iPon Hírek

Szédítő wireless átvitelt ígér a Sony

Dátum | 2009. 05. 22.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Láthatólag igen közel van már a piackész állapothoz a Sony új fejlesztésű TransferJet vezeték nélküli adatátviteli technológiája, mivel szorgosan toborozzák a leendő "adoptáló" gyártókat, akik szintén beépítenék a technológiát a saját termékeikbe.

A TransferJet 4,5GHz-es rádiófrekvencián működik, és nem kevesebb, mint 375Mb/s-es sebességre képes - amennyiben az egymással kommunikáló két eszköz közti távolság nem nagyobb egy hüvelyknél (2,54 cm). Így azonban még a vezetékes USB 2.0-ának és a FireWire-nek is méltó vetélytársa lehet.

A fejlesztést rengetegen támogatják: Samsung, Toshiba, Kodak, Canon, Nikon, Panasonic, Olympus, Pioneer, Sony Ericcson, Casio, NEC, NTT DoCoMo, Sharp és SoftBank - így a technológia várhatóan igen gyors elterjedésre számíthat, amint elkészül. Elsőként azonban feltehetőleg fényképezőgépekben, videókamerákban és mobilokban bukkanhat majd fel.

Mi több, a Sony meglátása szerint a technika segítségével PC-k közbenjárása nélkül is cserélhet adatot egymással két digitális eszköz - ami akár egy új hirdetési formát is lehetővé tehet, amelynek keretében az ember utcai hirdetőposztokról is letölthet promóciós anyagokat a mobiljára vagy más hordozható eszközére. Kiemelik továbbá a technika rendkívül egyszerű és könnyű használhatóságát (semmit nem kell állítgatni rajta), valamint a biztonságosságát (ezt maga a rendkívül rövid hatótáv szavatolja).

Egyelőre tehát nem neveztek még meg érkezési időpontot a technikához, viszont mivel a készülődés láthatólag egyre élénkebb, így bizonyára nem kell túl sokat várni rá. Az igazi kérdés immár csak az ára lehet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. jadam92
2009.05.22. 15:59
VISSZA A HIRHEZ

Ötlet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hayate
2009.05.22. 16:22
Nemhinném hogy, ez így működik. Arra hogy a fényképeződ odarakod a nyomtatód mellé és mindenféle kábeldugdosás nélkül nyomtatsz vagy töltesz fel a gépedre képeket arra tökéletes. Támogatókat elnézve körülbelül erre készült.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. LavX
2009.05.23. 02:15
Fényképezőbe minek ekkora sebesség? Azok a képek meg nem gigabájtosak...
Ezért nem látom értelmét ennek bevezetését. Tökéletes a mostani technika. Számítógépeknél meg az a baj, hogy a mostani routerem maximális kapacitását sem tudom kihasználni (108 mega), mert a winchester nem olyan gyors, nem hogy az új technológiáét. Max SSD-vel működne a dolog, de azok meg drágák. Valószínüleg ez is olyan méregdrága lenne mint a Blu-Ray és ez is ki fog halni, mielőtt megjelenik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. djspill
2009.05.28. 20:43
Nekem van egy ismerősöm, aki fényképész, elég durva felszereléssel. Nah az Ő profi fényképei elég nagy helyet foglalnak. 127 darab fényképet másolt múltkor fel a gépemre, és több mint 2Gb volt a méretük összesen. Nah ilyenkor pl jól jöhet ekkora sebesség, ha nem akarsz sokat várakozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!