iPon Hírek

Swiftech folyadékhűtő blokkok GTX 1080 Ti videokártyákhoz

Dátum | 2017. 05. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Swiftech kétféle folyadékhűtő blokkot mutatott be, amelyek mindketten a GeForce GTX 1080 Ti videokártyákat célozzák, felszereltség terén azonban már van köztük némi különbség – ami természetesen a végfelhasználói árban is tetten érhető.
Komodo NV-LE
A Komodo sorozatot erősítő Komodo NV-Eco és Komodo NV-LE modellek alapját ugyanaz a nikkelezett réz talpazat adja. A minden melegedő komponens hűtéséről gondoskodó, könnyedén felszerelhető folyadékhűtő blokk CNC megmunkálással készül, a kritikus pontok felett pedig mikro-csatornákat vet be annak érdekében, hogy a termelődő hőt minél hamarabb elszállíthassa a hűtőközeg. A termékek ¼”-os fittingeket fogadnak, így a folyadékhűtő szettek többségével tökéletesen kompatibilisek.
Komodo NV-LE
A Komodo NV-LE esetében a nikkelezett réz talpazat felett egy akril fedlapot helyeztek el, amire eloxált alumínium borítás is került, méghozzá fekete kivitelben. Ennél a modellnél az igényes külsőhöz RGB LED alapú szalag is jár, természetesen a hozzá tartozó vezérlővel együtt. A csomagban található PWM bővítőkábel jóvoltából a rendszer szivattyújának és a hőleadó radiátoron található ventilátoroknak a fordulatszámát a GPU terheltségéhez igazíthatjuk, így magasabb terhelés alkalmával a hűtés is magasabb fordulatszámra kapcsol. Persze a hőleadó radiátor, a szivattyú, a tágulási tartály és a többi egyéb kiegészítő nem képezi a kínálat részét, így ezeket külön kell beszerezni. Jár viszont a készlethez hozzá eloxált alumínium hátlap is, ami hátlapi hűtőlemezként funkcionál.
Komodo NV-Eco
A Komodo NV-Eco modell ugyanazt a talpazatot használja, mint fentebb bemutatott társa, fedlapja azonban már csak egy egyszerű akril lapból áll, mindenféle sallang nélkül. Ez azt jelenti, hogy az eloxált alumínium hátlapot, az RGB LED szalagot és a vezérlőt, valamint a PWM bővítőkábelt külön ehet hozzá megvásárolni – akár később is. A Komodo NV-Eco már 120 dollárért kapható, de 30 dollárért eloxált alumínium hátlapot, 12 dollárért RGB LED szalagot, 13 dollárért vezérlőt, 5 dollárért pedig PWM bővítő kábelt is kérhetünk hozzá. A felsoroltakat tartalmazó Komodo NV-LE csomag ehhez képest 170 dollárba kerül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!