iPon Hírek

Szépen halad a The Secret World

Dátum | 2010. 08. 30.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Jó ideje nem hallottunk a játék felől, most végre hullott az asztalunkra néhány újabb infómorzsa az egészen egyedi, misztikus és modern MMORPG-ről, melyben nincsenek szintek és kasztok.

Ragnar Tornquist bemutatta a játék első fél óráját és elárult néhány részletet a templomosok főhadiszállását rejtő városról, Londonról. Az ősz folyamán számíthatunk majd további részletekre a játékmechanikával és sok egyéb mással kapcsolatosan. A FunCom szépen lassan adagolja nekünk az információkat, jól tudnak titkot tartani, de kell is, hiszen még nagyon messze a 'The Secret World' megjelenése.

Sok MMO-val ellentétben ennek a játéknak a története a lelke, Tornquist úgy alkotta meg, hogy tökéletesen passzoljon egy multiplayer játékhoz. Nem "A" hőst fogjuk alakítani, hanem EGY hőst, egyet, a százezernyi vagy akár milliónyi közül, akik arra tették fel életüket, hogy megvédjék törékeny világunkat a sötétségben rejtőző gonosztól, mely megannyi formát képes ölteni. A gameplay és a sztori abszolút összhangban lesznek a Secret Worldben.

Amiről nagyon keveset tudunk az az, hogy milyenek lesznek a szakmák (tárgykészítés és társai), a tárgyak, járművek/hátasok és az achievementek. Tornquist megerősítette, hogy mint szinte minden MMO játékban, itt is lesznek szakmák, achievementek és szociális ruházat, de részleteket még nem árult el. Lesznek atmoszférikus közösségi helyszínek, melyek kiváló lehetőséget nyújthatnak egy kis szerepjátékra, ha valakinek erre lenne igénye. Ha már itt tartunk, akkor fontos megemlíteni, hogy a Secret World szervereit is felosztják ilyen szempontból, lévén "egy szerepjátékos és egy PVP kedvelő, körülbelül olyan jól vegyülnek egymással, mint a víz és az olaj".

Még az idei GDC-n viszonylag sokat megtudhattunk a harcrendszerről, ahhoz képest most nem igazán kaptunk újabb infókat. Tudjuk ugye, hogy nem lesznek kasztok és nem lépkedünk szinteket, hanem ezek helyett különböző erőket tanulhatunk meg és ezekből egy saját játékstílusunknak megfelelő szettet alakíthatunk ki 7 aktív és 7 passzív erővel. Ez nagyban megkönnyíti a csapatalakítást is, hiszen lehetőségünk van ha tetszik akár az összes erő megszerzésére (több száz is lesz) és ha úgy tetszik azokat rakjuk be az aktuális szettünkbe, amelyekre a formálódó csapatnak szüksége van! Ezáltal a Secret Worldben nem hiúsulhat meg egy kihívás amiatt, mert nem találtunk az 5 fős csapatba gyógyítót vagy tankot. A rendszer igen komplex, már a korai tesztek is hatalmas meglepetéseket hoztak a készítőknek azzal, hogy egyesek milyen szetteket állítottak össze maguknak.

Ugyancsak fontos, hogy a Secret World harcrendszere igen dinamikus, nem csak egy helyben kell állnunk és nyomogatni a gombokat, de azért nem is kíván extrém ügyességet a játékostól, a csata kimenetele még mindig jobban függ a karakter képességeitől, mint a játékosétól.

A FunCom az Age of Conanhez hasonlóan a Secret Worldhöz is gyönyörű zenével és minőségi szinkronokkal készül (reméljük, ezúttal be tudják majd fejezni a teljes szinkronozást). A játék üzleti modelljéről még nem árultak el semmit, lesz gyűjtői változat, annak tartalma természetesen ennyire előre még nincs lefixálva, mint ahogy az árak sem.

A hivatalos honlaphoz katt ide, korábbi híreinkhez pedig ide!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Zoe01
2010.08.30. 18:37
+

Gamespot
Gamereactor
BOG

Akit esetleg érdekelne, még pár interjú Mr Tornquisttal. Sajnos még éveket kell rá várnunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Menthix
2010.08.31. 02:44
Éveket?
Akkor fölöslegesen írnám, hogynem túl látványos egyelőre.
Upsz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Magrathea
2010.08.31. 09:57
A grafika egy állandó téma az MMO játékok topicjaiban. Pont jó helyen hoztad fel újra, ugyanis a FunCom az, aki a saját bőrén tapasztalta, hogy bizony nem szabad csúcsgrafikás MMO játékot csinálni, mert akkor nagyon kevés emberhez jut el, ez pedig egy ilyen játéknál komoly probléma. Ha csúcsgéped van és látványt akarsz, akkor próbáld ki az Age of Conant maximális beállításokkal, ez a másik MMOjuk. Igen, ha megnézed az a sokéves cucc sokkal jobban néz ki, mint az újonnan készülő Secret Worldjük, de nem azért mert nem tudnak szép grafot összerakni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Mikury
2010.08.31. 12:24
Nekem nagyon bejon a tema, amit a Funcom kitalat. DE kivancsi vagyok mi az, ami a jatekosokat a kepernyore tapasztja honapokon / eveken keresztul. Nincsenek szintek, ami nem baj, de a kepessegek hajhaszasa onmagaban nem eleg. Igaz, meg nagyon keves az info. En drukkolok nekik! GOGO!!

Ha sikerul nekik valami jot osszehozni, ez konnyen lehet ev jateka, ujitasok sorozata... bla bla bla...

Valamelyik nap megneztem az MMORPG.com-ra kiposztolt videojukat... Hat a karaktermozgason van meg mit finomitani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!