iPon Hírek

Súlyos adatvesztés-veszély a Sidekick-eknél

Dátum | 2009. 10. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

 

Úgy tűnik, végleg búcsút mondhatnak az online tárolt adataiknak a Sidekick-felhasználók; a T-Mobile közlése szerint ugyanis a helyzetfelmérések nyomán "rendkívül alacsonyra" becsülik az esélyét annak, hogy bármit is visszanyerhetnének a hosszas kiesés után.


A hiba pontos oka egyelőre nem ismert; leginkább csak híresztelés-szinten merült fel egy olyan infó, miszerint a(z MS tulajdonában lévő) Danger központi adattárolójának bővítési kísérlete fulladt csúfos kudarcba (amire elvileg a Hitachi-t kérték fel); ez rántotta magával az eredeti fájlokat, és mivel biztonsági másolat sem állt rendelkezésre (trehányság?), így kútba esett a visszaállítás lehetősége is.

Ezt aztán már csak súlyosbította az a tényező, miszerint az MS rendkívüli módon visszanyeste a Sidekick támogatását, és így nem igazán maradt kellő infrastruktúra az ilyen krachok megfelelő kezeléséhez. És bár a hibáról nem a T-Mobile tehet, a kármentő kísérletet bizony ők is elhibázták, mivel jó eséllyel senki nem fogja úgy érezni, hogy teljes adatvesztésért elegendő kárpótlás lenne az az egy hónapnyi ingyen adatszolgáltatás, amit felajánlottak a károsultaknak.

Mindenesetre addig is, amíg újabb fejleményekkel nem tudnak szolgálni az ügyben, azt javasolják a Sidekick-felhasználóknak, hogy amíg nem normalizálódik a helyzet, semmiképp ne kapcsolják ki, ne indítsák újra és ne is hagyják lemerülni a készülékeiket, különben még azt is elveszíthetik, ami most még rajta van.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. gylovag
2009.10.13. 09:31
VISSZA A HIRHEZ

Úgy sejtem a felhasználók a szívükbe zárják az összes érintett céget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!