iPon Hírek

Super AMOLED kijelzővel jön a Galaxy Core Max

Dátum | 2014. 10. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Galaxy termékcsaládon belül a Core széria az egyik legnépesebb, és most megint egy új taggal bővült. A Max nem egy óriás lesz, de kétségtelen, hogy az eddigi legnagyobb Core képében fog tetszelegni.
A friss sikervárományos egy 4,8 hüvelykes megjelenítővel lett ellátva, ami most először nem TN+Film vagy PLS, hanem Super AMOLED technológiát alkalmaz. Ezek hallatán az érdeklődők szeme felcsillanhat, de sajnos nem a Galaxy S3-nál alkalmazott, HD felbontású panelről van ezúttal szó, hanem csak egy 960 x 540-es kivitelről, így be kell érni 229 PPI-s pixelsűrűséggel. A Galaxy Core Maxnál odafigyeltek arra a fejlesztők, hogy a megcélzott vevőkör számára fontos lehet a viszonylag jó minőségű előlapi kamera az önarcképek készítéséhez. Éppen ezért egy 5 megapixeles egység került a megjelenítő fölé, ami 720p-s videóhívások folytatását támogatja, 85 fokos betekintési szögének köszönhetően pedig senki nem fog kimaradni a képből. A főkamerája fém gyűrűbe lett foglalva. Egy 8 MPixeles megoldásról beszélhetünk, aminek a munkáját egy LED-es villanó is segíteni fogja rosszabb környezeti fények mellett.
A Galaxy Core Max belsejében egy négymagos lapkára osztották a főszerepet, amely 1,2 GHz-es órajelen üzemel. Ennél hivatalosan nem árultak el többet a chipről, az viszont szinte biztos, hogy Cortex-A7 magok tevékenykednek a háttérben. Az operációs rendszer számára 1 GB-nyi memóriát biztosít a készülék, a felhasználóknak pedig alapból 8 GB-os tárkapacitást kell majd beosztania. Ez utóbbi persze bármikor bővíthető microSD kártya közbenjárásával. A telefon kapcsolati képességeinek tárházában felfedezhető egy 4G LTE modem, ami 150 Mbps-os letöltési sebességgel kecsegtet mobilinternet-kapcsolat mellett. Ezen felül van még 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi DLNA támogatással, Bluetooth 4.0 modul, ANT+, és A-GPS vevő, ami a pontosabb és gyorsabb működés érdekében adott esetben segítségül hívhatja a GLONASS és a Beidou műholdakat is. A mobiltelefon erényei közé sorolható, hogy dupla SIM kezelésére készítették fel.
Az operációs rendszer szerepét az Android 4.4.4 KitKat tölti be a telefonon, tehát a frissességére nem lehet panasz. Ráadásul, ahogy azt a Samsungnál megszokhattuk, hozzáadott extrákból sem szenved hiányt az okostelefon a TouchWiz révén, ami a felhasználói felületet is jelentősen átalakítja. Az SM-G5108Q azonosítóval illetett készüléket 136,3 x 69,6 x 8 milliméteres vonalak határolják körül, a tömege pedig 132 gramm. Összességében nem túl kompakt, de a kategóriájában viszonylag jónak számítanak ezek a paraméterek. Az energiaszükségletek kielégítéséről egy 2200 mAh-s kapacitással rendelkező akkumulátor hivatott gondoskodni. Ez alapjában véve nem valami nagy, azonban az energiahatékonyságban szinte minden ponton jól szerepelő masinánál ez is elegendő lehet az átlagos, vagy talán még egy kicsit annál is jobb üzemidő eléréséhez.
A Samsung Galaxy Core Max megjelenésére egyelőre nem tudni, hogy mikor kerül majd sor, és még a készülék ajánlott fogyasztói árát sem hozták nyilvánosságra. Az újonnan érkező középkategóriás okostelefon kapcsán azt viszont már kijelenthetjük, hogy Kínában kezdi majd a karrierjét, és innen érkezhet meg más régiókba.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Kajafun
2014.10.27. 09:47
1gb ram...
Kaksi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. expander
2014.10.27. 10:31
Továbbra is unalmas forma...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. magyargabo...
2014.10.28. 10:34
Master Heath: They're the wrong SHAPE.

Basil Fawlty: Oh, dear... What shape you usually have? Mickey Mouse shape? Smarties shape? Amphibious landing-craft shape? Poke-in-the-eye shape?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!