iPon Hírek

Századol a HP

Dátum | 2010. 06. 01.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Elbocsátja 9000 alkalmazottját a Hewlett-Packard Co.

, a világ legnagyobb pc-gyártója, ám 6000 új munkatársat vesz fel - jelentette a Bloomberg. Ezzel nettó 3000 fővel csökkenti létszámát - a társaság a világon összesen 300 ezer embernek a munkát. Az átalakítás egymilliárd dollárba kerül 2013 elejéig, ugyanakkor évente 500-700 milliós megtakarítást hozhat. Az elküldött emberek munkáját az adatközpontok működésének automatizálásával váltják ki. A csere lényege, hogy bizonyos tevékenységeket olyan országokba telepítenek, amelyek alacsonyabb munkaerőköltségeket kínálnak. A HP 2008-ban tört be a számítástechnikai szolgáltatások piacára, amikor megvette az EDS-t. Az elmúlt években az integráció eredményeként jelentősen csökkentette a közös vállalat létszámát és ezzel költségeit. A tervezett karcsúsítás, illetve munkaerőcsere az egyesítés következő lépését jelenti - mondta Cathie Lesjak, a HP pénzügyi igazgatója. A cégvezetés szerint a következő tíz évben az automatizálásban fognak versenyezni egymással az informatikai szolgáltatók.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. gylovag
2010.06.02. 10:33
És mikor bocsátják el azokat, akik felelősek a tré nyomtatókért??
Ja, azt a vezetés kérte, hogy ne tartsanak sokkal tovább, mint a garanciaidő.
Ideje lenne már a megbízhatóságot törölni a marketingszövegből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. expander
2010.06.02. 10:46
Valóban. Szerintem az egyik legmegbízhatatlanabb márka a HP. Amim volt HP típus minden elromlott. Nyomtató, szkenner, laptop, GPS. Nagyon nem szeressük a HP-t és senkinek sem ajánlom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gylovag
2010.06.02. 11:16
A legszebb a javíttatás. Valójában nem sok esély van egy elromlott szerkezet megjavíttatására, mivel szervíz (főleg vidéken) szinte nincs is. Ami néhány akad az csak a garanciális ideig foglalkozik a cuccal.
Ha sikerül valahova beadni, mondjuk egy multifunkciós gagyit, akkor meg cserélik és felszámolnak egy kb 25ezer forintos "általánydíjat", ami ugyebár egy új gép értéke. Akkor meg minek. Egy szervízessel értekeztem, hogy mit ajánlanak. A vége az lett, hogy vegyen az ember egy 8-9ezres alap gépet, ha kifogyott a tinta egy újat, mert tintát venni annyiba van, mint egy új nyomtató.
Ez kérem röhej! Ha a kellékanyagon van a lóvé, miért nem lehet tartós gépet csinálni?
Megvennén az eredeti tintát is ha 2,5év alatt nem menne tönkre 2 nyomtató javítási lehetőség nélkül. A gyárilag hozzáadott tintát sem lehet elhasználni, mert hamarabb bedöglik a cucc. A tetejében még a specifikációkat sem teljesíti a beépített kártyaolvasó az állítólagos USB2.0 kompatibilis csatlakozóval, hiszen a 5-600kB/s az már bocs USB1.1. Egy noname kártyaolvasó4-5MB/s sebességre képes ugyanazon fájlokkal, szóval ott is csalnak.

Konklúzió: A HP szemetet IT gyárt! Ha legalább komposztálni lehetne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!