iPon Hírek

Számzáras pendrive

Dátum | 2007. 08. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Ahogy egyre jobban elterjednek a pendriveok, úgy válik egyre fontosabbá a rajtuk tárolt adatok védelme is az illetéktelen hozzáféréstől arra az esetre, ha ellopnák vagy egyszerűen csak elveszítenénk őket. A Corsair új alkotása, at USB 2.0 Flash Padlock egy érdekes új variáció az adatvédelem témájára, mivel nem szoftveres, hanem hardveres úton oldja meg a biztonság kérdését.


A Flash Padlock Auto-Locking rendszere ugyanis automatikusan aktiválja magát, amint kihúzzuk a számítógépből, így még amiatt sem kell aggódnunk, hogy esetleg épp a legrosszabbkor felejtjük el bekapcsolni a védelmét. A pendrive felületén elhelyezett egyszerű érintőpadon könnyen és privátin üthetjük be a hozzáférési kódunkat (ami legfeljebb 10 számból állhat). A gyártó elmondása szerint a Flash Padlockkal szemben tehetetlenek a szoftver alapú biztonsági programokat gyakran kikezdő "nyers erő" alapú hackertámadások éppúgy, ahogy a billentyűleütés-naplózó programok is. A Flash Padlock egyaránt működik Windows, MAC és Linux alatt is.

Két változatban kapható - az 1GB-os $29,99 (kb. 5.550 Ft), a 2GB-os pedig $39,99 (kb. 7.400 Ft) ellenében.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.08.18. 17:23
vissza a hírhez

Ahogy egyre jobban elterjednek a pendriveok, úgy válik egyre fontosabbá a rajtuk tárolt adatok védelme is az illetéktelen hozzáféréstől arra az esetre, ha ellopnák vagy egyszerűen csak ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!