iPon Hírek

Street Fighter IV iPhone-ra

Dátum | 2010. 02. 16.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Nem, ez nem vicc, tényleg, a Capcom tegnap jelentette be. Az IGN jelentése szerint a cég hónapokig dolgozott, hogy megoldja az irányítást. Kaptunk egy szép virtuális kontrollert és gombokat, amiket több lehetséges módon is elhelyezhetünk a képernyőn, illetve állíthatjuk az átlátszóságukat.

Persze így is kell némi idő, hogy megszokjuk a dolgot, a Dojo mód ebben segít. Mindenképpen ezzel érdemes kezdeni a tournament indítása előtt. A játék egyébként alapvetően ugyanúgy épül fel, mint a konzolos nagytestvére, ugyanolyan karaktermodellek lesznek, csak kissé lejjebb skálázva. Hibátlanul ott lesz benne az összes mozgáskombináció, beleértve az Ultrákat is teljes animációval.


Ami pedig magukat a karaktereket illeti, egyelőre kettőt erősítettek meg. 2-t találhattok kik ezek: persze, hogy Ryu és Ken. A teljes listára ígérnek új és régi arcokat is, valószínűleg már nem kell sokat várni rá, mert a játék márciusban már kikerül az amerikai App Store-ra. Kérdés hogy minek, ezek a virtuális gombok egyre jobban fájnak...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. krisztianb...
2010.02.16. 14:56
kár, hogy a játék "teljes" verziója is epic fail. akinek a SF4 verekedős játék, az nem játszott még tekkennel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. dongo84
2010.02.16. 15:11
A tekken még a kanyarban sem volt mikor az SF uralta az összes árkád gépet a játéktermekben. . Ráadásul nekem a Tekken egy lassított felvétel az SF-hez képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. krisztianb...
2010.02.16. 15:37
Jó, de kit érdekel, hogy mi volt 10-20 éve? Mostani játékokról van szó...

Lassított felvétel? Aha, hát ha neked örömet okoz, hogy karakterenként kb 3-4 kombót megjegyzel, és azokat nyomkodod őrült módon, és ebből áll a játék, akkor neked valóban az SF való.

A Tekkenben azért a reflexek mellett jóval több is kell a győzelemhez, nem csak button-pushing.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. zakacs
2010.02.16. 16:55
Hát hogy mit ki nem találnak

Érdekes ez a nagy ellentét a tekken meg a sf4 között. Teljesen más a játékmenete a két játéknak alig ismerek olyat akinek mindkettő bejön. Én mortalon nevelkedtem és az sf4 nagyon bejött. Ellenben a tekken számomra rendkívül unalmas és lassú, de lehet benne valami mert nagyon sokan szeretik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. krisztianb...
2010.02.16. 17:36
hát igen, mit ne mondjak a mortalokba se pakolnak bele túl sok kombinációt, de az legalább stílusos (jó, ez már tényleg ízlés kérdése). legalábbis azt hittem, a vs. dc universe-ig

a tekken azért a legjobb, mert abban tényleg tudni kell, rendkívül sokféle mozgása van egy-egy adott karakternek, hogy az olyan dolgokról mint a hárítás meg a "chicken" ne is beszéljünk. lehet, hogy nem annyira pörgős, mint 1 mortal vagy sf, viszont sokkal kreatívabban lehet játszani, és szerintem ez az, ami fontos!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Svindler
2010.02.17. 00:57
Jajj DC Universe Az annyira komolytalan volt, hogy már szinte fizikai fájdalmat okozott
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mtrx220
2010.02.17. 10:00
nekem sem nagyon tetszett a SF4, nem tehetek róla. tényleg nem sok kombó van benne, de hát árkád játék, ennek is megvan azért az érzése.
jómagam is mortal, virtua fighter, tekken, meg doa szériákon híztam.

ha összetett kombókat akarsz látni akkor doa vagy virtua fighter aktuális ps3/x360 darabjait ajánlom justil.
tekken sem rossz: igazi áthivom a haverokat és zúzunk feeling, amiben button-smash taktikával azért lehet szép dolgokat csinálni.
de közelében sincs a fent emlitett kettőnek, főleg nem a virtua fighternek.
doa nagyon szórakoztató, látványos és gyors, összetett kombó és counter-rendszerrel - azt kell mondjam ezzel játszottam a legtöbbet x360-on.
virtua fighter meg TÉNYLEG az a darab, amihez nagyon kell tudni ha valamit is akarsz, nem pedig egy mozgássérültet akarsz alakítani játék helyett.

jó játékot!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. krisztianb...
2010.02.17. 12:27
szerintem a tekken rendelkezik a legjobban eltalált ritmussal. nálam azt a "táncot" amit el lehet benne járni egy felkészült ellenféllel szemben vs módban nem tudja überelni semmi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danikollar
2010.02.17. 18:41
Én is Mortal-on nevelkedtem és most is a kedvencem, de a SF-t sosem tudtam igazán megkedvelni. A Tekken első 3 része tényleg lassú volt, de hát a legjobb része az 5. és a 6.
Ott aztán tényleg kell tudni és pörög is a játék. Engem a DOA és a Virtua Fighter sem fogott meg. Szóval nekem a két kedvenc verekedős játékok terén a Mortal Kombat és a Tekken széria.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!