iPon Hírek

Szépen teljesít a notebook piac

Dátum | 2007. 12. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A legfrissebb, azaz a harmadik negyedéves statisztikák alapján elmondható, hogy a notebook piac rendkívül jól teljesít. Asus Eee PC ide vagy oda, a hordozható számítógépek iránt napjainkban egyre nagyobb a kereslet, ezt az is jól szemlélteti, hogy a piac a második negyedéves teljesítményéhez képest 24%-kal jobban végzett a harmadik negyedévben.


Az elmúlt év hasonló időszakához mérve a notebook ágazat 42%-kal erősödött: idén a harmadik negyedévben összesen 29 millió noteszgépet szállítottak világszerte, ez pedig szép eredmény. A gyártók közül a negyedév legjobbja a HP lett: a vállalat 6,22 millió egységet szállított az elmúlt időszakban, ezzel a piac 21,4%-át tudhatja magáénak. A Dell 13,8%-os részesedéssel bír, míg az Acer esetében ez az érték jelenleg 12,8%-ra tehető. Az elmúlt negyedévben az Acer 54%-ot erősödött, így a gyártó a negyedik negyedévet a várakozások szerint már a második helyen zárhatja, ezzel megelőzve a jelenlegi második helyezettet, a Dell-t.

A toplista további résztvevői között szerepel a Toshiba, aki 9,1%-os részesedéssel végzett, a Lenovo ezzel szemben a piac 8,9%-át tudhatja magáénak. A Sony a harmadik negyedévet 5,6%-os részesedéssel, a Fujitsu-Siemens 4,7%-kal, míg az Apple 4,6%-kal zárta. A lista végén kullog az ASUS, aki ezúttal 4,2%-os piaci részesedést tudott felmutatni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!