iPon Hírek

Sűrű lítium-akkut tervez az Apple

Dátum | 2011. 02. 22.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Jelentősen megnyújthatja a termékei üzemidejét az Apple egy saját fejlesztésű, frissen szabadalmaztatott akkutechnlógiával, mely anélkül növeli meg az akkuk kapacitását, hogy akár csak a legcsékelyebb mértékben is befolyásolná azoknak a fizikai méretét.

Az új eljárás (CC-CV; többlécsős, folyamatos áramú folyamatos feszültség) több problémát is kiküszöböl, mivel hatékonyabban kezeli az áramot, és kevésbé érzékeny a hőmérsékletre is. Így egyrészt szerkezetileg is később "fárad el" az akku, másrészt pedig hosszabb üzemidőt is biztosít, rögtön két felhasználási lehetőséget is kínálva így az Apple-nek: változatlanul hagyhatják a termékeik belső elrendezését, így azok tovább bírhatják egy töltéssel, vagy csökkenthetik az akku fizikai méretét, helyet szabadítva fel így valami másnak, miközben az üzemidő nem változik.

Ahogy az ilyenkor lenni is szokott, a szabadalom önmagában még nem jelent semmit. Figyelembe véve azonban, hogy itt mégiscsak egy igen hasznos gyakorlati újításról van szó, és hogy az ilyeneket az Apple korábban is mindig átültette tényleges termékekbe így vagy úgy, ezért feltehetőleg most sem fogják egyszerűen hagyni az újítást az íróasztalfiókban porosodni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Zeratuldan...
2011.02.22. 18:12
Hajrá. Ha kiforr, eladhatná a nagyobb notebook-gyártó cégeknek jó pénzért, ők is jól járnának, meg mi is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. ITEM00
2011.02.22. 19:15
Majd gondolod,hogy eladja mi? Majd hülye lenne,má ezért is dupla annyit kérhet a hordozható eszközeiért,mint a többi gyártó.

Majd a kínaiak lemásolják,mint mindent. Azoknak nem kell licence...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Ellerszale
2011.02.22. 20:08
"(CC-CV; többlécsős,..." gondolom többlépcsős nem? =)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. MassKilla
2011.02.22. 22:24
én most azon gondolkodom, hogy milyen pokol vár kínára, hogyha megszűnik a kommunizmus, meg a viszonylagos elzártság, ami védi őket, mert amennyi mindent lemásolnak euróőából/amerikából, a gyártók, meg az egész világ le fogja perelni róluk a gatyát licenszlopási okkal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sanyix
2011.02.23. 03:08
hát nem hiszem hogy az applenél bárki is értene az ilyen dolgokhoz, tudván hogy egy marketing cég ami mindig csak összevásárol és összerakat dolgokat, semmit nem csinált még önmaga.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. forestfire
2011.02.23. 08:44
El vagy tévedve kedves sanyix, az Apple nem marketing cég. Már a 90-es évek környékén is számítógép gyártással foglalkoztak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Tyberius
2011.02.23. 09:39
Utánajártam ennek a "találmánynak". Nem új akkuról van szó, hanem új töltési technikáról. A leírás ráadásul nekem erősen bullshit szagú.
Eleve kétlem, hogy miután az autógyártók is beszálltak a versenybe, és jelenleg hatalmas pénzek forognak az ilyen irányú fejlesztésekben, pont az Apple álljon elő valami világverő technológiával.

Nagyon jól tudják az Apple-nél, hogy
- Egy találmánynak nem kell működnie ahhoz, hogy szabadalmaztatni lehessen.
- Nem tudnak új találmányt bejegyeztetni anélkül, hogy valamelyik Apple-fan blog vagy website le ne hozná.
- Az iPad 2 bejelentése előtt nagyon is jól jön az efféle hype.

Szóval van egy pár oldalas leírásunk, ami vagy működik, vagy nem. Tényleg ebből kell hírt csinálni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sanyix
2011.02.23. 14:58
@forestfire: szerintem te vagy eltévedve... melyik alkatrészét is gyártotta az apple? Vinyót vásárolta. Cpu-t vásárolta (ibm-ből), memóriát vásárolta, mindent vásárolt. Az apple gyártása max annyiből áll mint a sarki számtechbolt. Összerakja a kéz gépet, bár azt sem hiszen azt is a foxconnra bízza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. forestfire
2011.02.23. 22:03
@sanyix: Lehet rosszul fogalmaztam, tervezést akartam mondani. A HP és a Dell sem gyárt hdd-t vagy memóriát, mégis hardvergyártónak hívják...
Én igazából csak az első hozzászólásodra reagáltam, amiben azt állítottad h ők ezekhez nemigen értenek... Baromira nem vagy képben, mivel ők tervezik az akksit, az unibody-t meg még sok hardvert... Nem értenek hozzá... Egy kicsit nézz utána. Rengeteg szabadalma van, amik még csak most jönnek.
De ha nekem nem hiszel, higyj az álláshirdetéseiknek: http://jobs.apple.com/index.ajs?BID=1&method=mExternal.returnToResults&CurrentPage=52
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. forestfire
2011.02.23. 22:10
ez lesz a jó link:
http://jobs.apple.com/index.ajs?BID=1&method=mExternal.searchJobs
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!