iPon Hírek

Szélesebb körben is elérhető lesz a Google okosszemüvege

Dátum | 2013. 10. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Financial Times nemrégiben arról rántotta le a leplet, hogy a Google hamarosan szélesebb körben is elérhetővé kívánja tenni hatalmas népszerűségnek örvendő okosszemüvegét, ami a Google Glass nevet viseli. Nem sokkal azután, hogy a Financial Times beszámolt a hírről, maga a Google is megerősítette: valóban többen férhetnek majd hozzá a Google Glass-hoz az elkövetkező hetek folyamán, mint korábban.

A Google a megnövekedett kereslet zökkenőmentes kiszolgálása érdekében felfuttatja a gyártást. A jelenlegi Google Glass tulajdonosoknak lehetőségük lesz maximum három barátjuk meghívására, akik a meghívó segítségével az Exlporer program keretén belül vásárolhatnak maguknak egy Google Glass okosszemüveget. Arról nem szól a bejelentés, hogy a korábbihoz képest változott-e a Google Glass ára, így valószínűleg a vásárlóknak továbbra is 1500 dolláros árcédulára kell felkészülniük. A Google Glass tulajdonosok számára jó hír, hogy a Google egy ingyenes cserelehetőséget biztosít számukra, így régi hardverre épülő okosszemüvegüket egy alkalommal díjmentesen kicseréltethetik egy új, minden friss fejlesztést tartalmazó modellre. Arról nem szól a fáma, hogy az új modell milyen tulajdonságok tekintetében változik elődjéhez képest, mint ahogy az is rejtély, lesz-e előrelépés akkumulátoros üzemidő tekintetében. A Google a jelenlegi információk szerint majd a következő hónap folyamán értesíti a Google Glass tulajdonosokat azt okosszemüveg-cserével kapcsolatos részletekről - ekkor minden ki fog derülni.

Az Explorer program résztvevői hamarosan megkapják a meghívásos rendszerrel kapcsolatos tudnivalókról szóló levelet, de ahogy az a fenti képen is látszik, csak az USÁ-ban elérhető az új akció. Hasonló meghívásos rendszert egyébként korábban, a GMail indulásakor már alkalmazott a Google, méghozzá sikerrel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!