iPon Hírek

Szabadon felfedezhető Tamriel a The Elder Scrolls Online-ban

Dátum | 2016. 10. 07.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

PC-re október 5-én érkezett meg a The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited legújabb, ingyenes frissítése, a One Tamriel. Számos változást hozott a játékba, ezek közül a legjelentősebb az, hogy most már teljesen szabadon, az offline Elder Scrolls-játékokból ismert módon bejárhatjuk a jelenleg meglévő területeket, függetlenül attól, hányas szintű a karakterünk. Ezt úgy tették lehetővé, hogy ezentúl minden zóna az adott karakter aktuális szintjéhez igazodik, tehát nem fogunk sem sokkal könnyebb, sem legyőzhetetlenül nehéz ellenfelekkel találkozni, bármerre is megyünk. Egyedül a kezdő tutorialt kell végigvinnünk, ezután viszont oda mehetünk, ahová csak akarunk.
A másik fontos esemény a frakciók közti megszorítások eltörlése a PvE játékmódban. Korábban, mikor ki kellett választanunk, mely szövetségbe tartozzon az épp készített karakter, egyben egy sornyi megkötést is magunkra vettünk, főleg arra nézve, kikkel fogunk együtt játszani. Most bárkivel összeállhatunk egy csapatba, frakciótól függetlenül – ez azzal jár, hogy az ellenséges szövetségek karakterei is ott futkároznak majd körülöttünk (kis popónbillentés a lore-nak), viszont megkönnyíti azt, hogy társakat találjunk az egyes küldetésekhez, instákhoz. Bevezették a rég várt párbajozás lehetőségét. Cyrodiilen kívül bárhol belevághatunk, ha a kiszemelt ellenfél is beleegyezik. Craglorn, a hamvába holt, end-game csapatzóna szólóbaráttá vált, de átdolgozták a többi területet is, hogy a szóló és csapatos játék egyfajta egyvelegével lehessen átvágni rajtuk a feltuningolt főellenfelek és az általánosított nehézségi fok mellett. Végül egy új rendszer segítségével eltérő szintű játékosok együtt kalandozhatnak a dungeonökben. A frissítés október 18-án jön majd PS4-re és Xbox One-ra. A Bethesda nagyszabású játékot is indított, melyen kétfős utakat nyerhetünk a játék helyszíneit szimbolizáló úticélokra, köztük akár Új-Zélandra (Summerset Isles).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. magerg
2016.10.07. 11:55
Szép, szép, de a kisördög azt mondja, ez mind a csökkenő játékosszám ellensúlyozására lett kitalálva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tomchee
2016.10.07. 13:10
Ezek annyira alapdolgok, hogy már az elején benne kellett volna lennie... bár szerintem most meg már túl késő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Nephin
2016.10.07. 13:47
A csökkenő játékosszám utoljára majdnem két éve volt gond, azóta, főleg idén egyáltalán nem ez a helyzet, nagyon sokan játszanak. A nemzetközi klánom is folyamatosan majdnem tele van (500 fő), még a lemorzsolódás ellenére is, annyi új ember jön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kiskoller
2016.10.07. 15:19
Én egy dolog miatt hagytam abba kb 3 hét után: PvP hiánya. Hiába van egy dedikált zóna, én szintezés közben szeretnénk kis létszámú csatákban részt venni, mindig résen lenni. Ezt hiányolom már az MMO-kból. Alig van már hagyományos PvP-vel rendelkező MMO...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester
2016.10.08. 14:12
Én meg évek óta azt hiányolom az MMO-kból hogy minden falu környezetében legyenek könnyű ellenfelek, meg olyanok akik a helyi városőröket is szivatják, aztán olyanok akik ellen már kalandozócsapatokat hívnak, és egy két olyan akit bárki meglát azonnal elfut (kivéve a kalandozók). Egy kedves kis tápláléklánc szerűséggel..

Baromira unalmas és pocsék megoldás, hogy az első falvakban az őrök megszenvednek két goblinnal is, a vége felé a nevesincs faluban is olyan őrök vannak akik trollfejeket tartanak a kandalló felett... Mindezt csak azért hogy a játékos folyamatosan kapja a kihívásokat a történetben...

broáf ez a rendszer... Kevés játékosnak van meg a húzzuk fel a nyúlcipőt filozófiája mert minden játékban ki vannak szolgálva.

Talán a Dark Souls széria az ami mindenhova elenged ha elég jó vagy, de ott is az elején még sima dögök később komolyabbak jönnek..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiskoller Szefm...
2016.10.09. 12:06
Naja, aztán jön a kieg, átmész egy másik kontinensre, ahol a farkas erősebb, mint az előző kontinensen lévő ősi isten avatárja.

Pedig lehetne logikusabban is összerakni a dolgot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csul1
2016.10.09. 12:15
Pay to win game....ps4en legalább is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!