iPon Hírek

Szemkímélő AOC monitorok érkeznek, vékony kerettel

Dátum | 2017. 07. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az AOC kínálata nem kevesebb, mint ötféle új monitorral bővült, amelyek modern dizájnnal érkeznek, felső és oldalsó kereteik meglehetősen vékonyak, szemkímélő megoldásaikkal pedig a hosszabb ideig tartó munkavégzést is segítik. A Pro-line termékcsaládot erősítő újdonságok kétféle méretben, 24 és 27 hüvelykes képátlóval érhetőek el, vékony kereteiknek köszönhetően kiválóan alkalmasak több monitorból álló megjelenítő rendszer építésére is.
Az alapokat minden esetben IPS panel adja, amely széles, 178 fokos betekintési szögeket kínál, valamint a színhű képi megjelenítésről is gondoskodik. Utóbbira jellemző, hogy a monitorok az sRGB színteret 100%-ban, az NTSC színteret pedig 90%-ban képesek lefedni. Szintén közös tulajdonság, hogy mindannyian DC vezérlésű háttérvilágítást kaptak, azaz PWM alapú társaikkal szemben egyáltalán nem vibrálnak, ami segít a szemek védelmében. Ezzel együtt a Low Blue Light technológia is helyet kapott a fedélzeten, ami a káros rövid hullámhosszú kék fény kibocsátásának intenzitását csökkenti, így vigyázva a nézők szemeire.
Az új monitorok közül csak a csúcsmodell, a Q2790PQU rendelkezik QHD felbontással, ami lehetővé teszi, hogy a kijelzőn egyszerre akár négy darab 720p-s tartalom is megjelenjen – a másik négy újdonság esetében 1920 x 1080 pixeles natív felbontásra kell felkészülni.
Mindegyik modell kapott időzítőt, ami segít, hogy az előre beállított időtartam letelte után automatikusan kikapcsoljanak, valamint áramtalanító kapcsoló is van rajtuk. Az energiatakarékos működést ECO Mode is segíti, ami a kijelzőn megjelenő tartalmakhoz igazítja a különböző üzemi paramétereket, így további fogyasztáscsökkenés érhető el.
A négy Full HD-s modell még ebben a hónapban megjelenhet kereskedelmi forgalomban, a QHD csúcsmodell érkezésére azonban egészen szeptemberig kell várni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. ZoliS
2017.07.03. 11:56
Hmm, a tápegységet beszerelték a panel mögé?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. expander
2017.07.03. 18:37
És nem is drága...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!