iPon Hírek

Szelfimobilok párosát mutatta be az ASUS

Dátum | 2017. 08. 21.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az ASUS minden bizonnyal a fiatalabb vásárló közönséget próbálja majd elérni a most bemutatásra kerülő két új okostelefonjával. A ZenFone 4 Selfie és a ZenFone 4 Selfie Pro modellek egyértelműen az előlapi kamerájuk révén tűnnek majd ki a tömegből, de egyébként is elfogadható lehetőségeket nyújtanak. Az új okostelefonok érkezésével az ASUS azt is elárulta, hogy a ZenFone 4 és a ZenFone 3 széria tagjai megkapják majd az Android 8.0 frissítést. A vállalat a következő generációs Androidot az aktuális grafikus felületének használatával, a ZenUI 4.0-val fogja elérhetővé tenni a korábban és most megjelent eszközökre. Részletesebb frissítési listát nem kaptunk, így azért nem zárható ki annak a lehetősége, hogy akadhatnak olyan modellek – főleg a ZenFone 3 családban –, amik mégsem frissülnek, de reméljük a legjobbakat. ASUS ZenFone 4 Selfie (ZD553KL) A ZenFone 4 Selfie a szerényebb az új szelfis modellek közül. Ez a készülék egy 5,5 colos Full HD panellel került bevetésre. Az IPS technológiás megjelenítő egy lekerekített peremű üvegréteg mögé lett bebújtatva. A masina az Android 7.0 rendszerrel jön, amire a ZenUI 4.0 került, és ahogy azt fentebb előre vetítettük, jó eséllyel megkapja majd az Android O frissítést a jövőben. A szerkezetben a Snapdragon 430 központi chip bizonyíthat a négy-négy Cortex-A53 processzormagjával, melyek 1,1 és 1,4 GHz-es órajelen üzemelnek. A grafikus feladatok felelőse az Adreno 505 IGP. A rendszermemóriával és a háttértárral rendkívül bőkezűen bánt az ASUS fejlesztő brigádja, hiszen a RAM 4 GB-os testet öltött, a tárkapacitása pedig 64 gigás az okostelefonnak. Ez utóbbit még bővíteni is lehet microSD hozzáadásával, de sajnos ez a második hálózati kártya helyét foglalja el, ugyanis Dual-SIM-es gépről beszélhetünk. A kapcsolati lehetőségek között van Bluetooth modul, A-GPS vevő, 4G LTE hálózati modem és persze Wi-Fi is (802.11 a/b/g/n).
Most pedig lássuk a kamerarendszert. A ZenFone 4 Selfie előlapján kettő képalkotó található, az egyik 20, a másik pedig 8 megapixeles szenzorra épül. Az elsődleges egység egy F/2.0-s optikával lett ellátva, a másodlagos megoldásnál pedig a 120 fokos látószögű lencserendszerre helyeződik a hangsúly, ezzel ugyanis olyan szelfiket lehet már készíteni, hogy arra még nagyobb csoportok is simán felférnek. Mindezek tetejébe pedig még egy lágyfényű LED-es segédfény is került a mobil frontjára. A főkamera 16 megapixeles, villámgyorsan be tudja majd állítani az élességet a fáziseltérésen alapuló AF rendszernek köszönhetően, és a kéttónusú LED villanója pedig lehetővé teszi, hogy este is munkára foghassa a felhasználó. Az alumíniumötvözetből készült gépezet előlapján található egy ujjlenyomat-olvasó. A ZenFone 4 Selfie 155,66 x 76,2 x 7,85 milliméteres, 144 grammot nyom és elérhető lesz a megszokott fekete, rózsaarany és arany kivitelek mellett élénk mentazöldben is. A szerkezet kínál gyorstöltés támogatást, az akkumulátora pedig 3000 mAh-s kapacitású, így átlagos üzemidőre lehet képes.
A karrierjét Ázsiában kezdő ASUS ZenFone 4 Selfie (ZD553KL) ajánlott fogyasztói ára 280 dollárban lett meghatározva. Azt egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy az eszköz mikor fog a boltok polcain landolni. ASUS ZenFone 4 Selfie Pro (ZD552KL) A ZenFone 4 Selfie Pro is 5,5 colosra lett szabva, és még a felbontása is maradt 1920 x 1080 képpontos, de már nem IPS, hanem AMOLED technológiát alkalmaz, így egészen széles betekintési szögekből is kiváló képminőséget nyújt. A panel képes teljesen lefedni az NTSC színteret, és Gorilla Glass oltalma alatt áll. Az előlapon kiemelendő a duálkamera, ami itt végképp a csúcsra van járatva, ugyanis a 1/2,55 hüvelykes, 12 MPixeles Sony IMX362 szenzorral állunk szemben, ami F/1.8-as apertúrával dicsekedhet, és a világon elsőként UltraHD (4K) minőségű „szelfivideózást” tesz lehetővé. A mellé kerülő segédkamera ugyanúgy 120 fokos látószögű lesz, mint a ZenFone 4 Selfie esetében, és a LED-es villanóról sem kell lemondani, szóval akár sötétben is lehet vele önarcképeket készíteni vagy videohívásokat bonyolítani. A főkamera szerepébe ugyanaz a modul került, mint a fenti okostelefon esetében. Ennek megfelelően 16 MPixeles fényképek készítésére lesz alkalmas a masina, és PDAF eljárással dolgozik majd, a munkáját pedig egy LED „vaku” is segíteni fogja.
A 14 nm-es csíkszélességen előállított Snapdragon 625 mobilplatform dolgozik a ZenFone 4 Selfie Pro alatt, és 4 GB-nyi rendszermemória társaságát élvezi a motortérben. Az adattárolója 64 gigás méretű, és igény szerint lehet bővíteni memóriakártya segítségével – legfeljebb 128 GB-tal. A kapcsolati opciók sorát a gépben a 300 Mbps-os letöltési sebességet támogató 4G LTE hálózati modem nyitja VoLTE-vel megtoldva. Emellett van még a fedélzeten 802.11 a/b/g/n WLAN, Bluetooth 4.2 modul és a helymeghatározáshoz elengedhetetlen A-GPS vevő (GLONASS). Dual-SIM-es a készülék, és sajnos itt is hibrid elrendezéssel kell számolni. Az Android 7.0 Nougat rendszer fut az okostelefonon a ZenUI 4.0 bőrbe bújtatva. Zenei tekintetben sem okoz majd csalódást az eszköz, ugyanis kínál 192 kHz/24-bit támogatást és zajszűrési lehetőséget is. Fekete, arany és meglehetősen szemrevaló vörös színben került bevetésre a fémes szerkezet. A ZenFone 4 Selfie Pro mindössze 6,85 milliméter vastag és 147 gramm a tömege. Ez a vas is egy 3000 mAh-s akkuból nyeri majd a működéshez szükséges energiát, és a gyorstöltési lehetőségnek sincs híján.
Az ASUS ZenFone 4 Selfie Pro (ZD552KL) a társához hasonlóan Ázsiában fog először a boltokba kerülni, de azt nem lehet tudni, hogy erre mikor kerül majd sor. Az okostelefon ára előre láthatólag 380 dollár lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!