iPon Hírek

Szelfizésre tervezett telefon az ASUS-tól

Dátum | 2015. 06. 01.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A jó minőségű szelfik, vagyis önarcképek készítése egyre több vásárló számára fontos szempont a megfelelő okostelefon kiválasztásakor, és éppen ezért folyamatosan nő azoknak a gyártóknak a száma, akik már speciálisan erre a célra tervezett mobilokkal rukkolnak elő. A Computex alkalmával az ASUS is lerántotta a leplet a saját szelfimobiljáról.
A ZenFone Selfie-nek már a neve utal arra, hogy mi állt a fejlesztés középpontjában. Az ASUS kitett magáért, és tényleg egy komoly kamerarát pakolt az előlapra, vegyük is rögtön közelebbről szemügyre. Az egész egy 1/3.2 colos Toshiba képérzékelőre épül, ami 13 megapixeles felvételek készítését teszi lehetővé, szóval a részletgazdagság garantált. A lencserendszer speciális, 88 fokos látószögű (24 mm) azért, hogy lehetőleg minél több személy, illetve tárgy férjen fel a fotókra, a rekeszértéke pedig F/2.2-es, szóval még rosszabb fényviszonyoknál sem fog zavarba jönni. Sőt mi több, akár sötétben is lehet vele szelfizni, ugyanis még dupla LED-es villanó is került mellé, ami képes megfelelően korrigálni a színhőmérsékletet, ezáltal megtartva a színhűséget. A szoftver szelfi-panoráma módot (140 fokos látótér) is nyújt az igazán tartalmas képek elkészítéséhez. És ha már a kameráknál tartunk, a hátulsó egységnek sem lesz oka különösebben szégyenkeznie, hiszen azzal is 13 megapixeles fotókat lehet majd csinálni (ugyanaz a szenzor). Illetve ez is jól muzsikál fényszegény környezetben, mivel a 28 milliméteres széles látószögű lencserendszere F/2.0-s apertúrával dolgozik, és ehhez is tartozik egy LED páros, mely fényre derít mindent éjszaka is. Videózáskor mindkét irányba 1080p-s támogatást nyújt a masina. Végül még egy érdekesség a kamerákról: mindkettő villámgyors lézeres autófókusszal bír, mint az LG G3 és G4.
Nem lesz hiány a szoftveres trükkökből.
Az elkészült tartalmak egy meglehetősen nagy, 5,5 hüvelykes megjelenítőn lesznek visszanézhetők. A bevetésre küldött panel Full HD felbontású és IPS technológiát használ, így aligha lesz probléma a képminőséggel. A védelméről Gorilla Glass 4 üveg hivatott gondoskodni. Az okostelefon egy Qualcomm Snapdragon 615 besorolású chipre épül. Az MSM8939 egy remek energiagazdálkodású lapka, amivel az elmúlt időszakban egyre sűrűbben lehet összefutni. A big.LITTLE architektúrára épül, négy-négy Cortex-A53 mag lapul benne 1 és 1,5 GHz-es órajeleken, a grafikus munkáért pedig egy Adreno 405 felel benne. A rendszermemóriát tekintve két modellel kell számolni, lesz egy 2 és egy 3 GB-os kivitel is – különösen ez utóbbi ígérkezik érdekesnek. A háttértárnál is akad választási lehetőség: 16 vagy 32 GB tárhellyel is le lehet majd csapni az újdonságra. Ha pedig fogytán lenne a hely például a sok szelfi okán, még mindig ott a bővítési lehetőség, hiszen ilyen opcióval is szolgál a ZenFone Selfie.
Az eszközön az Android 5.0 operációs rendszer fut, ami az ASUS-nak köszönhetően sok hozzáadott extrával lesz ellátva. A Lollipopra ráismerni is nehéz a Zen UI felhasználói felületnek köszönhetően, mely hasznos applikációk és szolgáltatások sorát vonja magával. Kiemelendő itt a Glamorfy app, ami valós időben képes manipulálni a videófelvételeket; ez a program két területre koncentrál, az egyik a HDR, a másik pedig az arcbőr retusálása. A Glamorfy képességei a videócsevegések során is kihasználhatók. A telefon kapcsolati lehetőségeit tekintve kiemelendő a 4G LTE hálózati modem megléte, illetve az, hogy van a kelléktárában NFC chip is, így akár a mobilos fizetési platformok is kihasználhatóak a segítségével. Van még benne 802.11 a/b/g/n WLAN Wi-Fi Directtel, Bluetooth 4.0 modul és A-GPS vevő is. Továbbá két SIM-et képes egyszerre kezelni, ezáltal még több érdeklődő figyelmét keltheti fel. A ZenFone Selfie méretei nem derültek ki, de a lekerekített hátlap révén az ASUS szerint kellemes lesz kézben tartani a várhatóan nagy mérete ellenére. A rendezvényen három színben bukkant fel az okostelefon: kék, fehér és rózsaszín burkolattal már biztosan megvásárolható lesz, de a közlemény szerint szürkében, aranyban és pirosban is a polcokra kerülhet.
Az ASUS ZenFone Selfie (ZD551KL) elérhetőségéről nem esett szó mostanáig. Sajnos várni kell az ajánlott fogyasztói ár kiderülésére, és azt sem tudhattuk meg, hogy nagyjából mikorra várható a rajtja. A vállalat egy érdekes kiegészítővel kínálja majd a masinát, ami a Swing nevet kapta, és lényegében egy olyan állvány, amit a telefon keretére lehet hajtani, mikor éppen nincs rá szükség.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. Chavalier
2015.06.01. 21:36
Szomorú hogy idáig jutottunk... hogy már ez a fontos szempont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. thestock
2015.06.01. 23:08
kíváncsi vagyok mennyire éri meg az emberek önértékelési problémáját kihasználni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. RaimiHS
2015.06.01. 23:51
HTC-nek is van hasonló jellegű készülékke csak gyengébb Sajnos van akinek ez a fontos...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. KPKG
2015.06.01. 23:56
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. piter
2015.06.02. 07:31
Elegge rossz az Asus europai forgalmazasa.Mire megerkeztek az elso zenfone-ok,addigra megjelent a zenfone2 amit meg mindig nem lehet kapni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Supra
2015.06.02. 08:49
Örülök hogy ennek az eszköznek a puszta léte is ellenérzést kelt másokban is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim Supra
2015.06.02. 09:57
Én azért tudnám szelfizésen kívül másra is használni, de ettől függetlenül bennem is ellenszenvet vált ki már maga a szó is ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. istvankiss...
2015.06.02. 11:00
Ki kell adni a pro verziót, ahol kijelző helyett tükör van. (naphosszat nézegethetné az ember magát, és így az akksi is tovább bírná)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.02. 11:04
+1 :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Kajafun istva...
2015.06.02. 16:01
Vagy egy egyszerűbb, pl sminkestükör!
Apropó! Kíváncsi vagyok mikor jelennek meg a szelfiző autós napellenzők...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Pandion
2015.06.02. 16:03
Mint Zenfone tulajdonos, had keljek az ASUS védelmére. Ha a specifikációt nézzük, ez egy jó kis telefon, (persze az ár függvényében), véleményem szerint. Az, hogy szelfi készítésre hegyezték ki, csak válasz a jelenlegi óriási piaci igényre. Szóval én nem kárhoztatnám az ASUS-t emiatt. Én is személy szerint szomorúnak tartom, hogy ez a trend, illetve ekkora az igény rá, de ez nem az ASUS hibája.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kajafun Pandi...
2015.06.02. 18:55
Én le írom nyersen.
Hibás az összes gyártó ahogy van.
Erkölcstelen pénzéhes mind és álszent!
Legyen bevétel, a társadalmi butulast is támogatják ha kell!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. szergej77
2015.06.02. 19:53
Ez véletlenül nem a Zenphone 2 lenne?

https://www.asus.com/Tablets_Mobile/ZenFone_2_ZE551ML/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Pandion Kajaf...
2015.06.03. 10:47
Van igazság abban amit írsz, a gond az, hogy ezt úgy hívják kapitalizmus, és majdnem az egész világ így működik. Helyette meg van szocializmus, kommunizmus, diktatúra... Ha egy részvénytársaság nem a maximális profitra törekszik, akkor bűncselekményt követ el, úgy hívják hűtlen kezelés és a befektetők beperelhetik ezért... Ilyen világban élünk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!