iPon Hírek

Super AMOLED kijelzős telefon bukkant fel a Blu kínálatában

Dátum | 2014. 02. 12.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Blu csak egy a sok kisebb gyártó közül, de a vállalat a jelek szerint fentebb szeretne kerülni a ranglétrán idén. Ezúttal egy egészen minőségi konstrukcióról rántották le a leplet, ami sokakban felébresztheti a vásárlási vágyat. A Vivo széria legújabb tagjáról beszélhetünk, mely az elődnél látotthoz hasonlóan, nagyon színes egyéniség lesz.
Az új okostelefon összesen négy árnyalatban kerül bevetésre, lesz tehát miből választani. Hazavihető majd fehér, fekete, rózsaszín, és – ha valami igazán rikítóra vágyna a jövendőbeli tulajdonosa – citromsárga színben is. Az eszköz legfontosabb paramétere jelen esetben a megjelenítő lesz, a Blu Products ugyanis a Samsungtól szerezte be ezt az alkotóelemet. Ráadásul nem is akármilyen panelről van szó, hanem a Galaxy S III esetében használtról. A 4,8 hüvelykes, 1280 x 720 képpontos megoldás Super AMOLED technológiával dolgozik (Pen-Tile Matrix). A széles betekintési szögeket szállító kijelző 306 PPI-s pixelsűrűséggel kápráztatja majd el az érdeklődőket. Ehhez társulnak még az Infinite View és a Nex-Lens technológiák, amik megkoronázni hivatottak a felhasználói élményt.
A készülék teljesítménye sem jelent majd sarkalatos pontot, ugyanis a MediaTek MT6589T-vel van dolgunk. A chip négy darab 1,5 GHz-es Cortex-A7 magot mozgósít, és ezek mellett még egy PowerVR SGX544 grafikus processzorral is fel van felvértezve. Ez a lapka persze nem fogja akadásoktól mentesen futtatni a legújabb felsőkategóriás játékokat, de a Google operációs rendszerét igen, és ez az igazán fontos egy relatíve költséghatékony eszköz esetében. Ki kell még emelni, hogy a rendszermemória kapacitása 1 GB-os lesz, a háttértárat pedig 16 GB-ra szabták a tervezés során a mérnökök. Sajnos ezt microSD kártyával nem lehet bővíteni, és nagyobb kapacitású modell sem lesz, így legfeljebb online tárhelyekkel lehet megtoldani a mozgásteret, ha szűkösnek bizonyulna a 16GB.
A Vivo 4.8 HD fedélzetén két kamerát fedezhetünk fel, és mindkettő komoly felbontással kecsegtet. A főkamera Bright+ technológiás, és 8 megapixeles fotók készíthetőek vele, ha pedig videózni szeretnénk, az 1080p jelenti a maximumot. LED villanó is található a hátlapon, így akár rosszabb fényviszonyoknál is használatba vehetjük a hátlapi kamerát. Az eredendően videócsevegések végett jelenlevő előlapi egység meg 5 MPixellel operál, így akár profilképek készítésekor (vagy a hölgyeknek sminkeléskor) is jó szolgálatot tehet. Az operációs rendszer szerepét az Android 4.2 Jelly Bean tölti be, melynél azért már szíven látnánk valami újabbat. Mindenestre frissítésről egyelőre nem szól a fáma. Itt a Blu fejlesztői sem sokat tettek hozzá az élményhez; néhány előre telepített alkalmazásban kimerül az extrák sora.
Az eszköz micro-SIM hellyel rendelkezik, ráadásul nem is egy, hanem rögtön kettő van benne, tehát két hálózati kártya együttes használatát is lehetővé teszi a pengevékony Vivo 4.8 HD. A kapcsolati lehetőségek között kiemelkedik a 3G DC-HSDPA+ modem, amely akár 42 Mbps-os sávszélességet is garantálhat a letöltéseink (felfelé 11 Mbps-ra képes) alkalmával. Továbbá van még a kelléktárában 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 3.0 modul, A-GPS vevő és FM rádió is. A kellemes felhozatalt a MediaTeknek köszönhetjük. Az okostelefon háza 137 x 70 x 6,9 milliméteres vonalakkal határolható körül, ami bizony tiszteletet parancsoló. A Galaxy S III ugyanezt a panelt hasonló hardverrel, 1,7 mm-rel „ducibb” keretek közé foglalta anno. A 146 grammos készülék egy beépített akkumulátorból nyeri az energiát. A telep 2000 mAh-s kapacitással bír, így az üzemideje átlagosnak ígérkezik. A Blu Products hivatalosan 22, illetve 12 órás üzemidőt adott meg folyamatos telefonálás közben 2G és 3G hálózatok esetében.
A Blu Vivo 4.8 HD megjelenési dátuma és a pontos fogyasztói ára egyelőre nem ismert. A számos porcikájában a Galaxy S III-at idéző, fiatalos mobilra ugyanakkor várhatóan 250 dolláros árcédula kerülhet nem hivatalos források szerint.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Trevize198...
2014.02.12. 14:12
"A számos porcikájában a Galaxy S III-at idéző..."

Ez a telefon sehol nem idézi az SIII-at. Ez egy Xperia-Lumia szerelemgyereket idéz külcsín alapján.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. j.panzer
2014.02.12. 16:35
Most, hogy így mondod tényleg. Elsőre nem tűnt fel, de ahogy elolvastam a kommented, már én is ezt látom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!