iPon Hírek

Szalaggal kötötték át a Windows 7-et

Dátum | 2008. 09. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Mégpedig az Office 2007-ből jól ismert szalagokka (a fenti új menü)l, körös-körül mindenütt, minden alkalmazásban, a Paint-től a WordPad-ig, jelenti Mary Jo Foley, az MS-szakértő újságíró. Ez a Windows 7 legújabb, 3-as Mérföldkő-változatának legfőbb jellegzetessége (amelytől már csak karnyújításnyira van a Béta 1-é válás) - bár ezen kívül említésre érdemesnek tartja még azt is, hogy az új változat eléggé stabilnak tűnik, bár nem tűnik és nem is érződik úgy, mintha különösebben eltávolodott volna a Vista-tól.

"Szalaggal átkötött" Paint
Újdonságnak számít még az egyszer már elvetett, ám most mégis újra beemelt HomeGroup, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a teljes helyi hálózaton bárhova beléphessenek ugyanazzal a névvel és jogosultságokkal anélkül, hogy ehhez létre kellene hozni egy dedikált domain szervert, vagy más, üzleti célzatú megoldásokat használni.

Igazán drámai változtatások ezek után már valószínűleg nem várhatóak, mivel amint az előbb is említve lett, innen már nincs messze a béta, amely utóbbi pedig az alapvető képességek és tulajdonságok nagyjábóli véglegeseítését is jelenti egyben, és mivel elvileg a fejlesztési időből sem maradt már sokkal több, mint egy év, igazán átfogó reformokra idő se nagyon maradna.

Ami pedig a szemmel láthatóan nagyfokú Vista-rokonságot illeti, ez egyfelől természetesen ízlés dolga, hogy kinek tetszik, kinek nem, másfelől viszont alkalmat ad arra a felvetésre is, miszerint ezt lényegében Windows 7 helyett inkább Vista 2.0-ának kéne hívni, és hogy a fejlesztési ideje csak azt az időtartamot jelzi, amit még rá kellett volna szánni a Vistára ahhoz, hogy a legtöbbeknek a legtöbb szempontból (talán) megfelelő lehessen. A grafika persze még változhat, de ez ugyebár már csak a külcsín, nem a belbecs.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Multitask
2008.09.18. 20:58
Ez aztán nagy dolog
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pluto
2008.09.18. 22:10
Sztem ott rontják el ezt is hogy nagy lesz a gépigénye,persze az új gépeken simán elfut,de egy nagyvállalat se akarja az összes gépét lecserélni azért hogy a dolgozói a word-öt már Windows 7 alatt nyomogassák és XP alatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bszoke88
2008.09.20. 15:55
openoffice
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.09.21. 11:40
hmm...sajna ezt nemtom, de arra, amire nekem kell, megfelel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!