iPon Hírek

Sunset Overdrive játékmenet előzetes, infoáradat

Dátum | 2014. 05. 09.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A tavalyi E3-on leplezte le a Microsoft, hogy az Insomniac Games teljesen új, exkluzív játékot készít Xbox One-ra. Akkor csak egy renderelt előzetest láthattunk, most azonban a Sunset Overdrive a havi EDGE magazin fő témája, megjött az első játékmenet előzetes, és persze van egy rakás friss információnk is. A különböző magazinok beszámolói szerint az Insomniac végre rájött, mit is szeret igazán. Hosszú volt a folyamat, de végre megértették, mi is az, amiért rajong az egész csapat, és egy ennek megfelelő játékot készítettek a Sunset Overdrive képében. A játékmenet alapvetően a platformerkedés és a lövöldözés keveréke, mindkettő egyformán fontos lesz. Főhősünk (aki lehet lány és fiú is, és egyébként testreszabható) rendkívül mobilis, a fegyverek pedig olyan erősek és látványosak, hogy még az Insomniac eddigi, egyébként sem túl visszafogott munkásságából is kiemelkednek - a plüssmaci-vető ágyú egészen elmebetegnek tűnik.
A játékmenet fontos része lesz a "stílus" összegyűjtése. Ezzel a játék arra próbál meg rávenni minket, hogy ne álljunk meg, ne bújjunk fedezékbe, hanem igenis, menjünk bele az ellenfelek arcába és zúzzunk. Néhány főellenséggel csak akkor küzdhetünk meg, ha összeszedtünk elég stílust, különben ránk se hederítenek. Az Insomniac szerint az előző generációban túl sok volt a fedezékalapú shooter (például ők is készítettek egyet, sajnos - a szerk.), így ezt a formulát szeretnék kicsit megbontani, és kreativitásra sarkallni a játékosokat. Főhősünk mindenféle vékony kerítésen, fémen és kábelen tud csúszva közlekedni. A kábeleken válthatunk is, hogy felülről vagy alulról csúszunk végig rajtuk, ezzel elkerülve például egy hidat, vagy az ellenséges tüzet. Sunset City részben japán-ihletésű, és tele van olyan épületekkel, melyek oldalán végigfuthatunk. A játék egyébként alapvetően single player lesz, de a történeten kívül mókás multiplayer módokat ígérnek a készítők. Az Insomniac szerint a Microsoft egyértelműen azt akarta, hogy a stúdió a legjobb önmagát hozza, így még azt is megengedték, hogy náluk maradjon a játék tulajdonjoga. A stúdió egyébként egy franchise-t szeretne építeni, és jelentősen kibővíteni a játék világát. A megjelenés után pedig a később érkező DLC-kkel kapcsolatban kikérik majd az Xbox One-tulajdonosok véleményét.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. sosnuts
2014.05.09. 13:17
már majdnem kezdtem érdeklődni, aztán megláttam hogy Xbox only...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kerty
2014.05.09. 22:06
jópofa de azért olyan hűdenagy innovációnak nem nevezném Loadout meg Warframe keveréknek néz ki. 20 percnél tovább az ilyen engem nem tud lekötni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. XuChi
2014.05.10. 13:20
Számomra ez rettenetesen vacaknak tűnik. Infamous koppintás csak próbál vicces lenni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!