iPon Hírek

Stygian - új szerepjáték Lovecraft nyomdokain

Dátum | 2016. 06. 02.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Sok játék ígérte már, hogy visszaadja Lovecraft novelláinak hangulatát, és jellemzően a legtöbb elbukott. Ezen igyekszik változtatni a Stygian: Reign of the Old Ones, melynek készítői "magukra vették a stigmát" és kijelentették, hogy Lovecraft világában játszódik a történetük, azonban azt remélik, hogy az egyedi, 2D-s grafikai stílus, és a reménytelen történet kiemeli portékájukat a többi közül. A Stygianban a nulláról alkothatjuk meg fő karakterünket, többféle háttérsztori közül választva - mindegyik eltérő múlttal, képességekkel és hitvallással rendelkezik majd. Ez befolyásolja majd, hogy hősünk mennyire képes visszanyerni a józan eszét bizonyos események után, ami viszont nem hangzik túl biztatóan, hiszen eddig minden Lovecraft-ihletésű játék azon vérzett el, hogy az elmeállapotot egyfajta skálaként próbálta prezentálni. Valójában kizárólag a Bloodborne tudta a lovecraft-i alapokat finoman és sikeresen átültetni élvezetes játékmechanizmusokba, ahol szó sem volt arról, hogy az elmeállapotunkat "újra kéne tölteni".
Mindenesetre a Stygianban a józanságunk egyfajta erőforrás lesz, ami meghatározza a cselekedeteinket, valamint azt is, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk a dialógusoknál. A készítők azt ígérik, hogy a hangulat visszaadja majd az 1920-as évek New England-jét, vegyítve némi kozmikus horrorral, hogy elhozzák nekünk az igazi disztópiát. Nem csak mi őrülhetünk meg, de az esetleg mellénk szegődő karakterek sem lesznek éppen normálisak. Ha egy nyugodt kalandra számítottál, ez biztosan nem lesz az. Ehhez illeszkedik a mágiarendszer is: mivel feketemágiáról van szó, egy-egy varázslat elsütésével néha többet veszthetünk, mint amennyit nyerünk - elveszíthetjük a józan eszünket, de akár az életünket is. "A Stygianban nem a világ megmentése a cél, az a csata már rég elveszett. Kövesd a saját céljaidat a megváltás, vagy a bosszú felé ebben a halálra ítélt világban" - szól a Kickstarteren a rendkívül pozitív hangulatú szöveg. Merthogy a játékot a közösségi finanszírozás útján akarják összehozni az alkotók, akik viszonylag vállalható, 55 ezer eurót szeretnének összeszedni a projektre.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. magerg
2016.06.02. 21:47
Sajnos ebben a formában nem hiszem hogy túl sok pénzt gyűjtene be.
Bármennyire hangulatos, olyan mint egy flash játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Meteoreso
2016.06.03. 18:05
Miközben a horrorfilmek eltüntek a film palettáról a LOVECRAFT mint stílus aranykorát éli, maga a grafika nagyon beteg de hát a dont starve is kb ennyire és mégis sikeres.
Én egy pcit a fallout 2 felé vinném el a megvalósítást akkor Izometrikusban több sikerük lehetne, de csak inkább a stílus miatt nem a grafikai tudás miatt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Magrathea
2016.06.03. 19:26
Nekem tetszik, szerintem befizetek. A magyar Kupolaváros játék nem fog összejönni sajna, így most megengedek magamnak egy másik Kickstartert...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!