iPon Hírek

SWTOR: F2P lesz, már biztos

Dátum | 2012. 08. 01.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Star Wars: The Old Republic a hagyományos előfizetéses modell MELLETT elindítja az ingyenesen játszható opciót is. Mielőtt viszont belemennénk ennek a részletezésébe, mondjuk el, hogy a megjelenéséig gyakori frissítésekkel állnak elő, hogy addig is megérje játszani a játékot. Jönnek új Flashpointok, Warzone-ok (Ancient Hypergate), Operationök (Terror From Beyond), űr missziók (10 új lvl50+, ennek már nagyon ideje volt), valamint dinamikus in-game események. Ne feledjétek, hogy hamarosan jön HK-51 is, szóval nem jártok rosszul ha maradtok.

 
További jó hír, hogy minden egyes eddig befizetett hónapért kaptok 150 Cartel Coint, ami az új mikro-tranzakciós piac fizetőeszköze. A gyűjtői változatért 1000 extra pont jár. Ezen túl kaptok egy közönségkedvenc bónusz tárgyat, 3 lehetőség közül lehet választani, szavazás a Facebookon.


Az ingyenes változaton természetesen számos megkötés lesz, felvihetitek a karaktereteket 50-ig, de sok plusz tartalomért Cartel Coinnal kell majd fizetnetek. A megkötésekről van egy csinos táblázatunk, ezt alant láthatjátok. Az ingyenes játékosok ugyanazokra a szerverekre kerülnek majd mint a normál előfizetésesek, ami a szerverek gazdaságának jó lesz, reméljük, hogy nem lesznek lag problémák.


Amennyiben eddig előfizetésesek voltatok, de az ingyenes modellel szeretnétek folytatni, nincs akadálya, viszont a megkötések onnantól rátok is érvényesek lesznek. Például a bankfülek korlátozása is életbe lép, de aggodalomra nincs ok, ilyenkor a meglévő dolgaitok nem vesznek el, ki kell választanotok mi maradjon használatban és a többi tárgyatokat kiszürkítik, vagyis fizetés esetén újra aktívvá válnak. Ha maradtok az előfizetés mellett, automatikusan kaptok minden új tartalmat - amiért a mikro-tranzakciósoknak fizetni kell -, és Cartel Coinok is járnak, amit kedvetek szerint elvásárolhattok a piactéren. A Cartel Market a tartalmak feloldásán túl rengeteg jópofa cuccot is behoz majd (petek, ruhák stb.), ahogy az lenni szokott, szóval lesz mire költeni az előfizetéssel járó pontokat.
 
Amennyiben maradt még bennetek kérdés, ajánljuk figyelmetekbe a GY.I.K. rovatot és a hivatalos honlap vonatkozó részének alapos áttanulmányozását.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

25. Keksz03
2012.08.01. 11:14
nem tudom engem mindig rossz érzés fog el az ilyen hírektől...jó oké h ingyenes lesz hurrá, csak a színvonal is rohamosan esni fog! a helyzet az h jó volt a kezdés, az ötlet de szartak bele a fejlesztők és hagyták a sok user-t h megint befizesse a wow-ot...ki sem szabadott volna adni amíg nincs még plusz 1 évnyi content a raktáron! amatőr hiba...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Zelbacsi
2012.08.01. 11:26
Én azért kíváncsi leszek rá továbbra is, amikor végre megint lesz időm elővenni.
Nem bántam meg, hogy előfizettem rá, azt sem, hogy megvettem a játékot, még ha nem is játszottam rongyossá, nem a játékon múlt, hogy nem volt rá időm
Lehet fikázni, de mindent összevetve nekem eddig tetszett, amit láttam belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Zolti77
2012.08.01. 11:28
1 évnyi content előre....... már ne is haragudjon meg senki, de a játékban most sincs pve endgame. Oké van FP-OP na de amíg 1 OP alatt felöltözöl és a normál módot random emberekkel végig tolod addig az nem kihívás, nekem az a pve kihívás mikor 1-2 hétig gyakorlunk 1 bosst aztán ha lemegy ne 10 embernek 12 ruha essen hanem az hogy még 2 hónap mulva is érdemes legyen lemenni mert nem esik ki az item mindenkinek. sajnos a játék a jelenlegi formályában a 8-16 éves korosztálynak készült aki lézerkardal rohangál és odamegy a bosshoz de az haljon meg mert ő a gipsz jános jedi master........ sajnos fail megvettem 1első hónapot végig toltam aztán rájöttem ha ruhára költöm a pénzt jobban járok....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Zelbacsi
2012.08.01. 12:19
Nekem pl. pont qrvára nem az az élvezet, ha azért kell "farmolni a bosst", mert rohadtul riktán "esik a táp loot", hanem azért mész le újra, mert élvezed a játékot. Nekem ne egy kényszeredett gyűjtögető hadjárat legyen, mert az olyanért rohadtul nem vagyok oda, hanem élvezetes játék. No de persze kinek a pap kinek a papné.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. hegyitaho
2012.08.01. 13:06
ez az egész jól el van b@szva úgy ahogy van. ebben a hónapban indul viszont gw2!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. hEngi Keksz...
2012.08.01. 13:26
Nem hiszem hogy a fejlesztőkön múlt. Rugdosták őket hogy minél hamarabb viszontlássák a befektetett pénzt. Azt ez lett belőle. Az ötlet jó volt és tényleg igyekeztek de pont a legfontosabbal a játékosokkal nem törődtek. Nekem ez a játék ott halt meg mikor megláttam az első űrcsatát valahogy abból már éreztem hogy ez vagy nem az én korosztályomat célozta meg és valakinek ez kell vagy hihetetlenül szarnak a játékosok fejére és ilyen kókányolással akarják kiszúrni a szemünket. Ez a farmolás nem farmolás- ott ellenpéldának a d3 ott aztán van nehézség is. ritka loot is. Mégis mindenfelé megy a sírás hogy nem lett az igazi, unalmas. Pedig aztán 60asként is sec perc meghalni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Andos
2012.08.01. 13:30
Jah most már jöhetnek a f2p modellel, de elkéstek.
A GW2 egy ideig alázni fog, mert egy teljesen új generációs mmo, és a béták alatt is olyan szinten kápráztatta el a játékosokat, mint a wow anno 2005-ben. Meglátjuk hogy felér a wow sikeréhez is. Szerintem esélyes...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Megyeric
2012.08.01. 14:03
Tehát az SWTOR...ő várjál ez a GW2 topic?
Ja nem.

Pacman:
Lehetne kérni Htnak egy topicot a GW2-ről? Beleszőhetnénk a többi játékot is valami összehasonlításban. Valami ilyen cím lehetne minden sz@r de jön a gw2. Vagy gw2 hype demolition machine. Esetleg valami elgondolkodtató Irán atomfegyvert fejleszt de jön a GW2.

Off:
Esküszöm srácok elveszitek a kedvem attól a játéktól ezzel a sok hype-al. Azt hogy jó lesz-e ne te mond már meg nekem (hozzáteszem tetszik, de egyre kevésbé)!!
Voltam bétában fél napot az egész hétvégéből, pedig arra szántam az időt. Ennyire jött be. Az elkápráztatott megahypot meg az én nevembe ne írd le kérlek. Max korrekt volt de nem dobtam hátast ahogy az swtor-tól sem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Andos
2012.08.01. 14:37
Hát ha amiatt nem jönne be egy játék, mert sokan adnak hangot annak hogy frankó lesz, elég nagy marhának néznélek. Ha tetszik valami játszol vele ennyi...
Attól még hogy neked annyira már nem jön be, nagyon sikeres már most az mmo érdekeltek körében. Hozzáteszem meg is érdemli hogy fényezzék kicsit, mert a GW2 fejlesztőcsapata valami teljesen újat rak le az asztalra, és komoly érdekük a játékosok kívánalmai. És még így is kicsi a rajongó tábora kevesebben ismerik mint kéne, na de majd megjelenés után.
Végre van valami amit megéri várni a sok szar után, meg amit már halálra untál.
Nem is értem hogy zavarhat valakit mások jókedve...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Megyeric
2012.08.01. 14:47
"és a béták alatt is olyan szinten kápráztatta el a játékosokat"

Te a mi/én nevünkben írod le és ez ami nem tetszik. Nem a jókedv zavar. A játék sem rossz de a nevemben ne írj olyat hogy elkápráztatta meg lehengerelte a földbe taposta. Megkérdeztél 100K játékost vagy honnan szűrted ezt le?

Arról meg nem beszélve hogy egy másik játék topicján ennek mi helye van? Erről a "sz@rról" írj egy mondatot vagy ami tetszik, nem tetszik, a GW2 topicjában meg a többit. Tiszteletből nem trollozlak le, de tulkép azt csinálod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Andos
2012.08.01. 15:11
A vártnál is nagyobb sikereket váltott ki bétán. A visszajelzések nagyon pozitívak voltak, ugyanis van egy értékelő rendszer a játékban hogy mennyire találod szórakoztatónak a játék nyújtotta lehetőségeket. eléggé egyértelmű vált az eredmények alapján, hogy aki kipróbálta, belopta magát a játékosok szívébe...
De olvass utána! A tudás fél siker
Jah és igazad van semmi köze az swtor-hoz. De miután a Bioware, és az EA nem várt csalódást okozott, már nem érdekel senkit az sw. De most már mind1 is mit próbálnak helyrehozni, mert jön a GW2!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. sensorprim...
2012.08.01. 15:19
Az meg a másik hogy sci-fi mmo-t ne hasonlítgassatok fantasy mmo-hoz.
Ha valakinek nem jön be a fantasy akkor rohadtul nem érdekli a GW2.
Mint pl engem se pedig a GW1-et kijátszottam soxor.
Ha valaki SW fan akkor szarik magasról a GW2-re elhiheted.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Megyeric
2012.08.01. 15:48
Hagyd sensor ő most örül. Minket meg annyira elkápráztatott a játék a bétán hogy nem látunk most tisztán. Sensor ott van az a szíved mélyén csak nem vetted észre mert "belopta magát".

Amúgy +1 mert igazad van. A kollégám se próbálná ki mert egyszerűen nem szereti a fantasyt. Neki nem jön be egyik se.

Nekem tetszik a gw2 de erősen "majd meglátom" állásponton vagyok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. 0rigami
2012.08.01. 17:57
Többször is voltam SW bétán, és bevallom bejött, de valahogy nem bíztam a sikerében, így nem vettem meg. Valami hiányzott nekem belőle...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Vinrael
2012.08.01. 18:42
Én gondoltam hogy ez lesz a vége az SWTOR-nak.
EA+MMO? fail.. (NFS World).

Egyébként a GW2 meg szerintem hasonlóképpen fog járni mint az első része.
Az első részére is azt mondták, hogy "jaj ez bizony elveri majd a wowot", "mindenki otthagyja majd a wowot és ezzel fog játszani..", és mi lett a vége??
csalódás.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Enno
2012.08.01. 18:43
Voltam én is bétán aztán meg is vettem és 3hónapot toltam mig még M.o-n voltam, és kva jó volt, adott valami kis pluszt ami annó a wowba is volt csak elcseszték és IQlow játékká nőtte ki magát.
Viszont mikor volt az 1 hét ingyen játék nemrég vissza mentem szétnézni a játék milyen lett, pénzért már nem mentem volna vissza tolni leszoktam a havidíjasokról,
Szóval kb olyan színvonal lett mint a wow, régen a pvp része eszméletlen jó volt, ma 1 hulladék pont mint a másik oldalon. pedig pont hogy nem ezért mentek oda sokak akik wowból jöttek el annó. de mikor ez is olyasféle lett álltak tovább újfent.ú
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim
2012.08.01. 18:50
Jó sci-fi MMO-t még nem láttam, sikereset meg csak egyet. Mellesleg lesz valaki, aki ilyen korlátozások mellett akár ingyen is hajlandó lesz játszani vele? Szó se róla, dicséretes, hogy ahelyett hogy pay2win rendszerben ajánlanák a tápolt cuccokat, inkább extra játszható tartalmat adnak annak aki fizetett, de ez játékos szemmel nem vigasz

GW2 meg no comment.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. whiteseed
2012.08.01. 20:23
Túl van korlátozva. Ennél az STO sokkal jobb. Ott az extrákért kell fizetni, nem az alap dolgokért...
De legalább nem erőltetik tovább a havidíjas modellt mint pl az FFXIV-ben ahol most havidíjért bétázhatnak a playerek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Megyeric
2012.08.01. 22:08
Alapból nem rossz a játék megvan benne minden amit hoznia kell de egyszerűen felzabáltuk a haverokkal. Olyan szinten toltuk magunkba hogy 3-4 hónapja már szinte csak az új contentet várjuk. Volt ennek előszele de nem a játék miatt. A játék még ha nem is veri agyon a mezőnyt de abszolút korrekt. A contentek viszont csak nem jöttek olyan mélységben és gyakoriságban. Volt ígéret és kaptunk is valamit az 1.3-al de az 1.4 egyszer csak beállt hetekre. Ez már egy előjel volt a pénzügyi zárás kiértékelésének közeledtével.

Ha Play to Win lesz akkor tömeges sub törlés lesz, az viszont már utolsó rúgás lesz a gamebe. Nem fogok olyan játékért fizetni alapdíjat ahol a gazdag clonewars-on nevelkedett nyeletlen 12 évesek apu pénzén inmbára teszik a játékélményt.

Ez most még csak egy hibrid f2p (nem is az igazán) nem több egy extended trialnal némi budget opcióval. Azért eléggé be van korlátozva.
De ez az egész nem számít ha nem jön egy ütősebb Content hamarosan akkor mi gondolkodóba esünk a cancelen, egy időre biztos.

Többen abban reménykedünk hogy azért mert ezt a kemény (tudják ők is) döntést meg kellett hozni most aztán bizonyítani kell mert ha még több fizető sub megy el akkor a p2w se igazán mentheti meg az agóniátol.

Azért szomorú erről beszélni mert maga a játék tényleg jó és még annyi lehetőség van benne (pl az űrharc és az űrben zajló warzonok, fp-k).

Mi még maradunk a cimborákkal, mert ez most lendületet adhat végre a játéknak, af2p-re nem váltunk, maradunk előfizetők ahogy eddig is.
Meglátjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Ronan
2012.08.02. 09:56
Szerintem azért ennyire megkötni fölösleges a dolgokat mert a játékélményt csökkenti.Már csak az a tény is hogy néhol az ingesen játszó játékos nem is vehet részt benne ezen szerintem azért érdemes lenne elgondolkodniuk mert ez így most szerintem nem jó.Kisesebb extrákat kellene adni vagy lehetne nagyobb esetleg hajók de azok is többféle képen kivehetők lennének.Lenne lassabb de ingyenes vagy egy gyorsabb de pénzel fizettet így talán mindenki lenyugodna és elégedett lenne..egy köztes megoldás kell találni ami mindenki számára jó..Ezért szerintem mindenkinek jó lenne ezt az ö hivatalos fórumokra megírni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. and1ao
2012.08.02. 20:26
Hát én is veszem a fáradságot hogy irjak mert néhány dologgal egyet értek néhánnyal nem igazán és elég sok cím felmerült és mmo fan-két az itt kommentelt címek közül mindenl játszottam.

Kezdjük a cíkkben szereplő SWTOR-al: nos először bennem az F2P érzés olyan kora tavasszal ért el a játékkal kapcsolatban. egyértelmű legnagyobb hibája az endcontent hiánya pve-pvp téren, sok igéret volt kevés valűsult egyébként a story vonal a fejlődés a játékba nagyon de nagyon rendben van.

WoW: nem sokat fűznék hozzá mindenki ismere tudjuk jól hogy mára már hihetetlen módon leegyszerűsödött a jaték és mivel a korai fecske volt az ujkori mmo-k történetében ez visszi előre ma is szerintem.

GW1:nos nagyon sokan leszoltátok itt a hsz-ekben de azt elfelejtitek hogy egyrészt a még mind a mai napok a beadott és készített kösztümök ruhákból ma is bőven megél az ncsoft sokkal inkább pvp orientált játék és a keleti világnak szól és bizony borzasztóan élik a népek egyetlen hibája volt anno hogy sokat késett.q(érzésem szerint ha időben megérkezik akkor blizz elég sok playert vesztett volna így kevesebbel megúszták)

GW2:Beta alapján nagyon tetszik de mivel első része is tetszett és mivel az összes arenet ncsoft koprodukciót ismerem nagyából tudtam mire számítsak milyen világra milyen játékmentre és ahogy a community működik na az nagyon jó volt számomra, ha lesz megfelő end content márpedig ezzel nem szokott arrafele gond lenni nagyon is jó lesz és nem a hype miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. and1ao
2012.08.02. 20:30
Áhh csak kihagytam.

SWTOR: valóban nagyon sok a megkötés az F2P vonalon ezzel maximum kicsit az a lemezeladást növelik meg de azt sem sokkal. nem érzem ezeket a megkötéseket tényleg kicsit sem player hívogatónak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim
2012.08.03. 06:20
A megkötésekkel egy hatalmas gond van. Aki éppen úgy dönt, hogy most pár hónapra nem fizet havidíjat, de a karaktere éppen vagy maga a faj által, vagy az aktuális játékbeli helyzete által prémium tartalmú, akkor gyakorlatilag egyáltalán nem tud vele bejelentkezni ... ez így márpedig böszmeség.

Tehát szerintem a F2P+előfizetés+mikrotranzakció egyben nem működik. Teljesen el kell hagyni az előfizetést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Ronan
2012.08.18. 18:47
Én így gondoltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ronan
2012.08.18. 18:59
Vagy így.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!