iPon Hírek

Szárnyal az Apple: csak úgy dőlnek a rekordok

Dátum | 2012. 01. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A december 31-én lezárult pénzügyi negyedév alkalmával mind teljes árbevétel, mind pedig profit tekintetében sikerült rekordot döntenie az Applenek. Az alábbi táblázat lerántja a leplet a pontos számokról is.


Ahogy az fentebb látható, a gyártó több, mint duplájára emelte profitját az előző év azonos időszakában elért eredményhez képest, de a teljes árbevétel is szépen növekedett: utóbbi 73%-kal lett magasabb, mint egy évvel ezelőtt. Ha az alábbi táblázatot is megnézzük, egyből kiderül, hogy főként mely termékcsaládok állnak a hatalmas növekedés mögött:


A jelek szerint az Apple okostelefonjai nagyon jól fogynak: egy évvel ezelőtt még csak 16,24 millió iPhone talált gazdára, az elmúlt negyedév folyamán pedig már 37,04 millió. Az iPad éves szinten hasonlóan jól teljesít: míg egy évvel ezelőtt még csak 7,33 millió iPad-et sikerült eladni, addig idén ez a szám már 15,43 millióra rúgott. A Mac-ek eladási mutatója az egy évvel ezelőttihez képest egymillióval nőtt, ezzel szemben iPod-okból nagyságrendileg négymillió darabbal kevesebb fogyott.

Az iPhone-ok kiemelkedően jó teljesítménye mögött az állhat, hogy az október folyamán bemutatott iPhone 4S rendkívül népszerű a vásárlók körében, de ugyanez elmondható a „jóárasított” iPhone 4-ről is, ami szintén elcsábíthatott néhány vásárlót.

A vállalat közleménye alapján úgy tűnik, hogy a jelenlegi pénzügyi negyedév esetében ismét rekorddal számolnak. Az előző év második negyedévében elért 24,67 millió dolláros teljes árbevétellel szemben most 32,5 milliárd dollár magasságában elhelyezkedő teljes árbevételt vár a cég, ami éves szinten igen jelentős előrelépés lenne.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. nedvedicio...
2012.01.27. 16:37
Örülök neki -.-. Az enyémnél sima restore után 5.0.1-re váltáskor nem tudom aktiválni a simemet.... thx apple!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jozsefm
2012.01.27. 19:13
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kirby
2012.01.27. 22:08
józsef m. DD nájsz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!