iPon Hírek

Százmilliós Google-befektetés a Zyngába

Dátum | 2010. 07. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

A Zynga neve minden Facebookos előtt ismert lehet: ők a FarmVille, a MafiaWars és a közösségi oldal más népszerű játékainak alkotói - és láthatólag a Google is komolyan felfigyelt rájuk, mivel 100 és 200 millió dollár közti összeggel támogatta őket.

Ennek oka pedig az, hogy a keresőóriás a jelek szerint komolyan elkezdett foglalkozni a játékfejlesztés gondolatával is (nem meglepő módon a "Google Games" név került elő), amit csak még hangsúlyosabbá tesz az a tény, hogy az összeget nem a kockázati tőke-részlegükből, a Google Ventures-ből utalták, hanem egyenesen a Google-központból.

A leendő Google Games-ről egyelőre túl sokat nem lehet tudni azon túl, hogy - szintén nem meglepő módon - közösség-orientált játékokról lesz szó, és még valamikor az idei év vége előtt be is indítanák - talán már a saját közösségi oldaluk keretein belül.

Ami ez utóbbit illeti, az Google Me néven került be nemrég a köztudatba, előbb csak pletyka szinten, majd a Facebook egykori technikai vezetője, Adam D'Angelo is megerősítette a létét (bár az nem derült ki, hogy ha ő a Google-nél soha nem dolgozott, akkor honnan is tud róla), mondván, hogy a Google Me egy valóban létező, projekt, amit a Google a Facebookról mintáz.

Természetesen maga a Google hivatalosan még nem nyilatkozott az ügyben, ám az tagadhatatlan tény, hogy a közösségi oldalak nagy forgalmában rengeteg pénz rejlik, és a Google-nek már eddig is voltak ilyen próbálkozásai, viszont mindeddig egyik sem aratott átütő sikert (Buzz, Wave, Orkut) - de láthatólag őket nem olyan fából faragták, hogy csak úgy feladják. Meglátjuk hát, mi lesz ebből az újabb kísérletből.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. felziusz
2010.07.12. 10:20
google games... Chrome OSben is kell játszani valamivel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Insignia
2010.07.12. 16:00
és ennek van vmi köze ahhoz hogy ma kaptam 25 ajándék facebook kreditet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!