iPon Hírek

"Szárnyas" mobilt tervez a Samsung?

Dátum | 2009. 07. 15.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Helytakarékosság szempontjából természetesen jó dolog a mobilok egyre csökkenő mérete, viszont billentyűzetkezelés terén annál több gondot okoz; ezt a Samsung egy pillangókésre emlékeztető megoldással kívánja orvosolni egy új szabadalmi kérelmük tanúsága szerint.

Ez pedig egészen pontosan úgy nézne ki, hogy a készülék hátuljából lehetne előpattintani kétoldalra egy-egy vékony billentyűzet-"szárnyat" amelyek együtt egy teljes QWERTY klaviatúrát tesznek ki. Ami valóban eredeti ötlet, viszont hátránya is van legalább annyi, mint előnye.


Egyrészt, a vázlat alapján a szárnyak igen vékonykának és így veszedelmesen törékenynek is látszanak, másrészt ezzel a megoldással szóba se jöhet az egykezes gépelés. Előnye azonban, hogy bár a készülék kissé vastagabb lesz tőle, a képernyő mégis kihasználhatja az elülső felület javát - ha pedig épp nem sietünk sehova, és le is tudjuk tenni valahova a készüléket, úgy könnyen gépelhetünk rajta akár hosszabb lélegzetű szövegeket is.

Ahogy az persze lenni is szokott a szabadalmak esetében, mindebből még semmi nem következik, és kérdéses, hogy előáll-e valaha is egy ilyen készülékkel a Samsung. Ha azonban mégis megkockáztatja, azt érdemes lesz szemügyre venni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. adam0205
2009.07.15. 16:27
VISSZA A HIRHEZ

Szerintem ritka gagyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. YuGabe
2009.07.15. 16:30
Ez valami júliusi tréfa akart lenni? Letörik a szárnya neki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. vna
2009.07.15. 16:41
Szerintem ha méretarányos a kép, akkor lehetetlen, hogy billentyűzet legyen, mert túl kicsik a gombok.

Én inkább a napelemes paneleknek nézem a két szárnyat, így nem feltétlenül kell a telefonhoz vezetékes töltő és nem károsítja a környezetet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Antee001
2009.07.15. 17:26
VNA:
Szerintem add be a szabadalmat, mert ez a napelemes szárny hatalmas ötlet.
Grat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kajafun
2009.07.15. 18:13
LOOOOL hát ez alapból bukta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. d311c
2009.07.16. 08:25
Alig várható előny a szétcsúsztatáshoz képest, így már eleve halott ötletnek tűnik.
Ha a képernyő beteríti a telefon elejét normális érintésérzékeléssel, akkor nincs már akkora szükség a nyitogatós billentyűzetekre.

A 3 dekás fosok nem 20-25 dekás féltéglák. A súlycsökkentés önmagában is hasznos, pláne, ha a méret is csökken. Mindennek ugyan van egy ergonómiai határa is.
A Samsung inkább a szoftvereit kellene kigyepálja, mert félelmetes kuszaság van egyes telefonjain. Nem is beszélve az idegesítő gépelést imitáló animált SMS mutatásról, amivel csak annyi a baj, hogy a kínai szókarakterekre jellemző sebességgel animál, és a latin betűket kb. 3-5-ször gyorsabban olvasná az ember - és kikapcsolni sem lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!