iPon Hírek

Szelfizésre kihegyezve érkezik a Gionee A1 és az A1 Plus

Dátum | 2017. 03. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Gionee új szériát indított az MWC 2017-en bemutatott A1 és A1 Plus okostelefonokkal. Ezek a készülékek a középkategóriát erősítik, méghozzá kiemelkedően jó előlapi kamerákkal megtoldva. Nézzük, hogy a szelfizésen túl miben tudnak még szépen domborítani ezek az újdonságok.
Az új modelleket nagyra tervezte a Gionee, már az A1 is 5,5 hüvelykes érkezik, az A1 Plus előlapját pedig egy 6 colos panel tölti meg élettel. Az okostelefonok minden esetben IPS technológiás megjelenítővel lettek felvértezve, 1920 x 1080 képpontos a felbontásuk, és még az is a közös nevezők sorát gyarapítja, hogy 2.5D-s védőüveg terül el a frontjukon. A szerkezeteknek az előlapjukra helyezték az ujjlenyomat-olvasót a formatervezők, az alul található fizikai billentyű kettő megvilágított érintőgomb közé lett beékelve. A kijelzők felnyitását kövezően mindkét készüléken az Amigo OS grafikus felhasználói felülettel szembesülnek az érdeklődők, ami a Gionee előre telepített alkalmazásait, szolgáltatásait tartalmazza. A szoftveres képességek tekintetében egyáltalán nincs különbség a gépezetek között, mindkettőnek az Android 7.0 szolgáltatja az alapot.
Gionee A1
A Gionee A1 és az A1 Plus is 13 megapixeles főkamerával lett felszerelve, ugyanazt az 1/3.06 hüvelykes méretű szenzort használják, egy öttagú, F/2.0-s lencserendszerrel megtoldva. Ez a modul PDAF eljárással dolgozik és LED-es villanó is van mellette. Szóval látszólag ugyanazt tudják, azonban az A1 Plus esetében van itt még egy 5 MPixeles segédkamera is, amivel számos plusz lehetőséget kapnak majd a kezükbe a felhasználók – mesterséges mélységélesség, hogy csak a legalapvetőbb dolgot említsük. A Gionee A1 esetében egy 16 megapixeles előlapi kameráról kell még említést tennünk, ami szintén egy 1/3.06 colos szenzoron alapszik, és akárcsak a főkamerához, ehhez a képalkotóhoz is egy F/2.0-s, öt elemből felépülő optika tartozik. A pluszosított A1 modellnél a lencserendszer változatlan, viszont már egy 1/2.8 hüvelykes képérzékelő áll a háttérben, amivel 20 MPixeles szelfiket készíthetnek a jövendőbeli tulajdonosok. Mind a kettő mobil kapott LED-es segédfényt még az előlapi kamerája mellé is. Videózáskor Full HD támogatást nyújtanak.
A Gionee nyolcmagos MediaTek központi chippel alkotta meg az okostelefonokat. A szerényebb A1 burkolata alatt a Helio P10 dolgozik legfeljebb 1,8 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 magokkal és egy Mali-T860 MP2 grafikus vezérlővel, a Gionee A1 Plus motorterében viszont már a 16 nm-es csíkszélességen készülő Helio P25 lapul, ami szintén csak Cortex-A53 magokat tartalmaz, de már 2,5 GHz-ig is skálázódhat, a játékokban pedig a Mali-T880 MP2 tűnik fel a színen. Továbblépve a rendszermemóriára és a tárhelyre azt láthatjuk, hogy mind a kettő eszköz ugyanazt a konfigurációt kapta meg. Egyaránt 4 GB-nyi RAM-mal jönnek a masinák és még a 64 GB-os tárkapacitásban is megegyeznek. A bővíthetőségi lehetőség is adott, viszont a kisebb modellnél elvileg „csak” 128 GB-os microSD használható, míg az A1 Plus már 256 gigás kártyával is megbirkózik. Mi a helyzet a kapcsolati képességek tekintetében? Nos, ilyen téren is hasonló kvalitásúak a mobilok. 4G LTE hálózati modem, 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi, Bluetooth 4.1 modul és A-GPS vevő jellemzi őket. És mindkettő okostelefon kettő SIM kezelésére lett felkészítve.
Gionee A1 Plus
Alumíniumötvözetből készült házba öltözött a Gionee A1 ás az A1 Plus is, így a minőségérzetet tekintve egyik készüléknél sem kell majd csalódnia az érdeklődőknek. A 6 colos gépezet esetében a színválasztékot szürke, arany és egy különleges mokka nevű árnyalat alkotja, a kisebbik vasat pedig az imént is említett szürke és arany mellett fekete színben vásárolhatják majd meg az emberek. Mivel a Gionee A1 szolidabb kijelzőt foglal keretbe, így ez „csak” 154,5 x 76,5 x 8,5 milliméteres térfogatú, míg az A1 Plus már 166,4 x 83,3 x 9,1 mm-es méretet öltött, ami pedig a tömegeket illeti, már az előbbi is 182 grammot nyom, az utóbbi pedig 226 grammos lett. Szerencsére nem véletlenül nehezebbek az átlagosnál ezek az eszközök. A burkolat alatt izmos akkumulátorokat vonultatnak fel, ezáltal pedig kiváló üzemidejük lesz. A szerényebb méretekhez a Gionee tervezői egy 4010 mAh-s akkumulátort társítottak, az „óriást” pedig már egy 4550 mAh kapacitású telep kegyeire bízták. A masinák 18 wattos teljesítményű gyorstöltést támogatnak, amire ekkora telepeknél már szükség is van.
Gionee A1
A Gionee A1 és A1 Plus megvásárolható lesz Európában. Az okostelefonok 350, illetve 500 eurós ajánlott fogyasztói árakon lesznek elérhetőek, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor áprilistól lehet őket megtalálni a boltok polcain.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!