert keresnek, azoknak a Kulcs-Soft a Librát ajánlja.

Az együttműködés az ügyfelek egyszerűsített programváltására is kitér, mely értelmében a két cég maximálisan együttműködik az ügyféladatok egyik rendszerből a másikba történő átemelésében, így a rugalmas és zökkenőmentes ügyviteli-rendszer váltásban.

A közlemény szerint mindkét fél komoly lehetőségeket lát az együttműködésben, figyelembe véve, hogy az iparági felmérések szerint az elmúlt másfél évben a magyar szoftverfejlesztő cégek teret tudtak nyerni a nemzetközi versenytársakkal szemben, köszönhetően költséghatékony megoldásaiknak és specializálódásuknak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!