iPon Hírek

Szétkapták a nagyok a Fibernetet

Dátum | 2010. 11. 22.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az Invitel Holdings AS leányvállalata, a Magyar Telecom B.

V. az FN Cable Holdings B.

V.-n keresztül megszerezte a Fibernet Hungary Tanácsadó Kft. - a Fibernet Kommunikációs Zrt. kizárólagos tulajdonosa - teljes üzletrészét. Ezzel egy időben a Magyar Telecom a UPC Magyarország Kft.-vel egy eszközvásárlási szerződést is aláírt, amelynek keretében a UPC felvásárolta a Fibernet hálózatieszköz-állományának mintegy egyharmadát (Napi Gazdaság, 2010. november 22.). Az Invitel nemzetközi üzletágának nemrég történt eladásából származó bevételek egy részéből finanszírozza az újabb magyarországi befektetését. Martin Lea, az Invitel Holdings elnök-vezérigazgatója elmondta, a Fibernet megvásárlásával az Invitel jelentősen növeli lakossági piaci jelenlétét. Az ügylethez a Gazdasági Versenyhivatalnak is hozzá kell járulnia. Az Invitel Magyarország a vállalati piacon 14 ezer ügyfelet, a tömegpiaci szegmensben pedig több mint 900 ezer előfizetőt lát el egyedi tele- és infokommunikációs szolgáltatásokkal Magyarországon, nagykereskedelmi partnerei száma pedig meghaladja a 350-et. Az Invitel jelenleg közel 1200 munkatársat foglalkoztat. A bejelentés nem volt meglepetés, hiszen már jó ideje folynak a tárgyalások a Fibernetről (Napi Gazdaság, 2010. május 26.).

Szakmai vélemények szerint idehaza további felvásárlásokra lehet számítani a következő két-három évben, s bár konkrétumokról kevés tudható, de a folyamat szinte törvényszerű, hiszen a körülbelül 400 kábeltelevíziós vállalkozás zöme jelenlegi méretével nem képes jelentős növekedést felmutatni a 2,2 millió ügyfélt jelentő piacon, amelyből a UPC és az MTelekom körülbelül egymilliót visz el, s az említett további nagyobb szereplők összességében mintegy 400 ezret. A konszolidáció folyamata elindult, s várhatóan folytatódik is, bár ez nem fogja elérni a kisebb, néhány száz előfizetővel rendelkező, s többnyire csak kábeltévé-szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat, bár kérdés, hogy velük mi lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Imz
2010.11.23. 07:58
Üdv, nem szokásom kommentelni, de most ez...

Terminal.Hu - 2010/11/22 14:56
http://terminal.hu/Hirek/Tech/Bejegyzes/63607/Szetkaptak-a-nagyok-a-Fibernetet

Eheti kérdésünk, mi a különbség a két cikk között?

- a, minden
- b, teljesen megyezezik, betűről betűre
- c, a linkelt oldalon legalább a forrás a végén megvan.. '[Napi Gazdaság]

A választ küldjétek el valahova
gg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. amazing
2010.11.23. 08:24
napi.hu -rol egy az egyben atvett hirek, fooldalon nincs is kint, van ra igeny igy is, ennyi, a.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hofmann
2010.11.23. 10:27
Hali!
Jelenleg fibernetes netet használok. UPC ugye köztudott hogy szereti korlátozni a torrentezést.
Most hogy UPC megvette Fiber harmadát szerintetek van e esély arra hogy Fiber is korlátozni fogja a torrentezést?? Mert akkor szolgáltatót váltok.

Köszi a válaszokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Krike
2010.11.25. 18:47
Kedves Hoffmann, a cikkben elkerülte a figyelmedet, hogy a szolgáltatói terület az Invitelé lesz, és csupán a fizikai eszközállomány harmadát vásárolja meg a UPC. Tehát, miután optimalizálták a közös területeken való berendezésállományt, a leszerelt eszközök kerülnek eladásra.

Remélem segítettem, amúgy én is UPC-s netet használok, és még nem vettem észre az ilyen irányú korlátozásokat, sőt, teljes sávszélt ki tudok használni az említett alkalmazással.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!