iPon Hírek

Szabványosítás előtt az ultrabook akkumulátorok?

Dátum | 2012. 04. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az akkumulátorok szabványosításával csökkenthetőek az előállítási költségek és így az ultrabookok ajánlott végfelhasználói árai is.


Az Intel a fentiek miatt ajánlja az ultrabookok akkumulátorainak szabványosítását, ugyanakkor a cég illetékesei megértőek a felsőkategóriás, egyedi felépítéssel rendelkező konfigurációkkal szemben, amelyekbe az esetek többségében mindenképpen egyedi felépítésű akkumulátor kell, így ezekre a termékekre nem vonatkozik az ajánlás. A kereskedelem fő áramában helyet kapó konfigurációknál már más a helyzet: ezek a termékek a szabványosítás következtében kedvezőbb áron kerülhetnek majd forgalomba. Az Intel becslései szerint a szabványosítás következtében 5-10%-os megtakarítás érhető el, de nem csak ezért érdemes szabványosításban gondolkodniuk a partnereknek, hanem azért is, mert a szabványos akkumulátorok beszerzése könnyebb lenne a noteszgép gyártók számára – több forrásból is érkezhetnének ilyen energiaforrások.


Az Intel 60 x 80 milliméteres mérettel rendelkező akkumulátorokban látja a jövőt, amelyek 16 milliméteres átmérőjű, henger alakú cellákat alkalmaznak. Utóbbiak a legjobb megoldások kapacitás, méret, és energiasűrűség tekintetében. Az Intel olyan akkumulátorokat szeretne látni, amelyek nagy kapacitást és hosszú élettartamot kínálnak, emellett akkumulátoros üzem esetén képesek kiszolgálni a Turbo Boost üzemmódban működő processzort és még gyorsan is feltöltődnek.

Az elképzelés mindenképpen jó ötlet, amellyel mind a noteszgép gyártók, mind pedig a felhasználók jól járhatnak: előbbieknek egyszerűbb lesz az akkumulátorok beszerzése, utóbbiak pedig olcsóbb ultrabookokhoz juthatnak majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. CyberPunk6...
2012.04.17. 08:56
Meg csökkenthető lenne a környezetszennyezés is, nem is értem miért nem kötelez ilyenekre az eu, mint tette a mobiltöltőknél...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!