iPon Hírek

Szeptember 9-én jönnek az új iPod-ok?

Dátum | 2009. 08. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Csak úgy, mint a többi nagy gyártó, az Apple is az iskolaszezon kezdetére időzíti egyes új termékeinek piacra dobását. Az egyik újdonság a várva várt Snow Leopard operációsrendszer amely az előző generációs, Leopard kódnévre keresztelt elődjénél gyorsabban, és 6 GB hellyel kevesebbet foglalva, számos újítással teletűzdelve próbálja meghódítani a maces társadalmat. Az operációsrendszer már tegnap óta idehaza is elérhető. A szoftveren kívül hamarosan egyéb szegmensben is üdvözölhetünk újdonságot: szeptember 9-én mutatkozhatnak be az iPod család legfrissebb tagjai.

Az Apple Insider megbízható forrásokra hivatkozva számolt be a várható dátumról. A rendezvény alkalmával az Apple illetékesei piacra dobják legfrissebb iPod Nano-jukat, valamint az iPod Touch legújabb változata is érkezik. A termékek az iPhone-hoz hasonlóan beépített kamerával lesznek ellátva, erről még július folyamán szivárogtak ki az első részletek és képek. Akkor kiderült, hogy az Apple olcsó kamerák alkalmazása mellett döntött, amelyek darabáron 10 dollárért érhetőek el.


Az új készülékek mellett a hozzájuk szorosan kapcsolódó, szinkronizációs szoftvernek is minősülő iTunes esetében szintén érkeznek újítások. A hírek szerint az Apple közösségi hálózatokra jellemző tulajdonságokkal is felvértezi a szoftvert, ám ennek mibenlétéről pontosabb információk egyelőre nem állnak rendelkezésre. Időközben az is kiderül, hogy az Apple sokat emlegetett tábla PC-jére idén már biztosan nem számíthatnak a várakozók.

A források szerint az Apple hosszadalmas munkával választotta ki az iPod startra legalkalmasabb dátumot, amelyről már tájékoztatta üzleti partnereit is, így a szeptember 9-ei dátum rendkívül biztosnak tűnik. Az esemény megrendezésére San Fransisco-ban kerül sor: az egyik lehetséges helyszín a Yerba Buena Center, míg a másik a Moscone West, amelyek egyaránt egy órányi távolságra vannak az Apple coupertino-i főhadi szállásától.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

21. polarx
2009.08.29. 15:54
VISSZA A HIRHEZ

Vesz még egyáltalán valaki ilyet? amcsiba elhiszem hogy igen. de most Mo-n kinek kell ilyen? manapság minden telefon zenével kapcsolatos extrával van ellátva. nokia, sony ericsson. többi telefon márka meg alapból gyengusz telókat gyárt szerintem. 2 márkán belül van elég teló ami közül lehet választani és támogatja azt. talán még jobbak is mint ezek az ipod-ok tudom főleg a prestige érzése ami miatt veszik még de annyira szerintem nem nagy szám. Bár most a hír hallatán én is elgondolkodtam vegyek e egyet, de aztán rájöttem inkább veszek egy jó fülest telóhoz aztán csókolom. SE w-s telókon még 1-2 dolgot kicserélve durvábban is szól bármelyik ipodnál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Konkii
2009.08.29. 16:00
ÉN, ha majd tönkremegy a jelenlegi iPod-om. Gyanítom nem volt még iPod-od. Azért egy kicsit más, ha telefonon hallgatok zenét és naponta kell töltenem a telefonomat emiatt, vagy 2 napon keresztül megy folyamatosan az iPod-om, amelyen jelentősen jobb minőségben hallgathatom a kedvenc zenéimet, mint például egy telefonon. Emellett szól még az is, hogy az irányítása valami hihetetlen jó, bár az elején még furcsa volt, de hamar hozzászoktam és többet között ezért is lesz a következő mp3 lejátszóm is iPod.

Mellesleg ez a színkombináció igen jól néz ki szerintem, lehet hogy év vége fele benevezek egy ilyenre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Robchie
2009.08.29. 17:00
Nekem is bejönnek ezek az ipodok, nekem ipod shuffle volt ... csak "elveszett"...

Ez a nano is komoly, csak az az egy gond hogy amennyit elkérnek a Nano -ért ... az valami vicc
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Konkii
2009.08.29. 17:10
Azért senki ne essen abba a hibába hogy az Apple márkaboltjaiból veszi, mert azok valami elvetemülten drágák. Egy 8Gb-os Nano-t be lehet szerezni 35 ezer forint körül, különösebb keresgélés nélkül.
Nekem egy régebbi nano-m van, már vagy 2-3 éves és a legnagyobb hibája az, hogy egy darab karcolás van a hátulján, amelyet alig veszel észre és az is csak azért, mert figyelmetlenségből beraktam a lakáskulcs mellé pár napra a zsebemben. Persze, meg volt olyan is egyszer, hogy lefagyott, de hát az újraindítást meg lehet oldani két mozdulatból, szóval az sem egy hatalmas probléma.

Jellemezni így tudnám:
+kicsi és lapos
+időtálló
+minőségi alapanyagokból
+jó hangminőség
+hosszú lejátszási idő
+újabbaknál rengeteg lehetőség (enyémen még nem lehet filmet nézni például, ha valakinek ez szempont, de az újabbaknál már lehet)

-magas ár
-a hozzá kapott fülhallgató hamar tönkremegy (legalábbis nekem hamar tnkrement, de vettem egy párezer forintos Sennheiser fülhallgatót, ami igencsak jól szól)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Szerzetes
2009.08.29. 17:16
Minek egy mp3 lejátszóba kamera?
polarx-al maximálisan egyet értek. Ennyiért tényleg felesleges. Nekem mondjuk egy olcsóbb telefonom van, meg egy közép kategóriás mp3 lejátszóm és így egyiket sem kell naponta tölteni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Konkii
2009.08.29. 17:25
Hát én személy szerint azt sem értem, hogy minek egy telefonba kamera, de ha beleteszik az ő dolguk, legfeljebb nem használod. És inkább költök többet egy mp3 lejátszóra mint egy telefonra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. polarx
2009.08.29. 18:09
Konkii: nem volt nekem, de havernak volt a 80gigás a nagy, másik havernak az a pici kijelző nélküli.. hát nem fogott meg.. filmet nézni jó a nagyon de am semmi. az meg hoyg jobb minőségbe hallgatod az ipod-on hát volnának e felöl kétségeim.. valszeg te meg W szériás telón nem hallgattál még zenét amibe bele volt piszkálva és amihez hallójáratos füles van. ipodhoz meg adnak egy gyengusz fülest.. ja a másik meg hogy telót én se naponta töltöm.. ja az meg hogy te az ipodot 2 naponta.. hát 1 vagy 2 nap nem mind1? este feldugom töltőre reggelre 6x-or feltöltené aztán meg egész nap hallgathatom a zenét telón és másnap is simán megy még..

kinézetével nekem sincs bajom csak az árával meg elég kis látókörű tudásával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Konkii
2009.08.29. 18:20
Nem két naponta töltöm. Úgy értettem, hogy hivatalosan 24 órát bír zenét lejátszani, de gyanítom ezt én már nem egyszer jócskán átléptem. Hiszen elég gyakran elfelejtem kikapcsolni, meg ilyesmi, de nem igazán hatja meg a kütyüt. És mivel én elég feledékeny vagyok, így nekem napi rutinként eszembe nem jutni feltölteni a telefont vagy mp3 lejátszót, szóval részemről nagy előny, ha valami több ideig bírja az átlagosnál.
W szériás telefont már hallottam, bár nem megpiszkáltat meg hallójáratost. Azt tudom, hogy nekem az iPodom tökéletes minőségben játssza le a kedvenc zenéimet egy egyszerű fülhallgatóval, ráadásul piszkálni sem kellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. baz538
2009.08.29. 18:37
jo kis kutyuk, nekem is volt egy ipod videom mig le nem esett
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. polarx
2009.08.29. 18:38
Mivel az ipodot nem is tudod piszkálgatni. Másik meg hogy egy egyszerű nem hallójáratos fülessel alapból nem hallasz meg egy csomó dallamot hangot mivel a külső zaj elnyomja. meg nem is olyan tiszta hallgattam már ipod fülessel zenét nagyon nem hatott meg.. max annyi hogy fehér meg jól néz ki.. de nothing special.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Konkii
2009.08.29. 18:49
Nekem sikerült minden dallamot, hangszert stb., meghallanom, amit erősítőn, vagy számítógépen hallok, pedig egyik sem az a rossz minőségű. Amint mondtam, nem iPod-os fülhallgatóm van, hanem egy Sennheiser, ami bár nem hallójáratos, de ez nem baj, mivel én mindig is kényelmetlennek találtam azokat.

Az árát én reálisnak tartom (főleg, ha annyiba kerülne mint az óceánon túl), ha megnézed és összehasonlítod a többi márkával. Például Samsung-ok 20 ezer körül kezdődnek. Az iPodok meg mégis csak kényelmesebbek és jó anyagokból készültek. Legalábbis szerintem ez a clickwheel dolog könnyebbé teszi a számok közötti böngészést, mint akármelyik másik mp3 lejátszóban vagy telefonban. Ráadásul a menürendszer is eléggé jól felépített. Én nem tartom az iPod-ot fapadosnak, miért is tartanám. Mindent tud amennyire kell, néha még jobban is, meg többet is. Villogni meg nano-val nem szokás, legfeljebb okostelefonnal, iPhone-nal meg Touch-csal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. polarx
2009.08.29. 19:32
Sennheiser-re mindenki veri a nyálát.. abból is láttam már egy raklap fülest.

Nem összehasonlítgatni kell, ha megnézed azt hogy mit tud és hogy mit kérnek el érte.. az összesre rá lehet mondani hogy nem ér annyit. és nem csak nem ér annyit elő állítani 3-ad annyi pénzbe se kerül. de még lehet akkor is sokat mondtam. Nem tudom, én tökéletesen eltudok menni a számok közt meg tudok köztük váltani a telómon is.. a walkman 2.0 meg 3.0-ás szoftok eléggé ott vannak már hogy könnyen megtalálj bármit is.
meg mint mondtam bele piszkálással még kényelmesebbé meg szebbé tudod tenni. és hát azzal tudsz telefonálni tudsz netezni gps kamera kép videó minden míg egy ipod.. hát nem tudom, jó tudom akkor ennyi erővel lehetne hozni az iphone hogy az is tudja ezeket mindet.. viszont az már nem is 20-30e ft.. hanem 80..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. norbi1017
2009.08.29. 20:02
megértek mindenkit aki fikázza az ipod-okat, mert régen énis ugyan igy voltam vele...minek ilyen drága amikor nemtud többet mint egy olcso mp3 lejátszo? nos hát vettem egy ipod touch2g-t és felvilágosodtam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. taripocok
2009.08.29. 21:38
szép darab,mindig is tetszett a formaterve az aplle cuccoknak(bár nem is változik sokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Konkii
2009.08.29. 22:16
polarx: Az lehet, de konkrétan amit én vettem az pont jó minőségű és olcsó. Ha 35 ezret kérnek el egy 8Gb-os nano-ért akkor az szerintem megéri, tekintve, hogy nem egy évre veszed (legalább is én nem) Adnak érte egy szép akksit, és többet is mint amit szeretnék. Kicsit, alig észrevehető a zsebembe, teljesen megfelel. És igen, részemről megéri egy kicsit többet költeniarra, hogy iPod-ot vegyek, nem a márka neve miatt, hanem többek között azért, mert jó tapasztalataim vannak vele. Lehet, hogy olcsón állítják elő, de nekem abba nincs semmi beleszólásom, hogy mekkora nyereséggel akarják az almások eladni, vagy hogy mennyivel húznak még le emellett Magyarországon.

Szóval röviden: én inkább megfizetem a minőséget, mivel elég sokat hallgatok zenét. Telefonálni tudok a telefonommal, GPS az se tudom micsoda, kamera, kép és videó lesz a következő generációs iPod-okban (és amúgy telefont sem nagyon árulnak ezek nélkül; nem mellesleg van kamerám és fényképezőgépem van, ha éppen arra van szükség), Internetezni meg nem fogok egy telefonnal, ha egyszer elő van fizetve itthon (meg amúgy is elképesztően élvezetes lehet)

Szóval amiket felsoroltál, ahhoz nem kell iPhone, se semmilyen okostelefon. Vagy nincs rá szükségem, vagy meg tudom oldani. Ezt a fényképezős dolgot egyébként én nem annyira támogatom, jobb szeretem, ha mindennek megvan a maga helye. Jó minőségű képet úgy sem fogsz telefonnal vagy iPod-dal csínálni. Szöveget szerkeszteni se telefonon fogok. Internetezni sem telefonon akarok. Nekem a telefonnal lehessen telefonálni, meg SMS-t küldeni. Mp3 lejátszóval zenét hallgatni, konzollal játszani és kávéfőzővel kávét főzni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Danyka
2009.08.29. 23:19
én kb 3honapja vettem egy komolyabb playert.
nagy döntés volt meghozni h Creative ZEN XFI-32Gb with WLAN vagy egy Apple Classicot vegyek!
Fülesem PIONEER HDJ-2000
bementem a boltba es kiprobáltam mind2 lejátszot!eszméletlenül nagy a különbség a 2 lejátszo közt hang minöségben!
Apple az számora csak egy név és fölösleges pénz kidobás!akármiben!
Computer-MP3 player...
igaz a memoria az sok volt benne de higgyétek el h nem tudja az ember kihasználni ezt a sokat!
Rengeteg zeném van minden nap!de egyzserüen azt a sok mem.ot nem lehet kihasználni!
maradok az XFI-nél mind hang minöségben ill kezelésben

ÜVD DanY
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. polarx
2009.08.30. 01:56
Konkii: Tisztába vagyok azzal hogy fényképezővel jobb képet csinálsz ez teljesen korrekt.. de ha mész partiba vagy valami akkor nem fogod magaddal cipelni az egész házat, meg az ipodod meg a video kamerád meg a laptopod meg stb.. ha épp egy olyan buliba vagy épp egy pillanat kép vagy hasonlók arra elég egy telefon képe is.. főleg ha az a telefon támogatja az AF-et (autó fókuszálás) támogatja a fotó fényt. és alsó hangon 2-5 mpx akkor már csinálsz egy bőven jó képet. e mellett ha buliba vagy és eléggé ellaposodna a party még akkor is bőven tudsz zenét hallgatni egy füles azért elfér egy kis zsebbe is.

Mindegy igazából.. ez olyan mint hogy valaki ATI kártyát vesz valaki meg nV-t.. van aki megszokásból tart kis a saját "márkájánál". Sok értelme nincs vitatkozni rajta.. nállam volt egy hétig 80gigás ipod, hát villogni lehetett vele, filmet nézni tudtam vele, zenét tudtam vele hallgatni.. de annyira nem fogott meg, először az ára miatt másodszor nagy helyet foglal nehéz stb stb.. jó a nano kisebb lehet ezzel is jönni vagy ha az is nagy a shuffle de abba meg semmi extra nincs azért egy kijelző csak legyne már..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Konkii
2009.08.30. 02:10
A classic nekem sem tetszik, mert az valami böhöm nagy. Szerintem a nano pont megfelelő. Annyira nem vészesen drága, könnyen elfér akárhol, észre sem venni, hogy a zsebemben van, még ha farmert veszek fel, akkor sem. Szerencsére az a veszély nem fenyeget, hogy olyan buliba menjek, ahol fényképeznem kell (legalább is eddig nem jött rám semmi ilyesféle inger)
Mellesleg az én telefonomban is van kamera, zenét is tud lejátszani, de csak azért mert olcsón adták és nem volt másmilyen (nekem meg sietnem kellett a megvételével) Ezentúl az mp3 lejátszóm szinte mindig nálam van (kivétel vizsgák, zuhanyzás, ilyesmi :lol: ), hiszen valahogyan haza is kell jönni a bulikból, vagy akárhonnan.

Azért az AMD és az NVidia egy kicsit más vita, hiszen eddig telefonokról és mp3 lejátszókról beszéltünk. Persze biztosan nagyon jó, hogy mindent ráaggatnak egy telefonra, de én valahogy jobban szeretném, ha az olyan embereknek is mint én kiadnának egy telefont, ami semmi extrát nem tud: hívni, sms-t küldeni/fogadni és ébresztőórát lehessen még beállítani rajta. Hogyha ezekkel bírja napi 3-4 hívás mellett 2-3 hétig az akkuja akkor én nagyon boldog leszek és veszek egy olyan telefont. De úgysem lesz, mert mindenbe kell kamera, csilli-villi kijelző, ötezer szólamú csengőhang meg 15 olyan funkció amiről még életemben nem hallottam és nagy eséllyel nem fogom használni - persze ezt mind úgy, hogy általános használat mellett 2-3-4 naponta kelljen tölteni a telefont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. polarx
2009.08.30. 09:03
Elég rossz lehet a telód aksija ha te 2-3-4naponta töltöd.. az enyém több mint 1 hetet kibír. és van mikor zenét hallgatok van mikor játszok rajta. telefonálok stb..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. daviddeska
2009.08.30. 09:30
az én telóm jó ha kibír egy napot úgy hogy kikapcsoltam benne a 3G-t is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 620hun
2009.08.30. 10:04
Lehet jobb touch mint a 2g? Kíváncsi vagyok rá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!