iPon Hírek

Szeptember végén lezárul egy korszak: búcsúzik a Raptr

Dátum | 2017. 09. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Raptr mögött álló fejlesztőcsapat a napokban bejelentette, hamarosan leáll a szebb napokat is látott szolgáltatás, így már csak a hónap végéig lehet használni. Hogy mi is ez pontosan? Egy olyan szoftver, ami egyfajta közösségi hálózatot próbált biztosítani a játékosoknak. A Raptr segítségével Yahoo!, Messenger, Google Talk és Xfire alapú kommunikációra egyaránt volt lehetőség, sőt, még azt is lehetővé tette a szolgáltatás, hogy a Steam, az Xbox Live és a PlayStation Network felhasználói fiókokainkat hozzácsatoljuk, így az ottani statisztikákat is fel lehetett használni. A Rapotr eleinte nem volt igazán népszerű, hiszen nem rendelkezett túl sok vonzó funkcióval, ám az AMD felkarolta, így a Gaming Evolved csomag részévé vált. A Raptr kliens segítségével a játékok beállításának optimalizálására, valamint felvételek és screenshotok készítésére egyaránt lehetőség volt – gyakorlatilag így reagált az AMD az Nvidia akkoriban már régóta használatban lévő GeForce Experience alkalmazására. Annak érdekében, hogy minél többen használják a szolgáltatást, játék során a játékban eltöltött idő, valamint egyéb tevékenységek alapján pontok is jártak, amelyeket fel lehetett használni bizonyos játékok és termékek megszerzésére. Noha az ötlet jónak tűnt, ez sem hozott tartós fellendülést.
Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán, az AMD pedig 2016 végén ki is hátrált a Gaming Evolved app, illetve a Raptr mögül, hiszen addigra elkészült a Radeon Crimson ReLive Edition drivercsalád, amellyel már a játékmenetek rögzítésére is lehetőség nyílt. A Raptr felhasználóbázisa pedig egyre csak csökkent, úgyhogy most eljutottunk oda, hogy hó végén lekapcsolják a szolgáltatást.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. B_Real
2017.09.11. 18:02
Kár érte, a pontgyűjtős részével gyakorlatilag ingyen lehetett játékokhoz jutni, és azért voltak ott olyan játékok is, pl. Total War Shogun, Devil May Cry, Titanfall, Dirt 3 Complete Edition, Hitman Absolution, Thief is talán, stb. Bár ezek a játékvásárlások már korábban eltűntek, vagy 1,5 éve.

Az más kérdés, hogy amíg fent volt a program (kb. fél évvel ezelőttig), még akkor sem volt javítva, hogy pl. WoW-ban nem működött benne bizonyos hotkey, amíg futott a Raptr...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester B_Rea...
2017.09.11. 19:51
Jaja.. én meg aljas módon nem gamer de játszadozó ismerőseimre is felraktam az én regem had gyűljön a pont.. és lassan meglett volna egy komolyabb mennyiség (még nem vga), de már nem lehet felhasználni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Derivel
2017.09.12. 05:45
Nálam mindig összeakadt az Origin kezelőfelületével, utóbbi egyszerűen nem jött be, ha ment a Raptr. Amikor rájöttem, hogy ez a baj, akkor rögtön letöröltem.
De már azelőtt sem működött rendesen, hiába játszottam egy-egy játékkal több száz órát (ami alatt elvileg végig ment a Raptr), nem látott belőle csak 9-10 órát. Habár ez kb. 2-3 éve volt, nem tudom, hogy javítottak-e rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester Deriv...
2017.09.12. 17:24
Nem. Nekem gyakran nem adott pontot olyan játékért amiért máskor szokott. Az oké, hogy napi x pontot adott egy egy címért, de hogy egyik nap ad másik nap nem..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!