iPon Hírek

Szakít a Google és a Yahoo

Dátum | 2008. 11. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

...De továbbra is barátok maradnak. A hirdetési egyezséget ugyanis nem azért bontották fel, mert ők nem tudtak megegyezni valamiben, vagy mert áthidalhatatlan ellentétek merültek fel, hanem mert világossá vált, hogy semmilyen trükközéssel sem tudnák úgy elkerülni a jogi problémákat, hogy közben az egész még kifizetődő is maradjon.

A Yahoo így továbbra is leginkább csak a saját lehetőségeivel gazdálkodhat, a Google pedig megnyugtathaja egyes nagyrabecsült üzletfeleit is, akik szintén aggályaiknak adtak hangot a szövetséget illetően.

Ennek ellenére azonban a Yahoo állítja, hogy az egyezség felbomlása különösebben nem veszélyezteti sem az üzletmenetét, sem a bevételeit, mivel az mindig is csak "keresetkiegészítés" volt számukra; mi több, a keresési-hirdető kódjuk fejlesztésével tovább tudják növelni a bevételeiket. A befektetőiket ez azonban nem vigasztalja, és továbbra is azzal vádolják a vezetést, hogy nincs konkrét terve arra, hogyan növeljék a piaci részesedésüket a versenytársaik rovására.

Hogy mindeme fejlemények mit jelentenek a Microsoft számára, és hogy ezek fényében újragondolnák-e a Yahoo-val kapcsolatos pozíciójukat, arról az érintettek még nem nyilatkoztak, így csak remélni lehet, hogy nem kezdik újra megint a huzavona-szappanoperájukat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások