iPon Hírek

Széles ház Intel NUC-hoz az Akasa műhelyéből

Dátum | 2014. 10. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Akasa egy újabb számítógépházat készített az Intel apró asztali számítógépéhez, a NUC-hoz. Ahogy a Tesla sorozat többi tagja, úgy a friss Tesla T modell is strapabíró alumíniumlapokból épül fel, amelyek tulajdonképpen processzorhűtőként is funkcionálnak, hiszen a központi egység és a PCH (Platform Controller Hub) hűtését maga a ház látja el, passzívan.
A 236 milliméter széles, 111 milliméter mély és 39 milliméter magas Tesla T az Intel DE3815TYBE alaplapjához készült, azaz a ház hátlapi kivágásai ennek a modellnek a portkiosztását támogatják. A mindössze 39 milliméter magas számítógépház belsejében egy 2,5 hüvelykes bővítőhely várja az adattárolókat.
A hátlapon az alaplapi csatlakozók kivágásai mellett két RS232-es port, illetve egy D-Sub videó kimenet is található, a rendszer biztonságáról pedig Kensington porttal, illetve a hozzá vásárolható "sodronylakattal" gondoskodhatunk. A termék egyébként VESA támogatást is kapott, így monitor vagy televízió hátuljára is felszerelhető.
Az Akasa Tesla T a passzív hűtésnek köszönhetően teljesen hangtalanul üzemel, így kiválóan alkalmas lehet alacsony fogyasztású, hangtalan irodai PC építésére. A gyártó a terméket főként a kereskedelemben, illetve az oktatásban használatos számítógépek alapjául ajánlja. Az új számítógépház rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. tibaimp
2014.10.06. 21:19
egy 2,5 hüvelykes bővítőhely várja az adattárolókat. -- minek a többesszám?

érdekes, de biztos drága lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. j.panzer
2014.10.06. 21:58
Ez tök jó. Nagyon csípem a passzív PC-ket. Ha lenne belőle egy olcsó modell, megvenném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.10.07. 00:13
gondolom mert arra az egy helyre nem egy félét hanem többet lehet csatlakoztatni... PL.: "Melyik addatárolókat várja a bővítőhely? - A 2.5 hüvelykeseket." Bumm többesszám. Kétségtelenül bele lehet kötni a megfogalmazásba, csak szerintem nincs értelme.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!