iPon Hírek

Száguldás: képernyőn és úton

Dátum | 2007. 03. 06.
Szerző | aruboczki
Csoport | EGYÉB

A brit fiatalok sokkal vakmerőbben vezetnek, miután autós videojátékokon játszanak derült ki egy felmérésből.

A videojátékok közül is az erőszakos jelenetektől hemzsegő lövöldözős szimulációs játékokat (First Person Shooter) és az internetes, több ember által játszott játékokat (MMORPG) éri a legtöbb kritika a kormány, valamint a különböző gyermekvédelmi szervezetek részéről. Azonban a nemrégiben végzett brit felmérés egyértelműen kimutatta, hogy az autóversenyzős játékok éppoly nagy veszélyt jelenthetnek, mivel száguldozásra ösztönzik a fiatalokat. 

A BSM fent említett kutatása alapján egyértelműen elmondható, hogy azok a fiatalok, akik előzőleg autós játékokat játszottak, és úgy ültek a volán mögé, sokkal inkább hajlamosak a féktelen száguldásra az utakon is. Az eredmények kimutatták, hogy a megkérdezett 16 és 24 év közötti korosztály egyharmada valóban gyorsabban hajt. A 24 év alattiak 27 %-a pedig elismerte, hogy a játékok gyorsabb vezetésre és nagyobb kockázatvállalásra ösztönzik őket a valóságban is.


A vezetők egynegyede azt is bevallotta, hogy vezetés közben arra gondolnak, hogy egy szimulációs játékot játszanak – ez többnyire a férfiak körében fordul elő.

Robin Cummins, a BSM útbiztonsági konzulense a következőket tette hozzá: „A fiataloknak meg kellene tanulniuk, hogy az utak nem azonosak a virtuális valósággal.” A szakember azt is elmondta, hogy a felmérés eredményei egyértelműen azt bizonyítják, hogy az autós videojátékok a valóságban is ámokfutásra ösztökéli a vezetőket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.03.06. 16:28
vissza a hírhez

A brit fiatalok sokkal vakmerőbben vezetnek, miután autós videojátékokon játszanak derült ki egy ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!