iPon Hírek

STREAMZ: okos fejhallgató zenelejátszó és streamelő funkcióval

Dátum | 2013. 12. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A STREAMZ bemutatta a világ első okos fejhallgatóját, amely nem csak beépített akkumulátorral, hanem beépített erősítőkkel, zenelejátszóval, valamint Bluetooth és WiFi kapcsolattartási lehetőséggel is rendelkezik, így nem csak helyi tartalmak lejátszására, hanem akár zene streamelésére is képes. A remek tulajdonságokkal rendelkező fejhallgató a gyártója után egyszerűen a STREAMZ nevet kapta. A speciális fejhallgató összesen négy hangszórót tartalmaz: két dinamikus, 50 milliméteres átmérőjűt, illetve két vibrációs hangszórót. A gyártó szerint a legtöbb okostelefon és hordozható audió lejátszó eszköz esetében gyenge minőségű DAC egységek és erősítők állnak rendelkezésre, amelyek miatt nincs lehetőség a FLAC, ALAC és WAV típusú, CD minőségű hangzást kínáló tartalmak zökkenőmentes, külső eszközök nélküli lejátszására – ezt a problémát hatékonyan orvosolja a STREAMZ, amely a minőségi zenehallgatáshoz szükséges minden komponenst magában foglalja – beleértve a zenelejátszót is.

Az okos fejhallgató meglehetősen kényelmes kivitelben érkezik: a pánt a hangszórókat kisebb erővel szorítja a hallgató füleihez, mint a hagyományos fejhallgatók, amelyek a kellő hangminőség elérése érdekében alkalmaznak némi nyomást – egyszóval az újdonság esetében a viselése közben tapasztalható komfortra sem lehet panasz. A rezgő hangszórók erőteljesen szólaltatják meg az alacsonyfrekvenciás hangokat, sőt, ezeket a hangokat rezgő kialakításuk miatt érezhetővé is teszik. A kétutas hangszórórendszernek köszönhetően a termék meglehetősen jó minőségű, tiszta, erőteljes hangzást ígér. A STREAMZ okos fejhallgató fedélzetén egy kétmagos, 1,6 GHz-es magórajelen ketyegő SoC egység teljesít szolgálatot, amely Android mobil operációs rendszert futtat. A rendszer 4 GB-nyi tárhelyet kínál, ami microSD memóriakártya segítségével akár 36 GB-ra is bővíthető, így sok-sok zenét cipelhetünk magunkkal. A STREAMZ nem csak a helyi fájlok lejátszására képes – ahogy azt fentebb már említettük – hanem a különböző tartalmak streamelésére is, hála a WiFi 802.11 b/g/n és a Bluetooth 3.0-s támogatásnak. A WiFi kapcsolaton keresztül könnyedén kapcsolódhat a termék a helyi WiFi routerhez vagy hotspothoz, Bluetooth-on keresztül pedig az okostelefonhoz kapcsolhatjuk, de opcionális Bluetooth modulon keresztül akár az AVR egységhez is csatlakozhat. A mikrofon bemenettel és beépített akkumulátorral egyaránt rendelkező STREAMZ okos fejhallgató ára 549 dollár lesz, szállítása pedig a következő év márciusában indulhat meg. A STREAMZ a hamarosan kezdődő CES 2014 alkalmával mutatkozik be a nagyközönség előtt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. zoli559
2013.12.30. 12:30
Jónak tűnik, de azért a Bluetooth 3.0 helyett igazán beletehették volna a Bluetooth 4.0 verziót is ami sokkal kevesebbet fogyaszt. 120.000HUF árkategóriában ez már alapnak kéne hogy legyen. Plusz érdekelne hogy egy feltöltéssel hány órát is megy el, mind Bluetooth-on mint WiFi-n. Memoria kártya bővítés + 1 jó pont
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. HozeManuel
2013.12.30. 17:53
Kiváncsi vagyok hány embernek lesz elég esze ahhoz, hogy WiFi sugárzót hordjon közvetlen a fején.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.12.30. 18:02
Mert ha nem a fejeden van hanem mellette ugy sokkal egeszsegesebb szerinted?
Mar reg megszokhattad volna hogy 500000000 sugarzas eri a fejedet, ha van rajta ilyen cucc, ha nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!