iPon Hírek

Stratégiai szövetség a Marvell és a Memoright között

Dátum | 2013. 01. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Marvell egy meglehetősen fontos szereplőnek tekinthető az SSD piacon. A gyártó neve ugyan nem jelenik meg a különböző termékeken, de vezérlő technológiái jelen vannak azokban, gondoljunk csak a Corsair, a Crucial, az OCZ, a Plextor és egyéb gyártók termékeire.

A vállalat komolyan veszi SSD piaci szereplését, amire remek példa, hogy nemrégiben jelentős befektetést eszközölt a Memoright-ba. A DigiTimes forrásai szerint a két vállalat stratégiai szövetségbe lépett egymással annak érdekében, hogy hatékonyan ötvözhessék a Marvell SSD vezérlőchipjeit a Memoright firmware technológiáival, ezzel pedig komplett SSD megoldásokat kínálhassanak a piacon.

Érdekesség, hogy erre a lépésre a jelek szerint azért volt szükség, hogy a Marvell könnyebben értékesíthesse technológiáit a leendő SSD meghajtó gyártók számára. A Marvell partnerei eddig saját maguk fejlesztettek firmware-eket a vállalat SSD vezérlőihez, ám ez a helyzet a friss együttműködés jóvoltából megváltozhat. A stratégiai szövetségnek köszönhetően a gyártópáros komplett csomagban értékesítheti az SSD vezérlőket, illetve a hozzájuk tartozó firmware-t, így a partnerek egyszerűbben, gyorsabban implementálhatják azokat. Utóbbi különösen azon kisebb piaci szereplők esetében fontos, akik házon belül nem rendelkeznek megfelelő firmware fejlesztési szakértelemmel.

A források információi szerint az már biztosnak tűnik, hogy a Memoright készíteni fog firmware-eket azokhoz az eMMC vezérlőkhöz, melyeket a Marvell okostelefonokba, illetve táblákba szán. Ez a PC-s szegmens számára kevésbé érdekes hír, de azért PC-s fronton is szót ejthetünk egy érdekességről. A Memoright rendelkezik egy speciális "Endurance Write" névre hallgató firmware architektúrával, amely jelentősen megnöveli az MLC NAND Flash memóriachipek élettartamát. A szóban forgó technológia segítségével az MLC típusú NAND Flash memóriachipek élettartamuk során akár 20000-nél is több írási/törlési ciklus elviselésére is képesek lehetnek, ami a megszokott 3000-5000 közötti értékhez képest jelentős előrelépés.

Ez a technológia remek fegyver lehet a Marvell számára a SandForce DuraWrite technológiája elleni küzdelemben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!