iPon Hírek

Szállítási mutatók tekintetében már a WD vezet

Dátum | 2010. 06. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Seagate és a Western Digital között már régóta tart a versengés és az utóbbi időben úgy tűnik, hogy a WD kezd túlnőni ellenfelén. Néhány hete már olvashattunk olyan elemzői véleményekről, amelyek azt állították, hogy a WD az éppen aktuális negyedévben felülmúlja a Seagate teljesítményét, már ami a szállítási mutatókat illeti, ám most végre megérkeztek a konkrét adatok is, amelyek megerősítik az elemzők korábbi feltevéseit.

Az iSuppli legfrissebb adatai szerint a WD 2010 első negyedévében 51,1 millió merevlemezt szállított le világszerte, így a piac 31,3%-át tudhatta magáénak. A Seagate egy picit lemaradt, a gyártó ugyanis csak 50,3 millió merevlemez leszállítására volt képes és így 30,9%-os piaci részesedést könyvelhetett el. A két rivális mögött a harmadik helyet a Hitachi foglalta el, ami 17,6%-os piaci részesedéssel zárhatta az első negyedévet.

Érdekesség, hogy pont a Hitachi volt az, aki negyedéves szinten a legnagyobb növekedést produkálta: a gyártó a tavalyi év negyedik negyedévéhez képest 14%-ka tudta növelni szállítási mutatóit. A WD növekedése 3% körüli volt, a Seagate szállítási mutatói pedig csak minimális mértékben növekedtek. Az első három helyezett növekedése a Toshiba/Fujitsu és a Samsung rovására történt: előbbiek 16,7%-kal, míg utóbbi 6,6%-kal alacsonyabb szállítási mutatókat ért el.

Annak ellenére, hogy ezúttal nem a Seagate szállította le a legtöbb merevlemezt, árbevételt tekintve még mindig vezet, ugyanis 3,1 milliárd dolláros forgalmat generált, míg a WD esetében ez az érték “csak” 2,64 milliárd dollár volt. A Seagate nagyobb árbevétele mögött az áll, hogy a gyártó rendkívül sikeres az üzleti megoldások piacán. A gyártó rengeteg SAS merevlemezzel áll a felhasználók rendelkezésére, köztük 2,5 hüvelykes és 3,5 hüvelykes formátumú egységekkel is, amelyek korongjai 15000-es percenkénti fordulatszámmal üzemelnek. A WD esetében az üzleti portfólió tagjai nem merészkednek a 10000-es percenkénti fordulatszám fölé.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. 5hR3kY
2010.06.03. 14:37
Én a WD-re esküszöm már egy ideje. Vagy 10 éve csak olyanom van. Viszont most hirtelenjében kellett egy USB-s külső HDD ami Fujitsu lesz, kiváncsi vagyok mennyit fog majd bírni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szabi325
2010.06.03. 14:42
Nekem is fuji van 640 es mondjuk nem mai darab de belülről WD !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!