iPon Hírek

SWTOR: Jelen és jövő

Dátum | 2011. 12. 15.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A BioWare a mai napon is annyi előrendelőt fog bevonni a korai kezdésbe, mint amennyit tegnap. Stephen Reid közösségi menedzser azt írta a fórumon, hogy akik októberig regisztráltak, azok most mind megkapják a meghívót. Pénteken várhatóan még több játékos csatlakozhat.

Jelenleg 106 szerver fut, ebből 64 az Egyesült Államokban, 42 pedig Európában. Átlagosan 5 van nagyon erős terhelés alatt, 27 erős, 29 átlagos a maradék pedig könnyű terhelés alatt. Összehasonlításképpen a Blizzard most 491 World of Warcraft szervert üzemeltet ugyanezekben a régiókban. Természetesen az új meghívók kiküldésével a BioWare is sok új szervert indít még el, de így is előfordulhat, hogy némelyiken sorban állásra kényszerülhettek majd.

A BioWare igyekszik egészséges szerverpopulációkat elérni, de így kezdetkor még ez elég nehéz. Majd ha lecseng a nagy indítás körüli nyüzsgés, szépen kisimulnak a kezdeti feszültségek. Az MMO hivatalos indítása 20-án lesz.

Most pedig lássuk, mit terveznek a jövőre nézve, milyen plusz tartalmakra számíthatunk a közeli jövőben. Mint tudjátok, minden MMO játéknak a közösség, a guildek jelentik a lelkét és határozzák meg a tartósságát. Éppen ezért a fejlesztők első körben erre koncentrálnak leginkább, új guild funkciókkal készülnek az első néhány patch keretein belül.

 - Új tartalom: Folyamatosan jönnek plusz kalandok, ezek közt lesznek szóló, 4 (Flashpoint), 8 és 16 (Operation) fős tartalmak.
 - Guild funkciók: Méretes lista van a tervezett új lehetőségekről. Az elsők közt ott lesz a guild bank, de remélhetően nem kell sokat várni a guild csillaghajókra sem (Guild Capital Ships).
 - UI testreszabás: Akik szeretik finomhangolni az interfészt is meghallgatásra találtak a BioWarenél. A fejlesztők biztosítottak minket, hogy nagy prioritást kapott az UI mélyebb testreszabási lehetőségeinek hozzáadása.
 - PVP: Egy egész csapat dolgozik főállásban további PVP tartalmakon, köztük néhány igen neves és tapasztalt szakmabelivel. Most még persze nagyon kevesen próbálták csak az Open World PVP-t az Ilum bolygón, magasabb szinteken viszont le lesztek nyűgözve tőle, mi eddig csak szépeket hallottunk róla. Számíthattok rá, hogy rendszeresen jönnek új Warzone-ok és PVP funkciók.
 - Űrcsata: Természetesen ehhez is jönnek újabb küldetések, de fut egy speciális projekt is, ami érdemben kibővíti a játékélményt ezen a fronton, de ez még titkos.
 - Legacy rendszer: A későbbiekben adhattok majd vezetéknevet a karaktereteknek, de ez nem minden. Legacy szinteket lépkedve plusz erőket kapnak majd kraktereitek, de sok tárgy és egyéb bónusz is vár majd rátok.

A BioWare jelenleg az erőforrásai és figyelme legnagyobb részét a Star Wars: The Old Republic-ra fókuszálja, ez meg is látszik az indításon. Mi is benéztünk a szerverekre a tegnapi napon és nagyon meg voltunk elégedve.

A cég elkötelezettségét az a jópofa tény is bizonyítja, hogy az egyik "doki", Greg Zeschuk az indítás örömére csináltatott magának egy SWTOR tetkót! A képen a szembenálló frakciók logóinak kombinációja szerepel. A BioWare társ-vezér megjelenésének pompáját tovább fokozza egyre elvadultabb jedi szakálla is. A játék producere, Cory Butler is csináltatott egy ugyanilyen tetoválást. Az erő legyen mindkettőjükkel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Zelbacsi
2011.12.15. 17:54
Igen, tegnap ránéztem a szerver terheltségre, és jót röhögtem, hogy kb. a legelső "early access" napon már kezdenek betelni a szerverek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Zolti77
2011.12.15. 19:37
Nos ezt gondolom tegnap írtad meg mert mára nem igaz már és 4 fős az a Flash Point a többi meg OP
mai napon már november végéről hívják az embereket.
a szerverek nem fix létszámúak lásd wow 10k player/szerver hanem skálázható attól hogy fullon van még nincs tele pl első napon wave-k alatt megtelt 1 szerver ma a 3. napon ugyan az a szerver megint tele van de kb 3x annyi ember van rajta mint az első napon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Magrathea
2011.12.15. 20:58
Valóban, felcseréltem a flashpointot és az operationt.
Thx, javítva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Sytyx
2011.12.15. 23:24
"Legacy szinteket lépkedve plusz erőket kapnak majd kraktereitek, de sok tárgy és egyéb bónusz is vár majd rátok." karaktereitek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zolti77
2011.12.16. 04:50
EUban 15-ről 16.-ra virradó reggel 9 új szerver nyílt meg, így jelenleg már 50 EU szerver hut
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bomba650
2011.12.16. 10:14
Pac, kicsit elkéstél ezzel a cikkel
Most mijatúrót kezdjek a leendő Legacy újításokkal? Ugye most a vezetéknevem a keresztnevem... wazzap?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Magrathea
2011.12.16. 13:55
bomba650: Így jártál! Menjél részegedj le és csináltass magadnak egy swtor tetkót, csak te a logó helyett a troopered teljes nevét varrasd magadra! Egyébként meg úgyis mindegy, mert megsütöm a konzervkatonádat a sith inkvizítorommal és még a peccs előtt csináltatok egy fejfát neked! (Csak legyél gép előtt olyan 5-6 óra fele! )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!